Problem s laptopom

poruka: 3
|
čitano: 1.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Problem s laptopom

Pozdrav forumaši, imam problem s laptopom Toshiba Satelite L500 iz 2010. Uz laptop sam dobio originalni os windows 7 i do danas ga nisam formatirao. Laptop u posljednjih nekoliko dana jako spor tj. nakon što upalim postepeno je sve sporiji u svim radnjama i ne znam je li bi formatiranje bilo rješenje. Jedino što sam otprilike prije 6 mjeseci mijenjao je kabl koji spaja monitor i matičnu(oslabili su kontakti), bateriju i ventilator i od tada je sve normalno radilo.

Bilo kakva pomoć i savjet je dobro došla.

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s laptopom
lukopaljetak kaže...

Pozdrav forumaši, imam problem s laptopom Toshiba Satelite L500 iz 2010. Uz laptop sam dobio originalni os windows 7 i do danas ga nisam formatirao. Laptop u posljednjih nekoliko dana jako spor tj. nakon što upalim postepeno je sve sporiji u svim radnjama i ne znam je li bi formatiranje bilo rješenje. Jedino što sam otprilike prije 6 mjeseci mijenjao je kabl koji spaja monitor i matičnu(oslabili su kontakti), bateriju i ventilator i od tada je sve normalno radilo.

Bilo kakva pomoć i savjet je dobro došla.

lp

Kao što vidim, tek si se danas prijavio na BUG.hr Online Forum, želim ti sve najbolje i pročitaj pravila, ako već nisi. ;)

e sad vezano za laptop: skini program za mjerenje temperature, preporucujem ovaj: http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.67-setup-en.exe

odi pod temperature i reci mi kod procesora, graficke i hdd-a kolke su. ako su preko 45c pa do 78c, trebao bi rastaviti laptop i očistiti ga od prašine, ako imaš kod kuće neki mali kompresor, može i veliki svejedno, samo stavi na niže puhanje, kako se to vec kaze :D, i onda odspoji ventilator i drži ,,oštrice ventilatora" pa onda propuši, ako možež doći do procesora očisti prašinu s njega i stavi novu termalnu pastu, ako ne znaš ni jedno od toga što sam ti rekao, onda odnesi laptop na servis ili kod nekog lika koji se bavi time i koji to zna napraviti, samo mu reci da treba očistiti ventilator od prašine i promijeniti termalnu pastu (ne bi trebao naplatiti više od 80-100 kuna), iako ti se više isplati sam to napraviti. preporučio bih ti da odgledaš video kako se tvoj laptop rastavlja i prema uputama rastaviš očistiš i sastaviš, termalnu pastu (ako budes kupovao), ne kupuj jeftinije od 30 kuna jer su sr**je.

ako ti to ne bude pomoglo, koliko vidim windows nisi stavljao novi 4 godine otkako si laptop kupio, najjednostavnije rješenje je da staviš novi, ili, ako ti se to neda, skineš ove programe koji ti pomažu za ubrzavanje pc-a, čiste nepotrebne fajlove, skeniraju jer ima virusa i mnogo toga:

CCleaner: http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard (samo instaliraj i pokreni, kad te pita za kolacice na pocetku odbaci to, jer ne treba, zatim klikni na Očisti (taj mali kvadratić), onda odeš na registry i tamo isto skeniraš i odeš na fix sellected issues.)

advanced systemcare: http://www.iobit.com/recommend/db.php?name=advanced_systemcare_free (kad ti se instalira pokreni i odaberi na sve kvačice i klikni skeniraj i onda sve na repair).

malwarebytes anti malware: http://www.malwarebytes.org/mwb-download/  instaliraj pokreni i napravi takodjer isto skeniraj pocisti to je to :)

nadam se da sam pomogao, uglavnom samo rastavi ocisti, zamijeni termalnu pastu, stavi nov i svježe instaliraj windows ili počisti s programima, moja preporuka ti je da staviš novi, jer to više pomaže. {#}{#} sretno! :D i sretno na forumu

Pravi prijatelj se prepoznaje u nevoljama, a ne po tome što se s njime šeće po gradu. ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 17:49 (trugati512).
11 godina
neaktivan
Problem s laptopom

laptop proradio sam od sebe, no svejedno hvala na opsežnom savjetu, svakako će dobro doći {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice