Meni je bolja veca rezolucija. Ali moras pogeldati prije kupovanja da ti ne bude presitno. Meni definitivno nije. Sto se tice 15,6 nemas se tu sta naviknuti samo sto u jeftinijim lapovima stavljaju HD rezu a ona ti po vertikali ima samo 768 pixela a to je definitivno premalo. Upali bilo koji te reze sa tom velicinom. Zasto ti ne bi dozvolili da ga upalis? Za te pare ima da ti ga upale. Ako ne zele cao.
- Lenovo: cisto sumnjam da ti 6 celijska baterija moze drzati preko 5 sati. 3 i pol bi bilo realno. Graficka isto profi pa ti vrijedi komentar kao u prethodnom mom postu.
- toshiba - premala rezolucija. Nemoj ni gledati. Ako na njemu otvoris premiere vise od pola ekrana ce ti zauzimati toolbarovi.
- dell - isto
- acer - isto
- sony nije neko ime u svijetu laptopa i ono par komada sto vidjoh mi se nisu svidjeli. Ne bih toliko para dao za sonyja definitivno
- HP 8530p - stariji procesor i samo 2 GB rama.
- HP 8530W- stariji proc i na ovom kao i na prethodnom ne pise rezolucija.
Na tvom mjestu izmedju ovih nabrojanih definitivni broj 1 bi bio HP 8540w sa 1920x1080 rezom. Ima blueray (nije toliko bitno al et), win 7 ultimate X64, 8-celijska baterija, disk na 7200 rpm, sve moguce prikljucke, prosirenje memorije do 16 gb itd. Sa 3 godine garancije nemas sta misliti. Samo opet ti napominjem da probas pogledati negdje tu rezoluciju na toj velicini ekrana da ne bi poslije se pokajao. Ja imam 1680x1050 na 15,4 i to mi definitivno nije presitno i isao bih i na vece. Ja sam prije 3 pune godine kupio ovaj svoj i kostao je tada preko 12000 kn i nisam se pokajao ni sekunde. I sad brise pod sa novim laptopovima.