Odabir laptopa

poruka: 35
|
čitano: 7.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

Trazim laptop, i molio bih malo preporuke.

Nije mi jako bitna grafika jer ne planiram puno igrati, mozda ponekad i to malo starije tipa C&C Generals, COD4.

Volio bih jači procesor, 4GB RAMa, jedno 500GB HDD

Bitno mi je trajanje baterije i kvaliteta, da moze odraditi bar 3-4 godine

Sta bi se tu moglo naci od nekih 7000-8500kn?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Odabir laptopa

Preferiraš li neku posebnu marku???? Koju dijagonalu i rezoluciju bi želio???? MASA???? Radiš doma ili si pokretan????

16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

Pa nije mi toliko bitna marka, al nebi neku "livu" 

..laptop bi mi služio za faks.. sta se tice mase, ne sad pre težak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trajanje baterije će ti biti onliko koliko budeš pazio na nju...

Pogledaj se malo toshibe... one nisu preteške... a pristojne su te nisu preskupe...
15 godina
protjeran

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

Koliko bi baterija trajala prosječno kod ovoga jačega Paviliona?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj drugi Hp je odlican :)

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gledaj proc gledaj grafu ovaj u gore navedenom postu je bolji :)

16 godina
protjeran
Odabir laptopa
http://www.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dosta bolji od onog 6gb rama 2x640gb hdd looks good ;)

17 godina
neaktivan
I baterija od kojih 50 minuta vjerojatno :)

Ipak čovjeku treba za fax... sto je minimalno 2 i po sata autonomnosti...

Ispravite me ako griješim...
16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

wow ali nije mi jasna ta cijena

evo kod mikronisa

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15473&catid=184

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
wrathchild kaže...

wow ali nije mi jasna ta cijena

evo kod mikronisa

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15473&catid=184

Mikronis je uvijek bio skuplji ;)

Protis je pouzdan isto :)

15 godina
Odabir laptopa

Pogledaj malo i ovdje. Dućan ti je jako dobar, kod njih nabavljam svu opremu, nikad me nisu zeznuli. Trenutno trebam kupiti jedan laptop i preporuka od dobavljača je HP ProBook 4720s - XX838EA kao trenutni best buy (što se tiče HP-a).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

al nesto mi nepase

1,73GHz pise kod Mikronisa... a tek je Turbo 2,93

16 godina
protjeran
wrathchild kaže...

al nesto mi nepase

1,73GHz pise kod Mikronisa... a tek je Turbo 2,93

Ma to su isti procesori ;) Taj turbo znači da ti se procesor ubrza kada radiš nešto zahjevnije, igraš igre npr, a za normalan rad smanji clock da štedi bateriju ;)

17 godina
mario.L_hr kaže...

Pogledaj malo i ovdje. Dućan ti je jako dobar, kod njih nabavljam svu opremu, nikad me nisu zeznuli. Trenutno trebam kupiti jedan laptop i preporuka od dobavljača je HP ProBook 4720s - XX838EA kao trenutni best buy (što se tiče HP-a).

uzeo prije koji tjedan sličan 4520s s i3-380M. ta grafika je i kod mog, tj. to je preimenovana HD 5470. sve 5, robustan, upuštena tipkovnica, 50000 faktorijela za 4 sekunde. po meni jako dobar monitor s velikim kutom gledanja, ali veliki minus je touchpad iako ga koristim s mišem. jednostavno, lijevi i desni klik su iz jednog komada, tako da ponekad desni klik prepozna kao lijevi, pa moraš klikat skroz uz kraj tipke. 

da sad uzimam, za 4500 kn, definitivno bih uzeo ovaj hp-ov, uz istu cijenu malo sporiji procesor, al barem ispravan touchpad i bez numpada pa je prirorad položaj ruku na sredini laptopa laše za koristit, ako se ne rade neki veliki računi. inače tipkovnica je odlična chiclet. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
15 godina

Ma ja se dvoumim za ovaj 17", trenutno koristim jedan iste dijagonale, preteško je to za nositi okolo.

Inače mi je preporučio i Pavillion ali su oni cca 8000 kn.

15 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Ma ja se dvoumim za ovaj 17", trenutno koristim jedan iste dijagonale, preteško je to za nositi okolo.

Inače mi je preporučio i Pavillion ali su oni cca 8000 kn.

Pavilion vrijedi svake kune...ne bih ga dao ni za kakav Asus...

16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

Odlucio sam ovaj 

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15064&catid=19

(ne preko ovoga ducana ;)

S tim da cu dobiti sa 8GB RAM za 7200kn :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir laptopa

ma ne isplati se HP kupovat,uglavnom su svi smece,a trazi se puno para,ta 5650 je zesca lolcina od graficke kartice...

za 7200 mozes kupit zvijer od laptopa...a ne ovo smece

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odabir laptopa

Po cemu je smece!?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir laptopa

pa necu pametovat previse ali evo usporedi svoj : http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15064&catid=19 i usporedi moj koji cu ja kupiti (85%) iduci tjedan  : http://protis.hr/products/details/notebook-msi-gx740245eu/40173

cijena im je ista :) a pogledaj razliku : HP ima 1% jaci procesor :))) i to je sve :)))))  ,a MSI gx740 ima bolji display,50 puta jacu graficku karticu i sad je pitanje jel taj HP ima HDD 5400rpm ili 7200rpm i zasto onda kupiti smece od laptopa kad mozes ovu MSI zvijer,ne znam i nece mi nikad bit jasno zasto ljudi kupuju HP i ThinkPad (i sve firme u Hrvatskoj)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Odabir laptopa

osobno mi je bitnija kvaliteta izrade nego grafička kartica. nekome je bitnija baterija, nekome težina itd. što duže koristim ovaj 4520s sve mi se više sviđa. inače, touchpad je loše reagirao radi loših drivera na ubuntu za multitouch. ekran ima dobre dobre kutove gledanja, anti-glare je, laptop ne škripi, ne savija se, ventilacija je postrani, a od sveg još mi se najviše sviđa tipkovnica. mislim da je ovaj 4520s s i3-380M bio best buy što se tiče hp-a do 4500 kn. 

@lunatic1407

hp nazvati smećem je svetogrđe. takvim izjavama odmah sam sebe isključuješ iz rasprave kao ozbiljan diskutant

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 10:25 (hrvooje).

1 0 hvala 0
15 godina
hrvooje kaže...

osobno mi je bitnija kvaliteta izrade nego grafička kartica. nekome je bitnija baterija, nekome težina itd. što duže koristim ovaj 4520s sve mi se više sviđa. inače, touchpad je loše reagirao radi loših drivera na ubuntu za multitouch. ekran ima dobre dobre kutove gledanja, anti-glare je, laptop ne škripi, ne savija se, ventilacija je postrani, a od sveg još mi se najviše sviđa tipkovnica. mislim da je ovaj 4520s s i3-380M bio best buy što se tiče hp-a do 4500 kn. 

Jednog sam nabavio za prijatelja, poinstalirao sve što treba i moram priznati da me oduševio u onih par sati rada.

15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

@lunatic1407

hp nazvati smećem je svetogrđe. takvim izjavama odmah sam sebe isključuješ iz rasprave kao ozbiljan diskutant

Kako ocete,ali ljudima nikad nece biti jasno,vecini...Kad kupujes HP placas HP i OS

15 godina
Lunatic1407 kaže...
hrvooje kaže...

Kako ocete,ali ljudima nikad nece biti jasno,vecini...Kad kupujes HP placas HP i OS

Malo proguglaj ili pogledaj po web shopovima. Imaš hrpu HP laptopa na kojima nisu instalirani Winsi.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Lunatic1407 kaže...
hrvooje kaže...

Malo proguglaj ili pogledaj po web shopovima. Imaš hrpu HP laptopa na kojima nisu instalirani Winsi.

takav je bio i moj. iako, možda je on mislio na nešto drugo. ali gledao sam ja i druge proizvođače i ovo je jednostavno bilo najbolji omjer dobiveno/uloženo s tim da sam tražio kvalitetno izrađen notebook za zamjenu za desktop. upuštena tipkovnica i kvalitetna izrada je bila uvjet. windows ne koristim pa ga nisam ni kupio.

15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
mario.L_hr kaže...
Lunatic1407 kaže...
hrvooje kaže...

takav je bio i moj. iako, možda je on mislio na nešto drugo. ali gledao sam ja i druge proizvođače i ovo je jednostavno bilo najbolji omjer dobiveno/uloženo s tim da sam tražio kvalitetno izrađen notebook za zamjenu za desktop. upuštena tipkovnica i kvalitetna izrada je bila uvjet. windows ne koristim pa ga nisam ni kupio.

hahaha daj ne bacaj krafne u zrak hahaha, i3,15,6'',3gb,320gb i ati 6370 :))))))) (pogledaj malo benchmark za tu grafu) hahaha ,"zamjena za stolno" :)))) a sta zamjenjujes njim igranje tetrisa ? ako je taj tvoj pro laptop dobio oznaku DTR* hahahaha skidam kapu :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice