Do sada sam imao Compaq Presario 6000 i najveća zamjerka mi je bila što je ta mašina potpuno "closed" za instaliranje različitih OS-ova. Kupio sam ga s nekakvim Windows Media Center Edition 2005 koji je radio savršeno, ali kad sam pokušao instalirati druge OS-ove kao što su obični windows XP ili LINUX, uvijek je nešto štekalo.
Npr. kad sam instalirao Linux, nije mi prepoznavao internet (i cable i wireless). Običan XP me gnjavio sa slikom i zvukom. Jedini drugi OS koji je donekle radio dobro bila je Vista, ali je zato bio prespor.
Ljudi koji se kuže malo više od mene rekli su mi da je problem što je HP/Compaq brandirani laptop pa su mu kompenente naštimane za točno određeni OS i zatvorene za sve ostale. Jedan prijatelj je imao Dell koji je nebrandiran i on je mogao instalirati bilo koji OS.
Pošto sad kupujem novi laptop, naravno želim kupiti što fleksibilniji laptop i naravno prvi mi na pamet pada Dell.
Da li se slažete s mojim rezoniranjem? Da li sam sve dobro shvatio? Koju još "fleksibilnu" marku preporučujete?
Hvala