Problem s punjenem laptopa

poruka: 10
|
čitano: 3.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Znači imam laptop korišten dvije i pol godine baterija nije nikad mjenjana a tokom te dvije godine laptop je se stalno koristio. Problem nastaje kada laptop upalim tada ona lampica koja označava punjene počne neprestano da se pali gasi te se laptop  nakon dvije do tri minute ugasi. Kad je laptop izgašen on pokazuje da normalno puni.

Samoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da li se laptop ugasi kad je spojen na napajanje ili kad ostane samo na bateriji? Koji laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Problem s punjenem laptopa

Ha kako sad objasniti taj problem baterija je praktički gotova te se on sam isključi nakon nekog vremena no problem je taj što se  tijekom napajanja počne da se ona lampica za punjenje pali gasi te se nakon nekog vremena dvije do tri minute ugasi. 

Nisam neki stručnjak za to ali sam primjetio da se to dešava kada se pokreće neka igra ili kad se podiže sustav te kad se laptop pomjeri

Samoja
10 godina
neaktivan

Evo i podataka o laptopu

Samoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dobarman kaže...

Evo i podataka o laptopu

Koja marka laptopa,koji model?

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 11:09 (Softwer).
10 godina
neaktivan

asus  K53U

Samoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 11:46 (dobarman).
16 godina

Ako baterija ne valja, makni je s laptopa. Ako se gasi kad je na napajanju i to nakon pomicanja, onda je negdje prekid u kabelu od napajanja. Da li je napajanje pravilno ukopčano na laptop, jeli kabel iz utičnice 220V, dobro ukopčan u adapter-napajanje. Imao sam jedan laptop, na kojem se iskrivila "igla" utikača u laptop, pa nije dovoljno ulazila u rupicu priključka i kod pomicanja bi se gasio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Čudno mi je to što kad je laptop ugašen ja pomjeram kompletan punjač i neprekida se napajanje dok kad je laptop upaljen on sam od sebe počne da nepuni. Samo ona lampica koja prikazuje bateriju zajedno s tipkom na koju se laptop uključuje i isključuje počne da žmigće.

Nadam se das ste razumjeli što sam htio reći

Samoja
10 godina
neaktivan

Provjeri multimetrom adapter. Moguće je da je otišao i ne daje dovoljno struje.

16 godina
dobarman kaže...

Čudno mi je to što kad je laptop ugašen ja pomjeram kompletan punjač i neprekida se napajanje dok kad je laptop upaljen on sam od sebe počne da nepuni. Samo ona lampica koja prikazuje bateriju zajedno s tipkom na koju se laptop uključuje i isključuje počne da žmigće.

Nadam se das ste razumjeli što sam htio reći

-powermanagment upravlja punjenjem, ne puni se uvjek + ovisno o BIOSu itd. Indikator punjenja tad može točno prikazivati stanje (nema problema).

-ispravnost baterije kao kapacitet s tim ne mora biti povezan, može biti i klasičan kvar, ako je pod garancijom reklamiraj.

-ledice služe i signaliziranju stanja, tj prijavi nekog problema-kvara ili skorog odlaska komponente. RTFM, zovi ovlašteni servis, itd. nagađanje (iz tvog opisa) je beskorisno, npr problem uopće ne mora biti povezan s napajanjem, može npr biti pregrijavanje ili disk..

+ btw, često stvari nakon isteka garancije ne rade, najčešće je prvi problem upravo baterija.. postoji i toerija koja kaže da to nije slučajno ili da je stvarno slučajan kvar. Van garancije većina stvari je neisplativa (zamjenske baterije ne moraju raditi, postoji chip, povezano s punjačem itd.. kad se plati neki servis, npr diagnostika i sl. + komponenta, često je novo približne cijene..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 11:40 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice