Pomoc oko procesora za laptop

poruka: 13
|
čitano: 3.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Zdravo.

Kao što naslov teme kaže potrebna mi je pomoc oko procesora za laptop,tacnije posjedujem Acer extensa 5220 sa celeron 1.73 ghz (533mhz fsb 1mb l2 )

Umjesto njega ubacio bih neki drugi ,pa mi trebaju savjeti koji kupiti da radi bez problema.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko procesora za laptop

Ne zna niko ? da nisam dosao na pogresan forum {#}

14 godina
neaktivan

Probaj na stranicama proizvođača naći koju matičnu imaš u laptopu ili barem koji socket, nađi najbolji procesor koji odgovara i kupi.

Ne uvijek, ali uglavnom se ne isplati mijenjati procesor, jer moraš stavljati istu seriju, pa mozes dobiti nesto sitno na performansama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 16:06 (sweeth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
googlaj ime laptopa i cpu upgarde. znaci acer extensa 5220 cpu upgrade. ali uvijek postoji velika mogucnost da ti je proc jednostavno zalemljen na maticnu.
Me gusta....
13 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

naravno da ne otvaram novu temu započeti ću ovdje, ma razmišljam o nadogradnji procesora u laptopu koji trenutno imam

procesor koji trenutno imam je T2050 a što se tiče matične Mobile Intel® 945PM Express Chipset (Intel® 82945PM Memory Controller)

Tu na matičnoj našao sam koji su kompatibilni procesori, a matična podržava fsb do 667Mhz, pa me sad zanima šta bi bilo i jel bi radio procesor s FSB 800Mhz

Jer imam neke u ponudi koji će me izaći povoljno, npr. t7300 4MB 2.0Ghz fsb 800Mhz 100kn a i čak neke druge od 800Mhz

Pa jel netko možda imao iskustva s time, jer sumnjam da je baš kao rami da ako staviš veće frekvencije da se spusiti na odgovarajuću {#}

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Pozdrav,

naravno da ne otvaram novu temu započeti ću ovdje, ma razmišljam o nadogradnji procesora u laptopu koji trenutno imam

procesor koji trenutno imam je T2050 a što se tiče matične Mobile Intel® 945PM Express Chipset (Intel® 82945PM Memory Controller)

Tu na matičnoj našao sam koji su kompatibilni procesori, a matična podržava fsb do 667Mhz, pa me sad zanima šta bi bilo i jel bi radio procesor s FSB 800Mhz

Jer imam neke u ponudi koji će me izaći povoljno, npr. t7300 4MB 2.0Ghz fsb 800Mhz 100kn a i čak neke druge od 800Mhz

Pa jel netko možda imao iskustva s time, jer sumnjam da je baš kao rami da ako staviš veće frekvencije da se spusiti na odgovarajuću {#}

Koji model i marka laptopa? Da provjerim na netu.

Nenad
16 godina
neaktivan
Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 12:21 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma i ja što sve više gledam to bolje da ništa ne poduzimam, jer sad ovaj moj t2050 vrti se na 533Mhz FSB i odlično je sve ne kompu, ma niti mi je spor, niti šteka šta, imam win8, sve radi glatko. Ali eto nekako me vuče da stavim nešto jače. 

Ali najbolje čak mislim da ne diram ništa da ostane sve kako je, jer ako stavim neki jači procesor, mislio sam one t7200, 7400, 7600 s 4MB, ali možda će se početi pregrijavati.

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 12:28 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ta 2 procesora nisu ni isti socket, tako ne neće ići...

T2050 je Socket M, a T7300 je Socket P

osim toga...

ako i uzimaš neki od procesora s one liste treba paziti jer neki dolaze u 2 izvedbe za 2 socketa...

isto tako ovisi o biosu koji će procesor biti podržan, na onoj stranici samo piše koji su procesori podržani od strane chipseta...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

ma i ja što sve više gledam to bolje da ništa ne poduzimam, jer sad ovaj moj t2050 vrti se na 533Mhz FSB i odlično je sve ne kompu, ma niti mi je spor, niti šteka šta, imam win8, sve radi glatko. Ali eto nekako me vuče da stavim nešto jače. 

Ali najbolje čak mislim da ne diram ništa da ostane sve kako je, jer ako stavim neki jači procesor, mislio sam one t7200, 7400, 7600 s 4MB, ali možda će se početi pregrijavati.

Da, najbolje je ne dirat dok sve super radi, a obično što jače malo jače zagrije. Ako budeš mjenjao proc obavezno kupi termopastu i onda će bit ok.

Nenad
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ta 2 procesora nisu ni isti socket, tako ne neće ići...

T2050 je Socket M, a T7300 je Socket P

osim toga...

ako i uzimaš neki od procesora s one liste treba paziti jer neki dolaze u 2 izvedbe za 2 socketa...

isto tako ovisi o biosu koji će procesor biti podržan, na onoj stranici samo piše koji su procesori podržani od strane chipseta...

Slažem se.

Nenad
16 godina
neaktivan

ma je pratio sam i sockete moj je ppga478, i gledam podršku ovih ostalih na što idu

ma laptop je neuništiv, skoro 6 godina ga imam, sve radi savršeno, svaki mjesc dva tj. kad se sjetim očistim ga od prašine iznutra, jako lagano je doći do hladnjaka i ispuhati. Mjenjao sam dva ili tri puta termalnu pastu na procersoru. Nečujan je, ne zagrijava se. 

i uz to 0-24 radi ne gasim ga, iako imam samo drivere za vistu za njega, radio je super i na 7, a i sad na osmici sve odlično.

A sad valjda sam počeo malo izmišljati pa tražim neki način da ga zeznem i pokvarim, pa da mi je to razlog da kupim novi :)

Uglavnom, mislim da ću ipak ostati na ovome što je, i ne dirati ništa, i možda me još 6 godina posluži :P

Ovako nemam niti jednu lošu za njega. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice