Laptop za renderiranje, do 10k kn

poruka: 12
|
čitano: 4.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Trebao bih pomoć za odabir laptopa koji će biti korišten dosta kod renderiranja.

Pošto dugo nisam tražio koja marka je pouzdana / jeftina ne bih znao za koji se odlučiti.

Jedan od izbora koji mi se najviše dopao je Lenovo Thinkpad t520.

No navodno neki kažu da se ova marka dosta kvari, a jednostavno ne želim imati muke sa kvarovima i sl. a pogotovo ne ako bih uložio tu svotu novca.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa nemaš se tu šta misliti. Uzmi lap s najbržim i7 procesorom i 8 ili 16 giga rama. Naravno, potrošit ćeš 5k kuna više nego za pc istih performansi, moguće kratak vijek laptopa zbog zagrijavanja i probleme. 

Možda bi ti bilo bolje uzet pc ili čekati laptope s Ivy Bridge procesorima, ako baš trebaš laptop.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=7817 ovo bi poslužilo čist ok, mozda dodaš i cooling pad

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 13:05 (sweeth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Laptop za renderiranje, do 10k kn

lenovo se kvari?

pa lenovo je uz asus na vrhu ljestvica pouzdanosti zadnjih godina

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina
neaktivan
sweeth kaže...

Pa nemaš se tu šta misliti. Uzmi lap s najbržim i7 procesorom i 8 ili 16 giga rama. Naravno, potrošit ćeš 5k kuna više nego za pc istih performansi, moguće kratak vijek laptopa zbog zagrijavanja i probleme. 

Možda bi ti bilo bolje uzet pc ili čekati laptope s Ivy Bridge procesorima, ako baš trebaš laptop.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=7817 ovo bi poslužilo čist ok, mozda dodaš i cooling pad

Baš laptop tražim, ne stolno računalo

trebam laptop sa nVidia Quadro ili Ati FireGL grafom

no nikako da nađem drugi izbor uz već navedeni Lenovo

15 godina
neaktivan

Baš su mi na stolu jedan Lenovo i Sony

Lenovo Ideapad y560, jedna hrpica jeftine plastike kratko rećeno đubar

T serija je puno bolja ali iz generacije u generaciju svi oni degradiraju kvalitetu, ne samo Lenovo

Sony me ugodno iznenadio,F serija ....laptop je za poželit

S čim misliš renderirat?

Što se konfiguracije tiče, gledaj ipak tu prvenstveno procesor i ram, po mogućnosti disk neka bude ssd, a onda grafiku. Neka bude neka nVidija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lucco85 kaže...
Što se konfiguracije tiče, gledaj ipak tu prvenstveno procesor i ram, po mogućnosti disk neka bude ssd, a onda grafiku. Neka bude neka nVidija....

Ovo jako ovisi o rendereru. Za neke od njih ce prvenstveno htjeti gledati graficku karticu. Iako je meni cijeli taj koncept "laptopa za renderiranje" pomalo cudan (da se ne izrazim grublje).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
lucco85 kaže...

Ovo jako ovisi o rendereru. Za neke od njih ce prvenstveno htjeti gledati graficku karticu. Iako je meni cijeli taj koncept "laptopa za renderiranje" pomalo cudan (da se ne izrazim grublje).

znam da omjer cijene i dobitka je dosta manji nego kod stolnih...

ali jednostavno to trebam

programi za renderiranje će biti AutoCAD, 3dsMAX, Catia

nisu super zahtjevni no svejedno dosta piju kad im se stavi poveći predmet / projekt

znači što onda na kraju, da ipak idem na navedeni Lenovo laptop ?

14 godina
neaktivan
DariusXX kaže...
rustweaver kaže...
lucco85 kaže...

znam da omjer cijene i dobitka je dosta manji nego kod stolnih...

ali jednostavno to trebam

nisu super zahtjevni no svejedno dosta piju kad im se stavi poveći predmet / projekt

znači što onda na kraju, da ipak idem na navedeni Lenovo laptop ?

Uzmi ovo

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
15 godina
neaktivan

Ja sam pretpostavio da se radi o nekakvoj obradi videa, ovako ipak grafika ima ulogu

Kako i svakom pa i tebi, jasno s obzirom na potrebe moraš naći zadovoljavajuću konfiguraciju, a zatim gledat uvijete jamstva jer za laptop(bar ja tako smatram) je bitna stavka

I na kraju ljudi su ti dali sugestiju a ti ipak moraš odlučit

15 godina
neaktivan
DariusXX kaže...

Trebao bih pomoć za odabir laptopa koji će biti korišten dosta kod renderiranja.

Pošto dugo nisam tražio koja marka je pouzdana / jeftina ne bih znao za koji se odlučiti.

Jedan od izbora koji mi se najviše dopao je Lenovo Thinkpad t520.

No navodno neki kažu da se ova marka dosta kvari, a jednostavno ne želim imati muke sa kvarovima i sl. a pogotovo ne ako bih uložio tu svotu novca.

Ja imam T500 i mogu ga samo preporucit.

We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
14 godina
neaktivan

Za rendering mu ne treba grafička, trebao je odmah naglasiti. Također mu za 3d grafiku i animaciju dobro dođe čim veći monitor, nije naglasio jel mu to bitno ili ima vanjski monitor u funkciji.

A zapravo današnje "moderne" grafičke mogu pokretati 3d alate isto kao i "profesionalne" (čitaj: precijenjene) grafičke tipa quadro. 525 na dalje će biti čisto dosta. Ionako laptopi nisu radne stanice za profesionalnu upotrebu ( u slučaju 3d grafike) , tako ni grafičke na njima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dell ima odlične grafičke radne stanice, naravno i u laptop verziji, moja preporuka ti je odi ne Dell (znam iz tuđeg iskustva profesionalaca koji koriste iste).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice