Problem Toshiba L450D-10Z

poruka: 9
|
čitano: 1.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Naime vec duze vremena posjeduem navedeni laptop koji je radio bespriekorno s procesorom Sempron 2100 SL-42 koji ima jednu jezgru

na nagovor priatelja kupio sam athlon 64 2.0 dual i stavio u njega...nakon toga se nije pojavila slika na displayu ali ni kad sam vratio stari laptop vise nije radilo....samo crni skren na displeyu...do cega bi moglo biti?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Vjerojatno ne leži kako spada procesor. Provjeri da li si vratio procesor kako spada. Također očisti hladnjak i promijeni pastu, možda ti se pregrijava.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem Toshiba L450D-10Z

hvala ti na odgovoru drug ali nije do toga...jeli imao neko slicno iskustvo?

13 godina
neaktivan
Mario92 kaže...

Vjerojatno ne leži kako spada procesor. Provjeri da li si vratio procesor kako spada. Također očisti hladnjak i promijeni pastu, možda ti se pregrijava.

Sve lijepo provjeri kako ti je i covijek iznad savjetovao, znaci iz pocetka i obavezno prije nego skidas procesor izvadi bateriju, ako je s donje strane i prije.

Jesi prije "nadogradnje" flashao BIOS na zadnju verziju?

l.p. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 4:34 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

hvala vam problem je rijesen....sve sam ponovo rastavio i sastavio i sad radi...vjerovatno nije procesor legao kako spada...ostavio sam sempron u njemu jer sam vidio da je on 25w a athlon 35w...mislim da bi tu moglo doci do nezeljenih komplikacija

14 godina
protjeran

U tom slučaju preporučio bi ti undervoltanje i underclockanje procesora da ga probaš ugurati nekako na 25W TDP. Ovako će se procesor definitivno zagrijavati i postoji mogućnost neželjenih posljedica i za sam laptop.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a sta kazete na Turion dual 1,6 koji radi na 31w?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
adis1103 kaže...

a sta kazete na Turion dual 1,6 koji radi na 31w?

U moguc ishod i visinu rizika sam si se uvjerio na Athlonu 64X2, imao si srece i vracanjem Semprona ploca je upalila. Osim istog socketa puno je tu jos faktora u igri, u postu je covijek vec rekao da treba TDP uokviriti u 25W, uzeti u obzir (napone) verziju socketa s1g1 ili s1g2, hladjenje (HS)...

Moj savjet ne!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 0:54 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

hvala puno svima...i sam sam se odlucio da ga ne diram nikako a iovako radi perfektno

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice