Da, te 3 godine jamstva su velika prednost, a moram priznat da i malo više naginjem prema Dellu. Tvrtka preko koje bih naručila, Vixus se zove, posluje samo preko interneta tako da nisam sigurna bih li im mogla reći da mi stave taj keksić, no jel se može to poslije stavit u bilo kojem dućanu? I koliko je važna ta razlika u ramu? Mislim, znam da utječe na brzinu ali je li se ta razlika bitno osjeti? (žao mi je ako su ovo glupa pitanja, ali tko pita taj ne skita :P)
Pa sistem ce bit opcenito malo brzi kad radis sa par "RAM gladnih" programa odjednom. Posto pretpostavljam da laptop nece sluzit za neke intenzivnije programe ( a nece ni za gejmanje) 2GB bi ti trebala bit dovoljna, 64bitni win 7 ce uzet 1GB radne memorije za sebe, al kad radis u nekom programu koji zahtjeva dosta memorije, windows ce ti oslobodit dio memorije i onda ce to program iskoristit. Ukoliko mu ne bude dovoljno memorije on ce uzimat virtualni RAM, to jest page file sa hard diska, koji je u laptopa poprilicno spor tako da ce program radit malo sporije nego sta bi trebao.
Uglavnom, ne bi bilo lose stavit jos 4GB radne memorije i stavit win7 64bita (jer se sve vise i vise programa optimizira za 64bita), al ako ne uzmes, ne vjerujem da ces osjetit veliku razliku, samo instaliraj onda 32-bitnu inacicu windowsa.