Jura iz druge galaksije odradio sam sto si mi rekao, sve isto... da li postoji sansa da je windows otisao? da se odmah uhvatim reinstalacije.
Operativni sistem ili bilo koja druga aplikacija ne može biti uzrok pregrijavanja prijenosnika.
Rashladni sistem je dimenizioniran prema maximalnom TDP-u i svaki laptop mora raditi pod punim opterećenjem dakle na 100% opterećenja.
Eventualno se može desiti da neka aplikacija ili proces bez valjanog razloga drži zauzeće procesora na visokom postotku što će rezultirati povišenim temperaturama i bržim pražnjenjem baterije.
Sve skupa se može provjeriti s task menagerom(ctrl-alt-del----start task menager-----performance za provjeru zauzeća procesora ili processes za vidjeti točno koji proces drži visoko zauzeće procesora ako je to slučaj).
Ako je taj dio u redu najvjerovatnije će ti biti potrebno čišćenje laptopa odnosno rashladnog sistema i zamjena termalnih provodnika. U članku je objašnjen princip rada rashladnog sistema i razlog zašto problemi počinju najčešće nekako pred ljeto.
Bitno je naglasiti da većina kvarova na matičnim pločama (čitaj skup popravak) je prouzrokovana upravo radom na previsokim temperaturama.
Naravno teško je s sigurnošću diagnosticirati kvar putem foruma ali nekako mi se s obzirom na opis kvara upravo to čini kao naizgledniji uzrok tvog problema.