Lenovo 3000 n200 ne daje znake zivota

poruka: 35
|
čitano: 14.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Moja krivica, pokazuje 2.8 V a nema to je jedina baterija koja ima, evo sve sam odvojio drzim samo maticnu u rukama, idem je odnijeti kod jednog starog elektro mehanicara da vidim moze li naci u cemu bi problem mogao biti .......

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Dok sam covjeku dao u ruke odmah je vidio problem, prvo sto se na PQ10 vide 2 male izbocine (koje ja nisam primjetio odmah) a ispod njega svi oni mali tranzistori su kao izgoreni, kaze on najvjerovatnije kap vode da je uzrok bila i da su premali da bi se mogli zamijenuti ...... :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Lenovo 3000 n200 ne daje znake zivota
lucco85 kaže...

Ako nemaš nikakvih lampica kad se uključi punjač sigurno nije do grafičkog čipa. Neznam na temelju čega su to zaključili.

Takav kvar je preopsežan da bi ti mogao ko tu pomoći preko foruma a teško da možeš ga i sam otkloniti ali možemo probat

Svakako možeš probati ako imaš multimetar provjeriti par točaka na ploči da ovako preko foruma možemo otprilike vidjeti o čemu se radi..

Dakle, naći ćeš 2 mosfeta 8pinska oznake na ploči su PQ9,  PQ10 izmjeriti napon na svakom pinu....

Šta da ti čovjek kaže.......

13 godina
protjeran

Pozdrav ponovo svima,

nisam na laptopu nista dirao odkad sam ga otvorio i zadnji put pisao, neki dan mi se javio momak koji mi je ponudio 150 KM za pokvarenog, a ja sam ga ispravnog platio 300 KM, tako da mi je to odgovaralo pa sam se odlucio da sklopim napokon laptop i nazovem momka da dodje po njega. 

Medjutim nesto se cudno i smijesno dogodilo, nakon sto sam sve sklopio fino i lijepo, odoh reko bezveze onako radi reda da ga spojim na punjac, ja spojim kad hop svijetle lampice :S :S

Eno maloprije probao laptop mi upali bez problema i radi, sada sam ga ugasio i ostavio da se puni dok ne vidim sta vi na to sve kazete ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prodaj ga za 200 :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice