Problem sa video reprodukcijom na HP ProBooku

poruka: 14
|
čitano: 5.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lijep pozdrav svima.
Imam HP ProBook 4510s sa malo čudnim problemom. Laptop ima 2.0 C2D procesor, 4GB rama, 500GB hard, ATI radeon HD4330 grafičku. Stvar je u tome što mi šteka reprodukcija najobičnijeg videa (nije niti HD). Ne šteka na način da se cijelo vrijeme muči, nego svakih 10-20 minuta slika zastane pa opet krene te se slika malo poremeti. Ponekad cijela serija/film prođe bez problema, ponekad šteka svako malo. Inače, na laptopu vrtim originalne Windows 7 Pro.

Sad, pokušao sam dosta toga...
Primjetio sam da mi se laptop dosta grije, mislio sam da bi to mogao biti problem - nije. Kupio sam si na Ebay Laptop Stand od Belkina (sa ventilatorom). Laptop je dosta hladan sada tako da pregrijavanje više nije upitno.
Sa HPove stranice su skinuti najnoviji driveri za laptop, sve je uredno instalirano i radi.

Na laptopu imam instalirana dva programa za prikazivanje videa, KM player i VLC. Sa KMplayerom je skoro pa negledljivo, dok VLC šteka kako sam prije opisao. Mislio sam da je možda došlo do kolizije codeca od jednog i drugog programa, ali i nakon uninstalla jednog, pa drugog i dalje je sve isto. Na istim windowsima te na slabijem laptopu sam prije koristio ova dva programa te nije bilo problema.

Ono što je zanimljivo je da mi video streaming sa neta radi super, nema nikakvih problema. Gledam HD filmove na GameTrailers te na YouTube i sve je ok, međutim običan DvdRip od 700MB mu zadaje probleme - weird.
Da bude još zanimljivije, prošli laptop je imao obrnut problem. Video streaming je znao štekat, dok je običan video playback bio ok. Sa prošlim laptopom je više bio problem u zagrijavanju, primjetio sam da bolje radi kada je hladan, ali opet. Inače prošli laptop je bio MSI PR200 12'', 1.5 c2d i 2GB rama.

Neki dan sam pokušao pronaći riješenje na Internetu, međutim neuspješno. Našao sam topic u kojemu su liku predložili da instalira najnoviji DirectX. Istina, on je imao problem sa video streamingom, međutim odlučio sam pokušat. Zanimljivo, nakon instalacije DirectXa 11 video streaming mi je počeo štucat, nije radio dobro kao prije. Kad sam vidio da ne valja napravio sam system restore i sad je kao prije.
Ponestaje mi stvari za isprobat, počinje me to štucanje sve više i više živcirat.

Moram napomenut da niti igre ne rade kako spada, tj, barem mislim. Imam instaliran CoD4 i stvarno užasno radi. Jedino što sam ostavio "normalno" je rezolucija (da mi paše sa rezom od ekrana) i sve ostalo na low setting. Igra dosta jako šteka. Nejde mi u glavu, prema specifikacijama trebao bi ju moć pokrenut, ako je ijedna igra optimizirana, onda je to CoD4
Inače, laptop je bio već na popravku (star je samo par mjeseci), odneso sam ga upravo zbog tog lošeg preformancea te zato jer se ponekad "zaboravi" bootat (Windowsi se ne bootaju, moraš uć u bios i izać van da bi se bootali - i dalje imam taj problem) međutim vratili su ga nazad i rekli da nisu našli nikakav problem.

Sad, je li moguće da je ovaj problem vezan uz tvorničku grešku ili mogu ja sam to nekako riješit. Što da probam? Postoji šansa da nisam nešto glede grafičke napravio/uključio/podesio, nešto slično, ali stari laptop je imao integriranu intelovu GMA grafičku pa nije imao ovakvih problema....

Help anyone? :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa video reprodukcijom na HP ProBooku

Ovako na prvi pogled bih rekao da je mozda cak i disk u pitanju. Ta masina mora vrtiti sve vrste videa lijevom rukom da se tako izrazim. Da li si gledao zauzece procesora za vrijeme gledanja videa? da li ti i jedan proces skace na 100 %? Ajd vidi pa javi ovdje.

:)
14 godina
neaktivan

Jesam, gledao sam prije, sve je ok. Procesor nije skoro uopće opterećen. Pokušavao sam čak davati video playeru high prioritet, ništa....

Disk je poluprazan, prošli laptop je ima 3 puta manji hard, nisam stigao sve još napunit :)

PS: Testiro sam opet sada. Proc radi na oko 10% kad je film upaljen (to je sa dosta programa upaljenih u pozadini). 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 21:46 (duude88).
17 godina
neaktivan

Pokusaj pustiti film sa sticka.

17 godina

Sličan problem sam imao na mojemu HP 6830s, nakon par mjeseci trganja po netu našao sam riješenje, trebalo je flashovati bios, potreban softver za ovu radnju se skine sa službenih HP stranica, tj tamo gdje si skinuo i ostale drivere. Od tada moj laptop leti :)

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala ti puno na odgovoru. Pogledao sam BIOSe na stranici od HPa, ovo mi nudi

http://i37.tinypic.com/w2g5yt.png
Koji mi od njih treba? Nisam nikada flashao bios, jeli to problem?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 23:20 (duude88).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vjerovali ili ne, problem je pretty much riješen. Isti sam topic otvorio na pcekspert i tamo mi je jedan čovjek napisao da probam program splayer. Instalirao sam program i vidi vraga, NE ŠTEKA!
Program je neki kineski, pojma nemam kako ne šteka, ali očito sam pronašao rješenje.

Hvala vam puno na pomoći. Ukoliko se problem ponovi probat ću flashat novi BIOS.

Lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
duude88 kaže...

Hvala ti puno na odgovoru. Pogledao sam BIOSe na stranici od HPa, ovo mi nudi

http://i37.tinypic.com/w2g5yt.png
Koji mi od njih treba? Nisam nikada flashao bios, jeli to problem?

Imas li mozda instaliran onaj program od HP, koji provjerava dostupne nadogradnje za tvoj laptop?  Flashovanje biosa u mojemu slučaju je bilo u 2-3-4 klika i restartu kompa.  Pogledaj dobro koju verziju biosa imas i koja se nudi za tvoj komp. pozz

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 1:13 (Nix).
17 godina
neaktivan
splayer je isto sto i mediaplayer classic home cinema.
14 godina
neaktivan
Nisam do jučer isprobao niti jedan niti drugi...gledao sam samo sa VLC i KMplayer

Glavno da sada radi.

0 0 hvala 0
16 godina

Flashat bios za moj hp je bio peace of cake, skinuo sa hp stranice za svoj model i gotovo instalirao kao obični program jako jednostavno nije prob

meni je samo ovo nudio:

ROM Image for HP Notebook System BIOS (68GVV) Remote ROM Flash - SSM Compliant

znači skidaš to prvo koje je novije od četvrtog

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 2:35 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Flashat bios za moj hp je bio peace of cake

Sorry na off topicu, al sad si me bas nasmijao. Mir torte hahahaha. Nemoj se ljutit, al se kaze piece of cake :D

17 godina
Oldy kaže...

Flashat bios za moj hp je bio peace of cake, skinuo sa hp stranice za svoj model i gotovo instalirao kao obični program jako jednostavno nije prob

meni je samo ovo nudio:

Koji model HP-a imas?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
djigibao kaže...
Oldy kaže...

meni je samo ovo nudio:

Koji model HP-a imas?

hp compaq 615

nisam nit skužio da sam napisao peace umjesto piece a jbg hahaha

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 13:32 (Oldy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice