Problem sa driverima na Aceru Aspire 5750ZG

poruka: 17
|
čitano: 4.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ovako...kupio sam si novi laptop Acer Aspire 5750ZG koji je na sebi imao Linpus Linux OS
stavio sam preko Win 7 original koju dobijem besplatno ko student ali odmah sam skuzio da nesto nije u redu!
osim sto mi je ocitalo samo 1 particiju od 300gb (a imam 2) pola drivera sa originalnog cd-a mi nije moglo se instalirat
odlucio sam si stavit originalni XP Prof, ali njega ne mogu ni instalirat jer mi govori da ne mogu formatirat tu particiju u sklopu instalacije XP-a
pa sad me zanima...dal postoji mogucnost da ja sve TO MAKNEM U P*** MATERINU i da krenem sa novom instalacijom 7-ice
i jos me zanima za drivere, dal mozda postoji redoslijed kojim se moraju instalirat driveri? i zasto ih je toliko puno ponudjeno za
isti k*** na sluzbenoj stranici?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa driverima na Aceru Aspire 5750ZG

Instaliraš si Win 7 Ultimate verziju i netrebaš skoro ni jedan driver za laptop.

13 godina
neaktivan

cek...na koju to foru ide? Ultimate ima na sebi vec masu drivera ili? pa kolika je onda, 7gb?

15 godina
protjeran

W7 Ultimate na disku zauzima oko 10GB

bolje haker nego šljaker
14 godina

Ne, oko 20GB zauzme.

13 godina
neaktivan

u jebote! ima neko od vas normalnije rjesenje od skidanja 20gb Windowsa!? tipa...ajd decko formatiraj C: i ponovno instaliraj Win 7 ali drivere instaliraj ove i ove i ove! hvala svejedno, ali neda mi se skidat Ultimate

14 godina

Krivo si shvatio, zauzme oko 20GB na hard driveu, a sam Windows stane na normalan DVD. Ima oko 3-4 GB, nesjećam se više. Sjećam se samo da kad instaliram Win 7 Ultimate i par al baš doslvno osnovnih programa da od 48GB particije mi ostane oko 20GB+ .

13 godina
neaktivan

ahaaaaa....hahahahhah! hvala
al dal mi mozes objasnit zasto je Ultimate toliko drugacije od npr. Professional, koja je to fora sa driverima

14 godina

A nisam nikad ni pokušao saznat detalje, ali sigurno ima hrpu drivera i programa koje nemaju slabije inačice Windowsa. Instalirao sam na Toshiba laptop Ultimate Win 7 i nakon toga mislim da čak nisam ni jedan jedini driver instalirao i sve radi. Možda sam nešto instalirao nisam siguran, ali je sasvim sigurno bilo jedna ili dvije stvari. Inače se to prije instaliralo za laptope hrpu tih sranja kad instaliraš Windows.

13 godina
neaktivan

hvala puno...probat cu pa javim

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne, oko 20GB zauzme.

Nije točno, ako je sama windows instaliran 32 bita tad ima oko 7-8gb a ako se instalira ostale programe kao što tipa Office, ashampoo, messenger, skxpe tad ima oko 20gb, širi se ako se doda  programa tad se povečava. A i naravno update isto igra ulogu.

17 godina

Prilično sam siguran da sve verzije win 7 imaju iste drajvere u sebi. Jedino stvar može biti do service packa, ali sumnjam. Instaliraj verziju win 7 onu koju imaš legalnu, ako baš ne instalira drajver za mrežnu karticu nju instaliraj manualno (skineš na nekom drugom kompu za svoj laptop) i onda preko win updatea instaliraš sve ostale. a ne sad stavljat piratski ultimate samo zbog tvrdnje da ta verzija sadrži sve drajvere, a imaš original neku drugu verziju. glupost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Val kaže...

Prilično sam siguran da sve verzije win 7 imaju iste drajvere u sebi. Jedino stvar može biti do service packa, ali sumnjam. Instaliraj verziju win 7 onu koju imaš legalnu, ako baš ne instalira drajver za mrežnu karticu nju instaliraj manualno (skineš na nekom drugom kompu za svoj laptop) i onda preko win updatea instaliraš sve ostale. a ne sad stavljat piratski ultimate samo zbog tvrdnje da ta verzija sadrži sve drajvere, a imaš original neku drugu verziju. glupost.

Nema veze sa service paskom ali ina veze da mora znat koji je vendor za VGA naprimjer postoji tri vrsta a to su AMD, Intel i Nvidia. Ako se nezna koji je njegov vendor tad u Acerovom supportu ima drivera za njega ali klikom na "Download Hardware Vendor Detection Utility" onda će reč koji je njegi vendor pa se pravilno instalira origi driver. Jedino za taj model laptopa za drivere ima samo za 64 bitna.

14 godina
neaktivan

Imam problem sa driverima za grafičku. Skinuo sam s Acerove stranice nvidijine drivere ali baca mi error sa slike:

Grafička je GeForce GT540M

Skinuo sam drivere i sa Nvidijine stranice ali se dešava ista stvar.

Kao da ju ne želi prepoznati, progledao sam u AIDA64 da vidim malo kako stvari stoje i vidim da laptop radi na Intel HD 2000 grafički ali i da ima GT 540M.

Mislio sam da u BIOS-ima treba podesiti da se Laptop pokreče s Nvidijinom grafičkom, a ne sa integriranom Intelovom ali nigdje nema te opcije.

Kako da riješim taj problem ?

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 13:45 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tinča14 kaže...

Imam problem sa driverima za grafičku. Skinuo sam s Acerove stranice nvidijine drivere ali baca mi error sa slike: Grafička je GeForce GT540M

Skinuo sam drivere i sa Nvidijine stranice ali se dešava ista stvar.

Kao da ju ne želi prepoznati, progledao sam u AIDA64 da vidim malo kako stvari stoje i vidim da laptop radi na Intel HD 2000 grafički ali i da ima GT 540M.

Mislio sam da u BIOS-ima treba podesiti da se Laptop pokreče s Nvidijinom grafičkom, a ne sa integriranom Intelovom ali nigdje nema te opcije.

Kako da riješim taj problem ?

Windows 8 ima općenito problema sa "switchable" (dvije grafičke-integrirana i vanjska) grafikom, možeš malo pogledat u google.com i po ostalim forumima jel neko imao sličan problem, vjerovatno je, pa vidi ako se može riješit, probaj i sa starijim driverima sa Acer stranice, ako ne proradi stavi si Windows 7 x64 SP1 i nećeš imat nikakvih problema. Bolje će radit na Win 7 nego na Win 8.

Valentin
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Malo sam googlao i pročitao sam da kad je punjač zaštekan u laptop da onda radi vanjska grafička, a kad je laptop na bateriji onda radi integrirana. Ja sam windowse 8 instalirao bez zaštekanog punjača pa su mi se onda valjda kao instalirali driveri za Intel grafu pa nije htio prepoznati vanjsku. Reinstalirao sam windowse isto osmicu s tim da sam c disk formatirao i imao uštekan punjač pa mi je windows update odmah ponudio drivere za vanjsku grafičku. Tako sam riješio problem. {#}

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tinča14 kaže...

Hvala na odgovoru. Malo sam googlao i pročitao sam da kad je punjač zaštekan u laptop da onda radi vanjska grafička, a kad je laptop na bateriji onda radi integrirana. Ja sam windowse 8 instalirao bez zaštekanog punjača pa su mi se onda valjda kao instalirali driveri za Intel grafu pa nije htio prepoznati vanjsku. Reinstalirao sam windowse isto osmicu s tim da sam c disk formatirao i imao uštekan punjač pa mi je windows update odmah ponudio drivere za vanjsku grafičku. Tako sam riješio problem. {#}

Ma svaka čast, glavno da si riješio problem.{#}

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice