Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Pozdrav! Dali je normalno da sa ovakvim specifikacijama laptopa nemoze pokrenut jedan crysis 2 na 60 fpsa?? Skace sa 30 na 60 fpsa zivcira previse,isti probelm sa sniper elitom...

Specifikacije:

intel core i5 1.7 ghz( moze se overclockat na 2.4)

4 gb rama

nvidia 840m

hvala na odgovoru!

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!

0 0 hvala 0
14 godina

Da li je normalno da se na Samsung ultrabooku napuše baterija u 2-3 godine .... Mislim to je sve u kučištu, naravno kad se napuhala izbila je touchpad van i tko zna što još može oštetiti.

Da li se to isplati popravljat, koliki bi bio trošak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovako, radi se o Pavilionu dv6 iz potpisa, i7, 8gb rama, hd 5650 1gb.

Guram Win10 na njemu mjesec-dva bez problema, međutim sinoć dolazi do promjena.

Naime, sve je počelo prekjučer sa freezanjem na sekundu, znači normalni gameplay ili nešto ekvivalentno.

Nakon normalnog gašenja prije spavanja, danas se freeza kompletno, prvo nakon boota, dakle kada ponovno učita ikone, znači nekih minutu after boot. I šta ću, pročitao na netu da reinstall pomaže. Meni odmaže. Sistem neće ni postati već se na login screenu freeza, ne stignem upisati lozinku, znači normalno sve, i taman da ću lupiti enter, kompletno ode i moram ga gasiti na tipku.

Reko vjv. je ram, budući da imam 2x4gb probat ću bez jednoga. Ista stvar. Ispitao obadva u oba slota, ista stvar.

Ajde još ću i memtest, ak je bal nek je bal, opet ništa.

Reko možda je ssd, progurao ja prvo chkdsk, ništa, provjerio ga sa nekim programom, zdrav da ne može biti zdraviji.

I šta mi preostaje, u safe modeu na selective startup i pali par servicea po seriji pa da vidimo. Upalio većinu, posta bez greške, došao do mrežnih servisa, flop.

Znači u safe modu normalno radi sa samo esencijalnim servisima, i u normal modu kada odaberem diagnostic startup, gpu ne baca artefakte u igrama, cpu nema t od thermal throttlea.

Virusa nema, proskeniran sa mbam, tdss-om i 4thefunofit Windows defenderom.

Već pomalo ludim, čak toliko da sam razmišljao da ga na servis nosim.

Edit: Zaboravio sam reći da u normalnom safe modeu radi, no međutim u safe mode with networking čorak.

Edit2: Nakon poziva i savjetovanja sa kolegom, ustvrdili smo da je wlan kartica u kvaru, u suštini svaki put kad bi net servise počeo loadati ona bi davala kratki spoj i jebiga, čisto ako se nekome dogodi ovako nešto da zna.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 14:14 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Laptop bi se koristio za svakidašnje stvari, škola, internet, youtube, ponekad neke jednostavnije igrice... Jedini uvjet je da normalno funkcionira s nekoliko zadataka istovremeno tj. da ne izluđuje dijete koje će ga dobiti na poklon čekanjem dok se nešto otvori ili stalnim štekanjem (jer već imamo iskustva s jednim takvim) :D 

Tako da bi mi trebalo mišljenje o ovom laptopu: http://www.comel.hr/lenovo-g40-30-80fy00gwsc4-9032
Može li proći? :) Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin

Zaboravi taj, imao priliku probati i šteka kod jednostavnih zadataka...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
vale20267 kaže...
XXX-Man kaže...

Zaboravi taj, imao priliku probati i šteka kod jednostavnih zadataka...

Hvala puno na odg, budemo smislili nešto drugo onda :)

P.S. još jedan kojeg smo razmatrali: http://www.comel.hr/acer-aspire-es1-512-c80c-8623
Ista stvar ili?

Zbog senzora otiska prsta na lenovu i malkoc veće dijagonale ekrana cijena mu skoči 200 kn, ali iste su im specifikacije, skoro identične, tako da ne dolazi u obzir.

U tom rangu na njuškalu imate puno boljih ponuda, tipa: 1,2,3, čak i jeftinije od početne cijene; 1,2,3

No me interesa nada!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 16:43 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Imam problem s usb 3.0 portovima na laptopu (asus k550jx)

jos nekidan su radili normalno, posto sam miš (a i skoro sve kad je trebalo) spajao na 2 usb 3.0 porta, a ovaj jedan od 2.0 nisan ni koristio.
i jucer spojim miš, ne radi. malo ga prodrman unutra i primjetim da radi samo pod odredjenim kutovima, tj da ima katastrofa koš shake.
miš je nemoguce namistit da radi, i cim se nanometar pomakne ne radi vise, probao sam i druge stvari na te portove, stickovi rade na jednom normalno, na drugom je shake nikakav, drugi miš radi više manje ok, micro usb za mobitel isto problema sa shakeom ima.... dok 2.0 s druge strane radi skroz normalno...

u cemu je problem? probao sam malo i stegnuti otvore sa onim pinovima al nije to pomoglo bas, i dalje problemi sa shakeom na tim portovima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok.

Radi se o laptopu: ACER Aspire 5920 (nije g).

Pali se, baterija drži no nema uopće slike na displeju (ekranu). Radi lampica od hard diska (gori narančasto) kada se upali laptop i ostale lampice sa strane no slike uopće nema.

Sumnjam da je matična ploča ili grafička kartica?

Ima li itko nedavno slična iskustva sa navedenim modelom ili da prodaje polovno mbo/gpu za ovaj laptop?

Grafika je nVidia Geforce 8600 GT 256 DDR2.

ps

Kada smo izvadili hard disk laptop je upalio no počelo je pištati. No, slike na ekranu uopće nije bilo, i dalje crn ekran!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prvi i najlakši test bi ti bio spojiti eksterni monitor da riješiš dilemu da li je problem u displayu. Sjećam se jednog modela iz te serije kojem se kabel od displeya prekinuo na onim baglamama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Xtr Zodiac kaže...

Bok.

Radi se o laptopu: ACER Aspire 5920 (nije g).

Pali se, baterija drži no nema uopće slike na displeju (ekranu). Radi lampica od hard diska (gori narančasto) kada se upali laptop i ostale lampice sa strane no slike uopće nema.

Sumnjam da je matična ploča ili grafička kartica?

Ima li itko nedavno slična iskustva sa navedenim modelom ili da prodaje polovno mbo/gpu za ovaj laptop?

Grafika je nVidia Geforce 8600 GT 256 DDR2.

ps

Kada smo izvadili hard disk laptop je upalio no počelo je pištati. No, slike na ekranu uopće nije bilo, i dalje crn ekran!

To je G model. Taj G označava grafiku. 5920g prenstveno ima problema s grafikom. Izuzev tog kvara iznimno pouzdana platforma.

Solucije su ti zamjena grafičke kartice, ili popravak ove grafičke kartice.

Ako ideš na zamjenu pokušaj pronači novu karticu i to AMD HD3650 ili HD3470 koje su kompatibilne.(Acer i MSI verzije)

Ako se ide na zamjenu GPU+a dostupni su 64bitni novi čipovi, riješenje je pouzdano a čipovi su poprilično povoljni.

Reball, pečnca, reflow ti nebi trebale biti opcija jer će ti se kvar vrlo brzo ponoviti.

www.itelektronika.com
14 godina
neaktivan

Moze mala pomoc.. Kupio laptop  stavio windowse.. I tipkovnica bi trebala biti osvjetljena ali se osvijetli samo na sec kod ukljucenja... Ostatak iskljucena

Takoder napravio sam particiju za windowse i sad mi doslovno 900gb nema.. Ocu to preko disk managmenta stavit jer mi je c disk 30ish gb

Edit... Rjesia san oba problema.. 

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 18:56 (Saint96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Osvjetljenje tipkovnice bi trebao omoguciti putem nekog shortcuta (funkcijske tipke). Najprije provjeri drivere za tipkovnicu jel su instalirani.
Preko disk managementa klikni desnim klikom na neformatiranu particiju, formatiraj i sredi da ti je ta particija d disk.
Šta roda donese, to vrana odnese.
14 godina
neaktivan

Driveri bili.. Win 10 zeznia zivot

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

http://www.comel.hr/acer-aspire-e5-511-c0et-7546

Mišljenje o ovom laptopu? Ne mora zadovoljavati nikakve posebne uvjete, već samo za kućnu upotrebu i normalan rad...

EDIT: i ovom: http://www.technomarket.hr/products/09147468/acer-es1-531-c1xpnx-mz8ex-070

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 11:18 (mario25011995).

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ljudi. Trebam pomoć.

Evo situacije...dakle pokušavam instalirati win7 64 bit na Toshibu satellite c55 A 15R, koja je pri kupnji imala predinstaliran win8.

Boot-alo se sve i ok, došao do dijela gdje se particije uređuju, i pošto želim sačuvati D particiju s podacima, formatirao sam C particiju, sa windowsima. Međutim, nisam obraćao pažnju na to da je disk u GPT formatu, a ne MBR kao inače. Tako da sada ne mogu instalirati win7 ni na jednu particiju. E sad, pošto moram sačuvati D particiju sa podacima, u obzir ne dolazi ručno mjenjanje formata diska pomoću diskpart naredbe, pošto se onda briše sve sad diska.

Sad me zanima koje su mi opcije da sačuvam tu D particiju, neki bootabilni backup program ili?

Hvala!

EDIT

riješeno!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 18:50 (nitar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Može mi netko preporučit nekakav univerzalni servis ili osobu (možda forumaša) iz Splita ili okolice da zna rastaviti i očistiti laptop + ubaciti SSD umjesto običnog HDD-a. Neda mi ga se slat u ovlašteni servis da me opljačkaju. Tnx

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Molim savjet, imam ASUS X553M i povremeno se "zamrzne" . Nakon toga moram resetirati računalo . Instalirao sam windows 10 i ponovo mi se to događa. Testovi hardwera su OK . Šta da radim...kako otkriti kvar.....Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Pozdrav, maloprije mi je ispao laptop HP DV6000 na plocice. Kada ga palim imam dvije opcije:ESC-Change boot order ili F10-Enter setup (ovo ne moze nikako, stoji na please wait). Odabirom ESC dobijem ovo sto je na slici. Nekako sam uspio uci u BIOS i tamo na Hard disc diag. kaze NO IDE DEVICE. Vjerovatno vrisnuo disl ili i još nešto?

0 0 hvala 0
16 godina
kemal_r kaže...
Pozdrav, maloprije mi je ispao laptop HP DV6000 na plocice. Kada ga palim imam dvije opcije:ESC-Change boot order ili F10-Enter setup (ovo ne moze nikako, stoji na please wait). Odabirom ESC dobijem ovo sto je na slici. Nekako sam uspio uci u BIOS i tamo na Hard disc diag. kaze NO IDE DEVICE. Vjerovatno vrisnuo disl ili i još nešto?

Disk definitivno, moj HP4545s je isto tako pao dok je bio uključen, ali je ipak uspio nekako reparirati disk, jedno sat vremena je trajalo i učitao je windowse. Kasnije je HD Sentinel, očitao 2500 grešaka,ne bad sektora, te je "Health" pao na 90%,  a disk je i nakon godinu dana još u funkciji.

Za zahvalu klikni na Hvala
17 godina
Evo zamijenio bih disk, ali kako spasiti podatke sa ovoga? Imam ekstra vaznih stvari
16 godina
kemal_r kaže...
Evo zamijenio bih disk, ali kako spasiti podatke sa ovoga? Imam ekstra vaznih stvari

Izvadi disk iz laptopa, pa ga spoji na Dektop PC ili usb sata kabel ili usb ladicu i probaj da li će ga uspjeti otvoriti, ako ne uspije, ne pokušavaj previše. Ako su podaci jako važni, postoje servisi za to.

11 godina
odjavljen

Bok, ljudi, imam Lenovo g50-45, Windows 8.1 zvuk radi normalno sve dok se pojača glasnoća do  30, nekad 60, onda zvuk potpuno nestane, a ponovnim osvježenjem opet nestane zvuk na spomenutoj skali, a ako je barem  pojačano na 29, onda zvuk radi normalno, pa u čemu je problem?

0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da Lenovo ima problem sa zvukom, ako je pod garancijom, reklamacija je najbolje rješenje.klik

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 13:20 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Znaci do jucer je Dellov laptop radio normalno, navecer kad sam dosao doma pokusah ga upaliti, ali slike nema, ventilator se zavrti pa stane i cuje se 8 beepova. To znaci problem s LCDom ili GPU... Probao sam sve zivo Power + D, FN + D, na punjac bez baterije, spojio sa HDMIom, nista... I procitam da izvadim CMOS bateriju i stisnem par puta Power da se isprazni i vratim unutra sto sam i napravio... Nakon toga se culo umjesto 8 beepova, 5 beepova sto znaci da je crkla CMOS baterija, ali mi nije jasno na koju foru, a nije crkla jer je radila do minutu prije nego sta sam ju izvadio. Pa jeli netko zna mozda jos u cemu je problem? Hica mi je da to sto prije rjesim jer mi treba laptop sve zivo mi je gore na njemu. Hvala...

16 godina
Bergo kaže...

Pozdrav ekipa. Znaci do jucer je Dellov laptop radio normalno, navecer kad sam dosao doma pokusah ga upaliti, ali slike nema, ventilator se zavrti pa stane i cuje se 8 beepova. To znaci problem s LCDom ili GPU... Probao sam sve zivo Power + D, FN + D, na punjac bez baterije, spojio sa HDMIom, nista... I procitam da izvadim CMOS bateriju i stisnem par puta Power da se isprazni i vratim unutra sto sam i napravio... Nakon toga se culo umjesto 8 beepova, 5 beepova sto znaci da je crkla CMOS baterija, ali mi nije jasno na koju foru, a nije crkla jer je radila do minutu prije nego sta sam ju izvadio. Pa jeli netko zna mozda jos u cemu je problem? Hica mi je da to sto prije rjesim jer mi treba laptop sve zivo mi je gore na njemu. Hvala...

Najvjerojatnije crkla grafika, što bi zahtijevalo zamjenu matične ploče ili reparaciju postojeće.

12 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
Bergo kaže...

Najvjerojatnije crkla grafika, što bi zahtijevalo zamjenu matične ploče ili reparaciju postojeće.

Rastavio sam ga i idu djelovi u prodaju sta se prodati da. Odo ovaj tjedan po novi :P

13 godina
neaktivan

Ovako, malo cudno pitanje ali eto. Lap mi je ispravan da kucnem od drvo ali je jako lose farban, sa plastike se skida boja.To sam rijesio tako sto sam lap oblijepio 3M nalijepnicom, ali ujedno sam prelijepio i one nalijepnice od Intela, bluetotha te signalne lampice od wi fi, baterije, caps loc itd.Jel ima negdje to kupiti, ili da skinem pa isprinat na samoljepljivi papir?

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Pozdrav ljudi, ja imam čudan problem s Lenovom g50-45, imam procesor AMD A6 6310, grafička je AMD R4 Graphics, koristeći Operu s 4 otvorena taba kad iznenada se ekran smrzne i počne zujati, minutu-dvije i sam od sebe će laptop ugasi i ponovno upali, kao da ništa nije bilo, koji bi bio problem? Ja mislim da je problem u temperaturi, drugo ima prašine u ispuh i upuh zraka? Treće, ako, je problem u grafičkoj kartici odnosno AMD R4 Graphics, jel se može promjeniti za nvidia grafiku ili neku drugu? Bio bih zahvalan.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.

0 0 hvala 0
16 godina

Najprije provjeri temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
ivo454 kaže...

Najprije provjeri temperature.

Neznam, meni temperature izgledaju ok.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice