MSI CR720-042Xeu dali je mogu ce u ovaj model laptopa ugraditi SSD uz ovaj HDD od 320gb?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam 100% siguran, morat ćeš ga otvoriti da vidiš ima li još jedno mjesto predviđeno za disk.
gdje se nalazi tj. gdje bi trebao odserafit, nisam to nikada radio
gdje se nalazi tj. gdje bi trebao odserafit, nisam to nikada radio
Potraži na Youtube kako se laptop rastavlja, ako ne znaš, daj nekome tko zna.
Nisam na internetu nist pametnog naso u vezi tvog laptopa. Uglavnom okrenes laptop naopacke i od ispod odsarafis i poskidas sve poklopce, ako imas slobodan utor koji izgleda ovako: Link mozes staviti drugi disk unutra bez kemijanja.
Uvjek mozes disk postojeci izvaditi van i staviti u neku usb ladicu a ssd na mjesto postojeceg.
Isto tako svoj disk mozes staviti na mjesto cd-roma ako kupis ladicu za isti Ovo bi trebalo raditi 100%, samo obrati pozornost je li cdrom sata ili ata.
Ako si iz zagreba i imas vremena, mozes doc do mene s jednim hladnim radlerom pa ti pogledamo kaj ti treba i pokazem ti kak si sam mozes zamjeniti, odma provjerimo koja vrsta ladice ti treba.
danas sam ga isao ocistiti od prasine i promijeniti pastu jer se dosta jako cuo tj, venltilator se vrtio na 100% cijelo vrijeme mada nije bilo do prasine nego do paste na procesoru. sad radi ko nov . evo neke slike tako da se vidi samo da ima jedno mjesto za hdd ili ssd. mislim da tu pored harda nema nista vise. ovo sto kazes da izvadim dvd i stavim ssd unutra to bi bilo ok znaci samo trebam kupiti neku ladicu za to?
ja sam si preko ebaya prije 2 tjedna kupio ladicu za hdd koja se stavlja umjesto optičkog pogona. sve je potpuno isto. brzina je pristojnih 80 mb/s što je i brzina hdd-a (brže je nego da si kupio usb kučište za hdd pa ga koristio kao prijenosni hdd). Jedini problem je taj što sa tog hdd-a sad ne mogu bootat tj laptop boota samo sa primarnog hdd-a (točmije ssd-a). Ima i još jedan nedostatak: rubovi laptopa su zaobljeni a ladica za disk je ravna što ostavlja prazninu na desnom boku laptopa. to su svi nedostaci koje sam uočio. ladica je koštala 51,25 kn, poštarina je free, carine na tu cijenu nema. po meni, isplati se
skineš "poklopac" s optike i prebacis na ladicu, barem sam ja tako na svoja 2 hp-a napravio. Nakon toga izgleda ko da nisi nista promjenio.
@marxone da, ako nemas drugi slot za disk, jedino rjesenje je postojeci izvadit, na njegovo mjesto stavit ssd, a u tu ladicu kaj bi kupio s ebaya stavit svoj disk.
ak te brine koristenje optike kasnije, lako izvadis ladicu i metnes optiku natrag unutra ili cak kupis extra usb ladicu za optiku, mislim da sam ih vidio vec od 15$ cca 80kn.