Nadogradnja RAM memorije

poruka: 6
|
čitano: 1.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

Situacija je takva da imam trenutno 4gb RAM memorije u laptopu i grafičku od 512 mb koja ima share sa RAM memorijom. Pošto mi piše da je shared memorija 1723 mb, zanima me da li bi imalo kakvog značajnijeg utjecaja na performanse da se nadogradi sa još 2gb ukupna memorija. U tom slučaju bi zamijenio jedan modul od 2 sa modulom od 4 gb. Trenutno je unutra 2x2gb.

Hvala...

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije

Postoji li kakav program koji prati koliko grafička uzima od RAM memorije?

16 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...

Postoji. Speccy ili Everest = Aida64. :)

Nenad
14 godina
Nello kaže...
mjaneci3 kaže...

Sad sam tek vidio da sam se krivo izrazio.

Ja bi volio vidjeti u real time ako je moguće koliko grafička uzima od RAM memorije... Znači da imam graf (kao recimo za procesor kad se prati takt) u kojem se može pratiti korištenje shared memorije.

Čudno da još nitko nije odgovorio na prvotno pitanje. Kaj stvarno nitko nije bio u ovakvoj situaciji pa nadogradio? Bilo bi dobro da čujem iskustvo možda neko...

16 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...
Nello kaže...
mjaneci3 kaže...

Ja bi volio vidjeti u real time ako je moguće koliko grafička uzima od RAM memorije... Znači da imam graf (kao recimo za procesor kad se prati takt) u kojem se može pratiti korištenje shared memorije.

Čudno da još nitko nije odgovorio na prvotno pitanje. Kaj stvarno nitko nije bio u ovakvoj situaciji pa nadogradio? Bilo bi dobro da čujem iskustvo možda neko...

A gle, prvo treba znat koja je marka i model i onda pod supporta tam ima više detalja. Ovisi koliko memorija podržava matićna ploča. Neki starije do2-4gb a novije sve više. A nove idu više.

Nenad
14 godina
Nello kaže...
mjaneci3 kaže...
Nello kaže...
mjaneci3 kaže...

A gle, prvo treba znat koja je marka i model i onda pod supporta tam ima više detalja. Ovisi koliko memorija podržava matićna ploča. Neki starije do2-4gb a novije sve više. A nove idu više.

Marka i model čega?

Pa laptop podržava do 8 gb (2x4gb). Mene zanima dal bi se osjetilo poboljšanje u performansama zbog toga jer ne znam sa 100% sigurnošću koliko grafička krade RAM memorije. Ako uz svojih 512mb uzima i ovih 1,7gb koji su na share sa RAM memorijom, onda pretpostavljam da bi još 2 gb RAM memorije više nego dobro došla...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice