Sony VGN-BX61MN

poruka: 11
|
čitano: 1.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Sony VGN-BX61MN

Pozdrav

Imao bih pitanje u vezi Sony Vaio VGN-BX61MN, posto se ne razumjem u racunala toliko. Laptop je uzasno spor, dosao je s Windows Vistom, i oduvijek je bio spor, puno zastajkuje. Sa XP je radio isto sporo, ali malo bolje nego s Vistom. 

Da li se moze dodati memorije da bi bio brzi ili ne vrijedi zbog ostalih komponenti dodavati memoriju?

Moze li mi netko reci koju tocno memoriju trebam kupiti.

Hvala.

Evo osnovnih podataka o laptopu:

CPU

Intel Mobile Core 2 Duo @ 1.40GHz 79 °C

Merom 65nm Technology

RAM

1,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)

Motherboard

Sony Corporation VAIO (N/A)

Graphics

Generic PnP Monitor (1280x800@60Hz)

Intel Mobile Intel 965 Express Chipset Family (Sony)

Intel Mobile Intel 965 Express Chipset Family (Sony)

Hard Drives

112GB FUJITSU MHY2120BH ATA Device (SATA) 49 °C

Optical Drives

Optiarc DVD RW AD-7560A USB Device

Audio

High Definition Audio Device

0 0 hvala 0
14 godina
Sony VGN-BX61MN

toniZG0508

- Prije nego se bacaš na kupovinu memorije, potrebno je laptop dobro očistit od prašine i zamjenit termalnu pastu.

- Na 1GB RAMa bi XP morao radit glatko, pogotovo jer se radi o dvojezgrenom procesoru.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Sony VGN-BX61MN
Cistim ga cesto, onoliko koliko se moze ocistiti kad nije rastavljen. Odnesem ga obicno na benzinsku pumpu pa ga ispusem.

Termalnu pastu nisam mjenjao otkad je komp kupljen.

Sad imam na njemu Win 8 i radi ok, mozda slicno kao sa XP.

Ok, budem ga ocistio i zamjenio termalnu pastu (mozda bi mogao i sam, imam onaj prirucnik kako ga rastaviti, i gdje je koja komponenta).

Pise da je maks memorija 1.5GHz, iako nigdje gdje sam gledao nema kupiti memorija od 512GHz (chipoteka, feniks kompjuteri, links, mikronis, vemil...).

14 godina
neaktivan

2 gige bi trebal moci bez problema sažvakat chipset koji se nalazi u tom laptopu. Probaj ga rastepsti i jos jednom ocistiti i zamjeniti pastu. Jer samo propuhavanje moguce da je samo nabilo prasinu u ventilator i nije rijesilo problem na duge staze.

Sto se tice nadogradnje memorije to bi svakako pomoglo da dok se potpuno upali radi brže i nešto življe dok je vise stvari upaljeno. Memoriju dal radi provjeriš jednostavno, nadjes na njuskalu nekog ko prodaje keks od 1gb rama odes do njega, stavis memoriju u laptop, dok se upali pokrenes windows memory diagnostic i ako ne izbaci grešku to je to.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

Kad skinem poklopac ispod kojeg je memorija, vidim samo jednu od 512, a za drugu nikako skuziti gdje je po service manualu sto sam ga imam.

Mogu li izvaditi jednu od 512 pa staviti 1 gigu ili memorije moraju biti iste da bi radile?

Hvala.

14 godina
toniZG0508 kaže...

Mogu li izvaditi jednu od 512 pa staviti 1 gigu ili memorije moraju biti iste da bi radile?

- Ne moraju biti iste, pazi samo da je DDR2 i da je za laptop.

- Očisti prašinu i zamjeni termalnu pastu.

11 godina
neaktivan

Ok, hvala puno. Budem sutra to sve napravio.

Pozdrav

14 godina
toniZG0508 kaže...

Ok, hvala puno.

- Postoji "GUMB" HVALA ispod posta.{#}

14 godina
neaktivan
toniZG0508 kaže...

Kad skinem poklopac ispod kojeg je memorija, vidim samo jednu od 512, a za drugu nikako skuziti gdje je po service manualu sto sam ga imam.

Hvala.

Do druge se vjerojatno dolazi skidanjem tipkovnice kao i kod mnogo drugih laptopa!

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

Od sada  budem koristio gumb :)

Trazio sam po netu, na nekim stranicama pise da se jedna moze izvaditi a druga ne, a na vecini da su u ovoj seriji laptopa obje na istom mjestu i mogu se izvaditi, ali ja vidim samo jednu. Vjerojatno posto je ispod tipkovnice pa pise da se ne moze vaditi. 

Nasao sam koristene memorije, za jeftine novce pa cu ga rastaviti pa da promjenim obje ako budem mogao.

11 godina
neaktivan
Sony VGN-BX61MN

Zamjenio sam obje memorije, jedna je bila ispod tipkovnice i stavio novu termalnu pastu. Laptop je puno brzi, ne zastajkuje nimalo.

Pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice