Ne radi mrežna!

poruka: 14
|
čitano: 3.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!!!!
pitanje

Kad spojim lan kabel na mrežnu u laptopu, ona uopće ne svijetli i ne daje nikakve znakove...
Ima ko kakvu ideju, kaj bi moglo biti??

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne radi mrežna!!!!
problem ti ej u kabelu odi u ducan i kazi da ti daju ako spajas direktno 2 kompa reci im da hoces cross kabel kosta cirka 10kn metar i pol ili 2
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!

najbolje da uzmes kabel koji moze direktno 2 kompa povezati i PC/Lap-Switch/Router

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!
autorov komentar

probao sa cross kablom i ništa!!

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!

znam da je glupo pitanje ali jesi siguran da su ti instaliran driveri za network adapter odnosno za mrezu?

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ne radi mrežna!

probaj sa novim drajverima tribalobi pomoci

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!
autorov komentar

Da, instalirani su... Marvel Yukon je mrežna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!
autorov komentar

Da pojasnim ponovo,

kad probam spojiti laptop sa laptopom ili laptop s PC-om ili laptop preko routera na internet ne mogu zato jer mi stalno dolje piše "network cable is unplugged"...

Što sam napravio...

Stavio sam cross kabel - Ne radi

Ponovo instalirao drivere - Ne radi

Probao sam mjenjati Speed & Duplex - Ne radi

Wake - on je uključen, pa i dalje ne radi

Maknuo sam sve firewall-ove i ostalu gamad i ništa i dalje piše ista porukica : "NETWORK CABLE IS UNPLUGGED"

Device Menager - Sve je u redu (nikakvih uskličnika niti x-eva)

drugi laptop sam uspješno spojio s tim kablima na internet ili samo na mrežu...

već sam lud...

Jel zna netko kaj bi mu moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne radi mrežna!
prihvaćeno rješenje

A da malo hardwera provjeris...

Da utor od mrezne nije deformiran? Pogledaj u utor, trebao bi imati...8 zicica blago dignutih tako da se naprave kontakti kada ustekas kabel..

Ako je to sve u redu....mogao bi provjeriti i napone na žičicama (opasno, ak imas garanciju, nosi njima... i svakako da ti demonstriraju tamo da mrezna radi...)

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan

provjeri da li su mrežne enable-ne (klikni desnom tipkom na mrežnu i enable). trebaš upisat u svaku mrežnu IP adresu. npr. na komp stavi 100.100.100.1 a na drugi 100.100.100.2, subnet mask bi ti se trebala automatski upisat i to bi trebalo biti to.

17 godina

Imao sam isti slucaj na HP laptopu,prosao sam cijelu instalaciju Win i skidanje drivera preko CD i Wirelessa tako da uopce nisam ni koristio mreznu karticu,tek sam poslije primijetio da ne radi.

Na servisu su to rijesili sa mijenjanjem BIOS-a i novim driverima. Sad ne znam koji imas laptop ali koliko sam primijetio na HP-u je update BIOS-a nesto sto rade po defaultu cim se pojavis u servisu.

Sa rucnim unosenjem IP-a se nista nece rijesiti,ta poruka se javlja bez obzira na mrezne postavke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 18:33 (Kristyans).
17 godina

Ukoliko piše da je cable unplugged, mreža je enableana. Kada je mreža disableana piše samo Disabled i to je to.

Ukoliko spajaš s routerom određeni routeri znaju ispisivati gluposti recimo Optimin Edimax sa WinXpsp3 pa probaj ukucati fixne ip adrese kao što su gore naveli.

Stavi da je ip adresa: 192.168.1.2 (zadnja brojka različita na računalima a da nije broj 1)

Subnet će ti se sam ispunit kao 255.255.255.0

Gateway:192.168.1.1 (2.1 ili 1.254 kod nekih net routera)

i nakon što snimiš postavke ako ti i dalje piše da je network cable unplugged, a sigurno si reinstalirao drivere od mrežne, savjetujem da probaš sa bootabilnim Windowsima (Windows PE) koji nisu podložni greškama u tvom softwareu. Ako ti i tamo baca isti error ili kupi novu mrežnu ili ako ti je računalo pod garancijom traži novu matičnu (pretpostavka da imaš 1GB mrežu integriranu ako je novo računalo)

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!
autorov komentar

zaboravio sam napomenuti da sam do jučer svakodnevno koristio mrežnu i radila je na istim postavkama kakve su i sada, tako da nema govora da je nešto krivo podešeno... mislim da ode na servis.

Laptop je hp 6730s

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne radi mrežna!
autorov komentar

evo problem je riješen zahvaljujući zmikicu, koji me je podsjetio da pogledam hardware, i stvarno tamo je problem. Druga žica je bila stisnuta dolje i nije lovila kad sam ušteko kabel!

Dignuo sam je s pincetom i sad radi...

Hvala svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice