Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.646.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
honda_zg kaže...

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=13122

Evo ovo namjeravam uzeti pa molim Vaše mišljenje,namjena net, gejminga i gledanje filmova plus klasičan uredski rad.

eventualno prijedlog za bolji a za manje novaca.

Ako zelis dijagonalu 17.3, onda je taj najbolji za te novce. Ako te ne bude slusao, feel free da dignes malo taktove grafike..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
pedo bear kaže...

Kakva su vam iskustva sa kupovanjem najjeftinijih laptopa iz kategorije? Namjeravam uzet neki 10'' samo za pregledavanje malo mejla i slično pa me zanima je li mi dovoljno uzeti najjeftinijega, odnosno što da očekujem da može poći po zlu s takvim? Je li razlika isključivo u lošoj plastici ili ima još nešto što će mi smetati kod takvih?

(konkretne preporuke također dobrodošle)

Za pregledavanje malo maila, jesi cuo za smartphone ? Mislim da ti za tu svrhu stvarno nema smisla kupovat laptop.

@uny

Razlika u i3 i i5 je sto i5 ima turbo, koji ti kad cpu usage poraste automatski dize takt procesora do 3ghz i tako da performance boost. Zato je u igrama nelos. Al da ces osjetit veliku razliku između i3 i i5, tesko. Instaliraj 64bitne windowse i kod 4gb ram i kod 6gb rama, danas su igre i aplikacije uglavnom optimizirane za 64bitno sucelje, a sta vrime odmice imat 64bitni sustav ce bit sve veca i veca prednost...   Ja bi na tvom mjestu isao na ovo:   http://www.vixus.hr/shop2/prijenosna-racunala-acer/10008459-ACER-Aspire-5755G---LXRPW0C043.html

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 17:54 (cecenac).
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
pedo bear kaže...

Kakva su vam iskustva sa kupovanjem najjeftinijih laptopa iz kategorije? Namjeravam uzet neki 10'' samo za pregledavanje malo mejla i slično pa me zanima je li mi dovoljno uzeti najjeftinijega, odnosno što da očekujem da može poći po zlu s takvim? Je li razlika isključivo u lošoj plastici ili ima još nešto što će mi smetati kod takvih?

(konkretne preporuke također dobrodošle)

Za pregledavanje malo maila, jesi cuo za smartphone ?

Jesam, to je ona mala stvarčica koju pokušavam zamijenit malo većom baš zato jer mi je na njemu teško tipkat, a i pogledat neku veću sliku je na smartphoneu u najmanju ruku reć nespretno.

čist kod, duga ljubav
14 godina
neaktivan
pedo bear kaže...

Jesam, to je ona mala stvarčica koju pokušavam zamijenit malo većom baš zato jer mi je na njemu teško tipkat, a i pogledat neku veću sliku je na smartphoneu u najmanju ruku reć nespretno.

A ok. Nije tu ni tablet loš izbor. Tipkanje po ekranu za dodir je sporije nego na tipkovnici, al ja sam postao poprilicno vjest u tome u kratkom roku (naviknes se).

Da budem iskren asusov zenbook je jedini laptop 11" dijagonale za kojeg znam napamet.. napisi na kakve si modele nabasa pa cemo procackat malo

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav!

treba mi laptop za posao (office, prezentacije, internet, multimedija)

prednost bih dao laptopu koji ima dobar zvuk, jako dobru tipkovnicu, robusne je građe, sa 15,6 ekranom rezolucije veće od one "digitronske", tj. 1366x768...

dakle, laptop nije za gaming, ali bih volio da me služi što duže i to bez ikakvih problema

budžet 6000 kn

vaši prijedlozi?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako hoćeš da ima dobar zvuk, uzmi asus n55sf, ima Bang and olufsen Ice power zvucnike, nisam ga vidio u živo , al ako je kvaliteta izrade kao na mom n75, toplo preporucam, imat ćeš overkill graficku, al bolje da ima nego da fali :)
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
pedo bear kaže...

A ok. Nije tu ni tablet loš izbor. Tipkanje po ekranu za dodir je sporije nego na tipkovnici, al ja sam postao poprilicno vjest u tome u kratkom roku (naviknes se).

Da budem iskren asusov zenbook je jedini laptop 11" dijagonale za kojeg znam napamet.. napisi na kakve si modele nabasa pa cemo procackat malo

Pa nabasao sam na sve ovo što mi nudi nabava.net. Da se mene pita, ja bi kupio prvog koji bude available (među najjeftinijima su većinom Asusi) jer koliko sam ja dobio dojam, Asus je nekako najpopularniji/najčešći (ne znam znači li to da je dobar) pa mi se zbog toga takav izbor na prvi pogled ne čini loš.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30

čist kod, duga ljubav
14 godina
neaktivan
grasshopper kaže...

pozdrav!

treba mi laptop za posao (office, prezentacije, internet, multimedija)

prednost bih dao laptopu koji ima dobar zvuk, jako dobru tipkovnicu, robusne je građe, sa 15,6 ekranom rezolucije veće od one "digitronske", tj. 1366x768...

dakle, laptop nije za gaming, ali bih volio da me služi što duže i to bez ikakvih problema

budžet 6000 kn

vaši prijedlozi?

1366x768 je standardna dijagonala za 15,6" laptop. Ne ovisi ti o tome kakve ce bit slika.

Za tvoje potrebe dovoljan bi bio laptop od 3000. Al zbog zahtjeva o rezoluciji trebat ces se malo isprsit i dat 5900 kuna:

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=N53SV-S1755V              Asus 15.6 " sa windows 7, i5 procom, 540m grafikom, 6GB DDR3 i odlicnim ekranom 1920 x 1080 rezolucije.

Za office, prezentacije, internet i multimediju, TEŠKI OVERKILL! Kao siromasni Hrvat (pretpostavljam siromasnom također) Hrvatu ako nisi pri parama, mogu ti nac nesto s cime ces bit itekako zadovoljan za 3-4k kuna!

@pedo bear   http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-lusfv0c021-101-atom__1608341

Ja bi onda ovo, intel atom, bolji od amdova c-60 jer ima 2 jezgre + 4 threada. imas i 320gb hdd za multimediju

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 22:48 (cecenac).
15 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Ako zelis dijagonalu 17.3, onda je taj najbolji za te novce. Ako te ne bude slusao, feel free da dignes malo taktove grafike..

Bez posljedica od pregrijavanja? Čitam da lapovi nisu  strojevi na kojima bi se nešto klokalo,ali vjerojatno znaš o čemu govoriš,nisam tu doma pa pitam.

14 godina
neaktivan
Pa laptopi nisu za velika klokanja naravno, ne preporuca se ni na 17.3" gaming zvijerkama ( sa naprednijim laptop hladjenjima). Al kad neku igru igras i iritantno steka, 50ak mhz moze pomoc. a 525m je sposobna za to, jer je isti cip ko i 540m i 550m, samo joj je frekvencija snizena.
17 godina

Gle, cecenac, nemam nista protiv tebe, ali non.stop preporucas ljudima laptope sa slabim grafama koje su iste ko i 2 jaca modela samo su na nizem taktu, ali to nije problem jer ih lako clocknes.

opet da ti ponovim, 80-90% ljudi nece nikad overclock radit. Oni koji hoce to ce vecinom radit na desktop racunalima gdje imas utjecaja na hladenje.

Grafa se postavlja na nize frekvencije iz 2 razliga, prvi je jer se na testiranju pokazala nedovoljno stabilnom na visem clock, drugi jer se previse grijala.

Ako ju i kloknes, desit ce se vece zagrijavanje, ili ce se rusit laptop, ako diznes za 5-10Hz nisi napravio nista i bolje ne dirat.

Moj savjet na laptopu pogotovo (uz cinjenicu da dolazi ljeto i pojedini se pregrijavaju bez obzira na overclock komponenti) je ostavit sve na stock clockovima (osim na laptopima sa izvrsnim hladenjem, ali to su uglavnom gamerski laptopi i vec imaju odlicne grafe u sebi pa je to vise-manje nepotrebno).

Cak i oni dodatni "hladnjaci" za laptop, tj. podloge za hladenje ili kako ih sve ne zovu, ne isplati se.

Ljudiradite sta hocete, ali ja vam prije preporucam uzet odmah grafu kakvu mislite da vam treba, nego cecencevu foru sa gt525m koja se clockne na gt540m ili jace "jer je to ista grafa".

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...
Grafa se postavlja na nize frekvencije iz 2 razliga, prvi je jer se na testiranju pokazala nedovoljno stabilnom na visem clock, drugi jer se previse grijala.

Nije bas tocno.

Grafu na frekvencije postavlja proizvodjac chipa, a ne laptopa. Prilikom odabira frekvencija predvidjanja grijanja i potrosnje struje (jer to su u laptopima 2 izrazito bitne stavke) imaju presudnu ulogu.

No krajnji laptop u kojem se ona nalazi "odredjuje" koliko ce se ona grijati. Npr. GTX560M ce se u Asusu G74SX grijati puno manje nego u vecini laptopa u koje se ta grafa ugradjuje upravo zbog toga sto laptop ima jedno od najbolje rijesenih hladjenja. Npr. u redovito ispuhanom laptopu kod mene ta grafa nikada ne ide preko 65'C.

Isprobao sam i clockanje grafe tek da vidim kako ce se ponasati i nisam primjetio da je zagrijavanje bilo nesto vece, tek mozda stupanj-dva sto moze ici i kao pogreska mjerenja/razlika u temperaturnim uvjetima itd.

A s obzirom da ovakav tip laptopa u pravilo svo svoje vrijeme provodi spojen na punjac (stovise, na bateriji se niti ne moze igrati) povecana potrosnja struje ne igra neku ulogu sve dok punjac moze dati dovoljno struje.

No s obzirom da sve vrti bez najmanjeg problema drzim je cijelo vrijeme na stocku jer nemam potrebe ju drzati clockanom.

Slazem se da ne treba kupovati laptop s planom clockanja graficke od prvog dana i drzanja ju clockane cijelo vrijeme.

Overclock graficke treba biti zadnje rijesenje kada laptop postane preslab za nove naslove koje se bude htjelo igrati.

Moja graficka npr. ce ici na overclock teke kada laptop "zastari" i postane preslab, a kako se to nece tako skoro desiti tada on vise nece niti vrijediti nekih novaca, pa eventualno ostecenja nece biti neki problem kao kada se nesto sje.. na novom laptopu.

Cak i na desktopima za mene je overclock doazio samo u dvije situacije:

- da se zavrti koji benchmark i vidi sta koponente mogu maximalno dati i onda nazad na stock

- kada kop postane preslab i zreo za zamjenu, pa onda da se pri kraju radnog vjeka iz njega izvuce maximum

Ostatak vremena sve na stocku.

Ali savjet za sve koji kupuju laptop sa namjerom da se na njemu igraju (a nije lose niti za druge) - obavezno u ducan po neku kvalitetnu pixu sa komprimiranim zrakom i svaki mjesec-dva kroz otvore za hladjenje propuhati da se istjera sto je vise moguce nagomilane prasine u hladnjacima/ventilatorima. Laptop ce vam biti jako, jako zahvalan, a i vi cete biti jako sretni sa temperaturama.

Ja sam svoj prvi puta ispuhao nakon nekih 3-4 mjeseca i temperature i CPU i GPU su vjerovali ili ne pale za po cca. 10'C. I to na prakticno novom laptopu, ali je kroz otvore izletila poprilicna kolicina prasine.

If you're not paranoid, you're not paying attention
13 godina
neaktivan

Ekipa, cijenio bi pomoć.

Dakle min zahtjevi za lap bi bili:

-17"

-i5 proc

-gt 525

-4GB DDR

-do cca 5500kn.

Namjena prilično očita jel, multimedija + ponešto gejminga, očito ne najviše razine.

Izbor sam suzio na Asus, Dell i Toshibu.

Neke od opcija:(ostali prijedlozi dobrodošli)

Dell N7710 i7/8gb/525

Asus K73SV i5/4gb/540/win7

i varijacija na temu čini se ima dosta.

Jasno mi je da neću jako pogriješit sa bilo čim od navedenog ili varijacijama na temu, ali me zanimaju neke sitnice tipa:

Ovaj prvi dell nudi stvarno dosta za tu cijenu, ali čitao sam malo reviews and troubleshoot forums oko dellova i čini se da ekipa dosta ima problema sa driverima koji štekaju i kada se instaliraju po točno određenom redu kako Dell propisuje(što mi je ionako novost), spontanim resetiranjima, ćudljivim coolerom itd. Uglavnom, po vašim saznanjima, ima šta u tome?

Pomalo naginjem Asusima, izgleda da su ipak nešto pouzdaniji i to, iako dell čini se nudi nešto više za isti novac. Pa me zanima da li se ipak svodi samo na ukus ili?

Prijedlozi još koje konfe slične dobrodošli :)

Thx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:20 (Pierrot).

0 0 hvala 0
16 godina

Dell:

- puno bolji CPU posebno u bilo cemu gdje duplo vise jezgri dolazi do izrazaja

- vise RAM-a

- veci disk

- jeftiniji

Asus:

- bolja graficka

- originalni Windowsi

- bolji zvucnici za multimediju (barem na papiru)

Dakle, na tebi da odlucis sta ti je od gore navedenog bitnije.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam ni mislio sad ulazit u bespotrebne rasprave o tome ko gdje i sta kako i kada radi.

istina, proizvodjac chipa, a ne graficke, testira chipove i stavlja ih u neke kategorije. Npr. za navedenu grafu to mogu biti "ispravan" za gt550m, "šrot" za gt540m, "još veći šrot" za gt525m te "neispravan" tj. čitaj "nikako se ne možemo izvući sa time da ga ugradimo u nešto i to naplatimo ljudima".

Svaka od navedenih kategorija (koje sam isključivo ja imenovao tako radi lakšeg razumijevanja) ima određena odstupanja i kad se kupuje laptop sa GT525m ne mozete znati da li to znaći da je chip u grafi skoro ušo u kategoriju "šrot" odnosno bliiže gt540m ili u kategoriju "neispravno" odnosno da ide prema donjoj granici prema kvaliteti. To odlucuje iskljucivo sreca i ne mozete znati unaprijed koliko ce vam uopce biti moguce overclockat tu grafu.

Ostaje cinjenica da se te kategorije formiraju na tmelju toga kakvima su se chipovi pokazali prilikom testiranja, odnosno kako su radili na unaprijed isplaniranim klokovima (koji se takodjer mijenjaju i formiraju tokom testiranja chipa) - bitna je stabilnost rada chipa na odredjenom kloku te temperatura koju postize sa odredjenim hladenjem. Ako se prilikom testiranja vidi da se chip pregrijava i nije stabilan na kloku od buduce 550m onda ga se stavlja ili u 540 ili 525 ili ga se baca.

Kupit laptop sa idejom "budem ga overclockal pa ce biti super" vam se moze obit o glavu iz jednostavnog razloga sto chip moze biti jedan od onih blizim donjoj granici ili opcenito los (imajuci unaprijed na umu da je kategorija "još veći šrot" ona koja se ugraduje u gt525m, dakle u startu nije medju boljim chipovima te serije) i da ga gotovo uopce ne mozete overclockat a da se laptop nakon toga ne pregrijava i da nemate problema i sa rusenjem (rebootom) laptopa svako malo pri loadu.

Pojedine kompanije imaju bolje hladenje, pojedine losije, i mozda se na asusu ili dellu cak bude i moglo fino kloknut, ali to vam nitko unaprijed ne moze garantirat. Nakraju mozete zavrsit sa 3.5-5 tisuca kuna ili vise vrijednim strojem koji ne zadovoljava vase osnovne kategorije, a to je npr igra, jer vam je ovdje netko sugerirao da si uzmete laptop sa gt525m na kojoj se moze "fino igrat" kad ju se malo klokne.

Nije cecenac skroz u krivu, dapace, ima covjek pravo i da moze se i da radit ce i u dosta slucajeva ce se kupit taj laptop, overclockat grafa koja ce radit na taktovima kao gt540m ili gt550m i za malo para cete imat odlican laptop sa super grafom za malo para. Ja samo hocu rec da vam to nije garancija i da kupujete tako macka u vreci, da vam se moze desit da cete moc grafu koverclockat samo malo ili gotovo uopce (vidjao sam i takve slucajeve, doduse na desktop racunalima), a unaprijed ste racunali na to da cete ju klokat, i zavrsit cte sa laptopom na kojm se nebbute bas naigrali jer je preslab, a dali ste pare za njega.

Moja poanta je kupite laptop sa komponentama koje vas unaprijed zadovoljavaju, a onda ako uspijete overclockat i dic si performanse, smatrajte to bonusom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:37 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja se slazem da laptopi nisu za klokanje. Al opet cip za koji to predlazem je najcesce GF 108, jer je dokazano da dobro skalira na visim taktovima i da ne rikaje, ne povecaju previse potrosnju i slicno ( to kazem najcesce za 525m). I stojim iza toga da svi laptopi koje sam preporucio (a da su imali 525m) da im se frekvencije mogu malo podignit. Naravno ako laptop koristis duze i ima unutra prasine i laptop se grije onda nemoj clockat.. Al opet morate bit svijesni i da se pocne jace zagrijavat kartica, vent ce pocet jace radit, a ako je vent kojim slucajem ne moze ohladit (rijedak slucaj) onda ce se laptop ugasit pri određenoj temperaturi. Tako da sanse da nesto unutra skuris su minimalne.

A tih "pisljivih" 50mhz moze donit par vaznih fps-a (taman da ti igra tece fluidno). I mislim da svako ko se barem malo kuzi u racunala moze lipo u nvidia control center (ili msi afterburner) i dignit lagano takt (prije toga provjerit kako se tvoja kartica ponasa na tom taktu) i igrat se.

EDIT: I preporucam ljudima laptope sa slabim grafama jer su im slabi budzeti. Budi uvjeren da uvijek uzmem u obzir sve uvijete i nadjem najjeftinije za to rjesenje.   Provrti zadjih 30-ak stranica, i nadjes li laptop bolji od onog kojeg sam preporucio za neciju namjenu, necu vise ni jedan preporucit ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 15:27 (cecenac).
13 godina
neaktivan

Pozdrav :) ovako, već neko vrijeme gledam i proučavam te laptope ali ne razumijem se previše u to pa bi mi trebala pomoć. Uglavnom, student sam i trebao bi mi laptop poglavito za surfanje netom, rad u Officeu, dosta slušanja glazbe, gledanja filmova i sl. Na raspolaganju imam oko 3000kn, znam da nije puno ali nadam se da se za to može naći neki laptop koji će mi potrajat neko vrijeme. Molim što više prijedloga :)
Razmišljala sam o ovome pa me zanimaju mišljenja o njemu http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8492188cf4bc4d1fa4a2bf42e8fc62ad.hp-pavilion-g6-1290sm-intel-pentium-b950-2-10ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-a4c74ea.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lightwhite kaže...

Pozdrav :) ovako, već neko vrijeme gledam i proučavam te laptope ali ne razumijem se previše u to pa bi mi trebala pomoć. Uglavnom, student sam i trebao bi mi laptop poglavito za surfanje netom, rad u Officeu, dosta slušanja glazbe, gledanja filmova i sl. Na raspolaganju imam oko 3000kn, znam da nije puno ali nadam se da se za to može naći neki laptop koji će mi potrajat neko vrijeme. Molim što više prijedloga :)
Razmišljala sam o ovome pa me zanimaju mišljenja o njemu http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8492188cf4bc4d1fa4a2bf42e8fc62ad.hp-pavilion-g6-1290sm-intel-pentium-b950-2-10ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-a4c74ea.aspx

Kupi si neki s numeričkom tipkovnicom, i ne preporučavam HP, je da se po komponentama čini jako dobar, ali nije baš uvjerljivo ulaganje u budućnost,

Iako pavilion serija prije je slovila kao odlična serija od HP-a, ali ne nije.

http://www.demonoid.me/users/franjo15
13 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Kupi si neki s numeričkom tipkovnicom, i ne preporučavam HP, je da se po komponentama čini jako dobar, ali nije baš uvjerljivo ulaganje u budućnost,

Iako pavilion serija prije je slovila kao odlična serija od HP-a, ali ne nije.

Zašto HP Pavilon nije dobar?
__

Ljudi, zanima me je li ovaj laptop dobar za gejmanje: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=3776 ! Hvala :)  

14 godina
neaktivan
lightwhite kaže...

Dobrodošla na forum =), moja preporuka bi bila ovaj laptop: http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=13141

Imaš brži procesor nego u tom tvom laptopu, bolje rješeno hlađenje, 3 godine jamstva i nelos ekran za filmove. Uzivaj!

@prijatelj33 taj laptop ima najjacu karticu za te pare. Ako te zanima zasto nije dobar hp pavillon guglaj svoj model laptopa i imas na notebookchecku svaki detalj o njemu, kakav je ekran, kako je rjeseno hlađenje, kakav je zvuk.

13 godina
neaktivan

bok...trenutno trazim laptop i tesko mi ide jer nisam bas najbolji strucnjak sto se tice svih komponenti...pa bih vas zamolio nesto do 4500 eventualno 5000 kn...najvise ciljam na kkvalitetu samog laptopa...a opet bih volio moci zaigrati nesto od novijih naslova.... od nekih ''specifikacija'' npr.. 15'' ekran, 4-6 gb ram, 1gb graficka....

hvala!! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mandingo kaže...

bok...trenutno trazim laptop i tesko mi ide jer nisam bas najbolji strucnjak sto se tice svih komponenti...pa bih vas zamolio nesto do 4500 eventualno 5000 kn...najvise ciljam na kkvalitetu samog laptopa...a opet bih volio moci zaigrati nesto od novijih naslova.... od nekih ''specifikacija'' npr.. 15'' ekran, 4-6 gb ram, 1gb graficka....

hvala!! {#}

http://www.analogbit.hr/index.php/Lenovo/LENOVO-59-316598/flypage.tpl.html

kvalitetan, i5, 540m, 4GB DDR3, 750GB hard.

13 godina
neaktivan

Hvala, upravo taj Dell sam jučer gledala pa sam htjela pitat i za njega, ali preduhitrio si me :)

A što kažeš na ovaj tu? http://www.vixus.hr/shop2/prijenosna-racunala-acer/10008503-ACER-Aspire-5755---LXRQR0C028.html

16 godina
neaktivan
lightwhite kaže...

Hvala, upravo taj Dell sam jučer gledala pa sam htjela pitat i za njega, ali preduhitrio si me :)

A što kažeš na ovaj tu? http://www.vixus.hr/shop2/prijenosna-racunala-acer/10008503-ACER-Aspire-5755---LXRQR0C028.html

Ovaj je super za te novce. i3 procesor, cak ima i 3.0 USB, 3GB RAM....a i ne izgleda lose dapace meni je cool. Uzimaj{#}

14 godina
neaktivan
lightwhite kaže...

Ja bi rađe uzeo della zbog 3 godine jamstva i boljeg ekrana. Ako ti je do Rama, pitaj tamo kad budes uzimala laptop da ti stave jos jedan keksic od 2GB (to je oko 100 kuna ekstra) mislim da bi se isplatilo.

13 godina
neaktivan

Ovako imam dva modela N7110 znači oba su prejaki sa i7 procesorom, ali se razlikuju u:

1. Prvi ima 8GB Rama, ali gtx525 1gb

2. Drugi ima 6GB Rama, ali GTX525 2GB

Cijene iste, šta mislite šta je bolje :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iTrako kaže...

Ovako imam dva modela N7110 znači oba su prejaki sa i7 procesorom, ali se razlikuju u:

Taj prvi ima vise rama dok je kod drugog "marketinski trik" sa 2GB

13 godina
neaktivan

Da, te 3 godine jamstva su velika prednost, a moram priznat da i malo više naginjem prema Dellu. Tvrtka preko koje bih naručila, Vixus se zove, posluje samo preko interneta tako da nisam sigurna bih li im mogla reći da mi stave taj keksić, no jel se može to poslije stavit u bilo kojem dućanu? I koliko je važna ta razlika u ramu? Mislim, znam da utječe na brzinu ali je li se ta razlika bitno osjeti? (žao mi je ako su ovo glupa pitanja, ali tko pita taj ne skita :P)

13 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...
iTrako kaže...

Taj prvi ima vise rama dok je kod drugog "marketinski trik" sa 2GB

"Marketinski trik" ?

17 godina
neaktivan

da, jer je to slaba graficka koja nezna sta sa 2 giga rama niti ih moze iskoristiti

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice