Pozdrav svima,
novi sam na forumu, ja sam iz Bosne i imam problem sa laptopom.
Prije par mjeseci sam kupio polovan laptop Lenovo 3000 n200 s tim da sam mu ja dodao jos 1 gigu rama pa sad ima 2 GB umjesto 1 kao sto je imao.
Sve mi je radilo super i bez problema do sinoc, brat mi je u kuci koristio laptop i kaze da je baterija vec bila skoro prazna skroz, laptop se ugasio ali nakon toga vise nece da upali.
Skopcam sve fino i ne daje apsolutno nikakve znake zivota, pokusao sam izvaditi bateriju ba uraditi discharge i onda bez baterije upaliti ali opet isto.
Prvo sam mislio da je do punjaca (adaptera) pa sam nasao adapter slicne jacine, moj originalni je 20 V 3.25 A, a ja sam nasao 19 V 3.16 A, ali mu nije prikljucak koji ide u laptop isti pa sam ja prespojio svoj, ali opet isto ....
Poslije toga sam se htio uvjeriti da moj punjac dobija struju pa sam ga skopcao u struju i onaj kraj na kojem sam odjsjekao prikljucak na cas sastavio zice samo da vidim hoce li baciti iskru, i bacio je, sto znaci da do njega najvjerovatnije nije .....
Eh sad sam mislio fino otvoriti laptop i lagano vidjeti ima li nesto da mi se cini da nije uredu, nisam profesionalac ali vec odavno se bavim popravkama desktop laptop racunara, playstation 3 konzola i svega sto mi dodje u ruke, i software i hardware i bezbrzoj uredjaja sam uspjesno napravio, ali sam htio prvo da pitam ovdje vas strucnjake sta vi mislite da mu je moglo biti odjednom, da li da ga otvaram ili sta drugo da radim ?
Molim vas da mi ne preporucujete bilo kakve servise jer kod nas u Bosni nema pravih servisa, samo uzmu velike pare a vise stete naprave nego koristi ....
Hvala svima unaprijed na svakoj pomoci ....