Toshiba C855-242 - osposobljavanje za rad

poruka: 4
|
čitano: 4.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Uzeo sam Toshibu Satellite C855-242 (PSKCAE), i nije došla sa OSom. Stavio sam Windowse 7, no skoro ništa nije radilo, trebali su driveri. Drivere za HD graphics sam dobio kada sam napravio Windows Update, a za Wireless LAN sam skinuo sa Toshibine stranice. 

Driver za WLAN je bilo jednostavno pronaći, jer se baš tako zvao - WLAN driver. No tamo ima hrpa drivera, a ne želim stavljati nešo što mi ne treba.

Ovjde možete vidjeti svu silu koja se nudi: http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU

Koje drivere trebam još staviti, pored onih koji su očito potrebni prema uskličnicima u Device manageru - vidi sliku.

BTW, laptop preporučam, košta manje od 2500 kuna, ima Celeron 1000M procesor (po mom istrazivanja najbolji u tom rangu), 4GB rama i za Office i internet stvari, sasvim dovoljan. Solidne je izrade (osim tikovnice koja se uvija).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mislim da bi ti najlakse bilo skinuti driver genius ili slican program i on ti sam nade sve to ti treba. S njime se nemas sto misliti.

0 0 hvala 0
14 godina

Barem je za taj laptop lako pronaći drivere, pronađeš specifikaciju laptopa, punu.

Evo: http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/c855/satellite-c855-242/

Pod bežićno spajanje pogledaš tko je proizvođač WLAN kartice, u tvom slučaju tvoga laptopa to je Realtek, skineš taj driver,

instaliraš i gotovo, tako za sve što ti je potrebno, malo ima posla, ali šta ćeš, moraš se potruditi.{#}

EDIT: Očito nisi instalirao OS na puno računala, da jesi ne bi ti bilo čudno to što nije sam pronašao drivere,

a i znao bi da bilo stolni PC ili laptop najbolje radi sa driverima samoga proizvođača,

ako je to laptop, onda se skidaju svi driveri sa stranice proizvođača laptopa,

a u slučaju stolnog PCa se skidaju driveri sa stranice proizvođača komponente

za koju trebaš driver.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 13:47 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, ali tamo ima hrpa drivera, od kojih su neki vrlo vjerojatno nepotrebni. Ako se nemoze skuziti sto mi treba iz prilozenog screen shota, budem probao s tim programcicem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice