Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.171
|
čitano: 13.567.069
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Meni je bolja veca rezolucija. Ali moras pogeldati prije kupovanja da ti ne bude presitno. Meni definitivno nije. Sto se tice 15,6 nemas se tu sta naviknuti samo sto u jeftinijim lapovima stavljaju HD rezu a ona ti po vertikali ima samo 768 pixela a to je definitivno premalo. Upali bilo koji te reze sa tom velicinom. Zasto ti ne bi dozvolili da ga upalis? Za te pare ima da ti ga upale. Ako ne zele cao.

- Lenovo: cisto sumnjam da ti 6 celijska baterija moze drzati preko 5 sati. 3 i pol bi bilo realno. Graficka isto profi pa ti vrijedi komentar kao u prethodnom mom postu.

- toshiba - premala rezolucija. Nemoj ni gledati. Ako na njemu otvoris premiere vise od pola ekrana ce ti zauzimati toolbarovi.

- dell - isto

- acer - isto

- sony nije neko ime u svijetu laptopa i ono par komada sto vidjoh mi se nisu svidjeli. Ne bih toliko para dao za sonyja definitivno

- HP 8530p - stariji procesor i samo 2 GB rama.

- HP 8530W- stariji proc i na ovom kao i na prethodnom ne pise rezolucija.

Na tvom mjestu izmedju ovih nabrojanih definitivni broj 1 bi bio HP 8540w sa 1920x1080 rezom. Ima blueray (nije toliko bitno al et), win 7 ultimate X64, 8-celijska baterija, disk na 7200 rpm, sve moguce prikljucke, prosirenje memorije do 16 gb itd. Sa 3 godine garancije nemas sta misliti. Samo opet ti napominjem da probas pogledati negdje tu rezoluciju na toj velicini ekrana da ne bi poslije se pokajao. Ja imam 1680x1050 na 15,4 i to mi definitivno nije presitno i isao bih i na vece. Ja sam prije 3 pune godine kupio ovaj svoj i kostao je tada preko 12000 kn i nisam se pokajao ni sekunde. I sad brise pod sa novim laptopovima.

:)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 18:55 (logic).
14 godina
neaktivan

Logic, hvala ti na savjetu! :) Cijenim trud da mi pomogneš! ;)

Neznam di da isprobam ovaj 1920x1080 ekran. Moj hp s 15´4 ekranom ima 1680x1050 rezoluciju i dobar mi je ekran.

A zašto misliš da bi mogao pokajati ako uzmem ekran s tom (1920x1080) rezolucijom?

Što kaže ovaj tvoj frend kojim ima ovaj hp 8540w? Kak mu se sviđa ekran i kako tipkovnica? Jel zadovoljan?

Mislim da nedaju upalit laptop (napominjem: mislim) jer se onda automatski pokreće instalacija windows-a, zar nije tako? Bar je tako bilo na mom trenutnom HP-ovom laptopu kad sam ga kupio.

16 godina
neaktivan

Ma frend nema pojma. On misli da je bolej imati 17" ekran sa 1280x1024 nego 15" sa 1680x1050 jer mu je tako rekao prof na fakultetu ;)

Kaze da mu je tako veca radna povrsina. Nagovoarao ga mjesec dana i jedva popustio. Ma lap je vrhunski a to sto se pokrene instalacija nema veze. Ona ti se samo ponudi da se pokrene. Moras probati jer je sve jako sitno pa da ti ne bude presitno. Nema drugog razloga. Inace taj lap je stroj i pol. Djeluje vrlo solidno napravljen i da ce izdrzati dosta toga. I kakva je to prodavnica koja ti ne dozvoljava da upalis lap od 13000 kn? Uostalom svaki takav lap ima recovery DVD sa kojim se vraca u pocetno stanje tako da to mogu uvijek napraviti svakako. 

15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebao bi mi laptop, cijena do 5000 kn. Služio bi za gledanje filmova, office, surfanje i igranje (ne očekujem da može igre na high, nego da tu i tamo igram nešto). Bitno je da ima min. 500gb hard.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 16:06 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bolje uzmi manji hard a jacu graficku. Hard lao dogradis ili uzmes externi dok graficku kakvu uzmes to ti je.

15 godina
neaktivan

Što kažete na MacBook Pro 13 inch?

Jel on dobar za gaming i takve stvari?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sve samo ne za gaming.. :-) OSX !!!
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
neaktivan

Pa stavim si Windows prek onog Bootcampa

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svejedno za te novce možeš makinu od laptopa kupit. Jedino ak si baš jako zagrizo za jabuku... ;-)

EDIT: Pogodite!!! Idem u kupovinu, novi laptop, dvoumim se između hp compaq presario i hp pavilion dv6. Pucajte! Namigiva Slobodno možete davati i druge prijedloge u tom cjenovnom rangu. Glazba, serije i filmovi, uređivanje fotografija, surfanje, koja igrica.

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:57 (wanderer).
15 godina
neaktivan

za samo 100kn vise pogledaj kakve performanse(bolje) dobijes  http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12726&catid=26

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
logic kaže...

Bolje uzmi manji hard a jacu graficku. Hard lao dogradis ili uzmes externi dok graficku kakvu uzmes to ti je.

Neki prijedlog, preporuka?

Kakav je HP 4510s ili 4710s?

14 godina
neaktivan

bok logic!

bok ekipo!

evo bio sam u petak u jednom dućanu i nisu mi mogli dati da pogledam rezoluciju na dva različita modela hp 8540w. Sad fakat neznam kaj da radim jer neznam kak ta rezolucija (1600x900 i 1920x1080) izgleda na 15´6 monitoru.

Neznam koji bi laptop sad na kraju uzeo.

Kaze mi jedan moj rođak, koji se kuži u informatiku, da su dell laptopi jako dobri (ali oni nešto skuplji) zato jer dobro prikazuju boje, bolje nego hp.

logic, šta mi ti preporučuješ?

da ipak ubodem onaj hp 8540w s većom rezolucijom ili da uzmem lenovo w500? Čak razmišljam da si uzmem neki full nabrijani 14´ inch-ni laptop i uz to još i vanjski monitor na kojem bi onda gledao što radim.

Šta kažeš logic?

Ostatak ekipe neka isto da svoje prijedloge ako žele :)

lap bi uzeo isključivo za web dizajn i posao, te mi je jako bitno da ima dobru tipkovnicu i ekran.

hvala! :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih uzeo taj hp o kojem pricamo bez razmisljanja. lap ima sve bukvalno. Jos ako ga uparis sa nekim full hd vanjskim monitorom radnog prostoa kao u prici. Kad u tu pricu ubacis i garanciiju od 3 godine nemas sta razmisljati. A pusti pricu dell valja a hp ne valja jer u cjenovnom rangu o kojem pricamo su top modeli i jednih i drugih. Hp servise imas u hrvatskoj i iz prve ruke ti mogu reci da su extra. Moj glas za hp o kojem smo pricali. A evo i zasto:

HP:

- Noviji procesor bolji proc

- LED pozadinsko osvjetljenje (ujednacenije osvjetljenje ali ne presudno)

- RAM na 1333 MHz i prosirivo do 16 GB

- 8-celijska baterija

- USB 3.0

- blueray

- veci HDD

- meni licno i ljepsi ;)

Za Lenovo:

- 120 pixela vise u visinu. Vise ali zanemarivo.

I jos jednom da napomene graficke kartice u ovim modelma nisu gaming vec profi kartice i u igrama i nisu nesto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 9:20 (logic).
15 godina

Kakav je ovaj, ovaj i ovaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj Dell je najbolji od ovih,i3 procesor,DDR3 RAM,HDD 7200...3g garancije...

1 0 hvala 1
15 godina

Dell mi je za sada na prvom mjestu. Da li ima možda neki bolji izbor za tu cijenu do 5500kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kupio bi laptop do 3500 kuna pa sam naišao na ovog Acer eMachines E725-444G50Mi . Zanima me kakvu ima laptop grafičku karticu i dal se može nać nešto bolje u tom cjenovnom rangu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...

Dell mi je za sada na prvom mjestu. Da li ima možda neki bolji izbor za tu cijenu do 5500kn?

Evo ovaj ACER je bolji(bolja mu je graficka i procesor) ali je samo 1g. garancije,evo ovde sa win7 ACER,sve je to tu negdje,malo bolji procesor-slabija graficka,bolja graficka-manja garancija.......

15 godina

Mogu li se Dell i Acer uspoređivati po kvaliteti? Vidim da Aceri daju za manje para više nego ostali proizvođači, da li je to samo do imena ili je ipak do kvalitete?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok logic!

evo, bio sam jučer u mikronisu, sutra idem da vidim te rezolucije na oba hp 8540w modela. Ak ću na kraju uzimat taj model laptopa mislim da ću ipak uzet 1600x900 jer mi je lik objasnio da je to skoro jednako kao 1680x1050 na 15´4 laptopu.

Znam, sve što si napisao stoji, ali nekako se bojim tog 15´6 ekrana, da se neću moć naviknut na njega.

Si ti kad radio na 15´6 laptopu duže vrijeme?

Razmišljam iskreno da si uzmem najjači model hp-a 8530p, evo ovaj. Isto ima garanciju 3 godine, ali minus je što nema windowse 7 i ima slabiji procesor i grafičku, a plus je što ima dobar ekran i tipkovnicu.

Uz to bi uzeo vanjski monitor od lenovo-a i to bi bilo to.

15 godina
neaktivan

Meni se taj HP cini stvarno preskup za ono sta nudi. Ovaj Acer je jeftiniji a komponente su mu puno bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
montana kaže...

Bok logic!

evo, bio sam jučer u mikronisu, sutra idem da vidim te rezolucije na oba hp 8540w modela. Ak ću na kraju uzimat taj model laptopa mislim da ću ipak uzet 1600x900 jer mi je lik objasnio da je to skoro jednako kao 1680x1050 na 15´4 laptopu.

Znam, sve što si napisao stoji, ali nekako se bojim tog 15´6 ekrana, da se neću moć naviknut na njega.

Si ti kad radio na 15´6 laptopu duže vrijeme?

Razmišljam iskreno da si uzmem najjači model hp-a 8530p, evo ovaj. Isto ima garanciju 3 godine, ali minus je što nema windowse 7 i ima slabiji procesor i grafičku, a plus je što ima dobar ekran i tipkovnicu.

Uz to bi uzeo vanjski monitor od lenovo-a i to bi bilo to.

ja sam promjenio laptop sa 15,4 na 15,6.....na HPu sam imao rezoluciju 1280*800, a sad na toshibi je 1366*768. brzo sam se naviknuo, mada mi malo fali u visinu al ipak.

ko što logic kaže, mislim da se to na većoj rezoluciji nadoknadi, jedino ak ti ona nije cijela radna površina pre sitna.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 15:43 (mali.ivica87).
16 godina
neaktivan

Drzi se ti 8540w. Najaci od ovih o kojima ovdje pricamo. za te pare nikad ne bih kupio acer. Zapitsj se zasto su jace komponente a jeftiniji. Drzi se HP-a. U toj kategoriji jos dell, toshiba i lenovo. Za acera i asusa ne bih nikad dao toliko para. sto se tice reze ekran siri za 0,2" a 150 pixela manje. Ja bih uzeo full hd. Ukratko moj izbor bi bio hp 8540 sa full hd rezom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:06 (logic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mihael kaže...

kupio bi laptop do 3500 kuna pa sam naišao na ovog Acer eMachines E725-444G50Mi . Zanima me kakvu ima laptop grafičku karticu i dal se može nać nešto bolje u tom cjenovnom rangu?

Itko???

15 godina
neaktivan
Mihael kaže...
Mihael kaže...

Itko???

Graficka mu i nije bas jaca strana,dosta je slaba.Ajde ti nama reci za sto mislis koristiti laptop?

For gamers by gamers
15 godina
neaktivan

za internet...autocad.. i za neke igre neki need for speed, call of duty iitd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi!

Pozdrav logicu i malom.ivici87 koji mi zele pomoci! :)

Ovako, bio sam jučer u mirkonisu, dali su mi da pogledam oba laptopa hp 8540w, s višom i nižom rezolucijom, i iznenadio sam se. Skoro na oba laptopa mi je ista rezolucija, čak mi se čini da je ovaj sa 1600x900 rezolucijom brži nego onaj s većom, tj. brže je podignuo windowse 7.

Moje slatke muke i dalje traju. Naime nekak mi je taj 15.6 monitor čudan i nezanm kaj da radim. Iskreno, to je još ostao kao jedini razlog zašto već nisam uzeo toliko spominjani laptop hp 8540w.

Logic, ti imaš 15.4, šta misliš, bi se mogao naviknuti na rad na 15.6 da ga kupiš? Koje programe ti inače vrtiš na svom laptopu?

I imam pitanje za mali.ivica87 - koje programe ti vrtiš na 15.6 sada i kako ti se čini razlika naspram 15.4?

Pošto ću raditi web dizajn na lapu i provoditi skoro više od pol dana pred laptopom nekako se bojim da mi ovaj 15.6 ekran neće sjest. Dobio sam čak preporuku da za rad ne uzimam taj ekran.

Ako ima netko neka iskustva s radom na ekranu 15.6 slobodno neka ih napiše, dobro bi mi došla pri odluci o kupnji laptopa.

Logic, hvala ti na strpljenju! :))

Našao sam 8530p s 1680x1050 rezolucijom, Ati grafička s 256 MB, ugradit ću još 2 gige rama i uzet uz to original Windowse pro 7 i sve to bi me izašlo oko 10 i pol tisuća (manje nego 8540w).

Jest da je po perfomansama slabiji od 8540w ali ima ekran koji mi odgovara za rad.

Šta kažeš logic?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 12:47 (montana).
16 godina
neaktivan

Ako se mozes pruziti za 8540w ja na tvom mjestu ne bih razmisljao. Kod widescreen ekrana nemas nikakav problem sa samim ekranom i odnosom stranica vec sa rezolucijom. Na te wide ekrane prave sa HD rezolucijom 1366x768 sto je premalo po visini. 768 pixela je definitivno premalo za bilo sta osim mozda worda. To ti je jedini parametar koji ti je bitan. Uzimaj sa sto vecom rezolucijom po visini. Kad otvoris bilo koji program gornja polovina ekrana ce ti biti sva u toolbarovima. Ja sam svoje misljenje vec rekao. 8540w sa najvecom rezolucijom bez razmisljanja pogotovo sto je to w serija a to je workstation i to je serija pravljena za rad i to ozbiljan rad. Tu nema kompromisa sto mozes vidjeti po komponentama. I poprilicno sam siguran da je ekran znacajno bolji od p serije. Slobodno se vodi izrekom koliko para toliko muzike. A sto se tice wide ekrana i 1680x1050 je wide ekran i to 16:10 a taj je 16:9 tako da to i nije neka razlika. Slobodno idi na 8540W da se ne bi kajao kasnije jer ne vjerujem da ces mijenajti lap u neko skoro vrijeme ako si vec u toj kategoriji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 12:55 (logic).
14 godina
neaktivan

Možda ga i uzmem na kraju.

Gledam čak i 8740w jer oni imaju 16:10, a ne 16:9 :)

Daj mi alternativu, šta ako uzmem 8540w i za mjesec dana vidim da mi 15.6 ekran ne odgovara? Što ću onda? :)

16 godina
neaktivan

Ma nema ti se sta ne svidjeti. Ne vidim sta je tebi problem sa ekranom. Gledaj ti rezoluciju i kvalitet slike a odnos stranica je manje bitan. Najvaznija ti je vertikalna rezlucija. Daj link na taj 8740w. Kod HP-a t je bitno ovo slovo w, p i sl jer ti je to kategorija laptopa. Ionako ce za godinu dana svi ekrani biti 16:9 tako da ti je prijeci kad tad. Zaboravih reci da na stolu imam i FUll HD Acer 22" monitor i kad stavim lap pored njega ne primijetim nikakvu razliku u odnosu stranica i prebacujem se bez problema sa jednog na drugi. Nemoj da te to brine. AKo ti reza nije presitna uzimaj bez razmisljanja i ni pod razno na slabiji model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 15:57 (logic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice