Laptop baterija - istina ili laž

poruka: 41
|
čitano: 49.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Ja imam naviku cuvati bateriju i mislim da to ima smisla.

Uglavnom baterija je krepala sestri, starom, frendovima iz ulice, doslovno nikome baterija ne drzi ni 1 min, a laptopi nisu ni toliko stari, mozda 1,2,3 godine.

Jednostavno mi nema smisla trgati bateriju, a laptop mi je na stolu u sobi, ispraznim je na 50% i cuvam u ladici, navecer kad idem gledati film stavim je unutra i gledma film u krevetu i 50% drzi 2,3 sata bez problema, pa je napunim do 100% i kad dodje do 50% izvadim je van do sljedeceg koristenja. Laptop ima godinu i pol, baterija je jos uvijek odlicna.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 18:21 (Edge).

2 0 hvala 0
15 godina
Re: Laptop baterija - istina ili laž

Tako i ja radim. Laptop star preko dvije godine, baterija se može napuniti do preko 90% originalnog kapaciteta.

HTC 8X :)
14 godina

Samo nemoj vaditi bateriju ako imaš MacBook... Gadno ćeš ga usporiti... {#}

http://www.geek.com/apple/apple-notebooks-take-huge-performance-hit-without-battery-1370235/

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 18:40 (Borostef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja moju bateriju vadim i tako ju čuvam. Laptop je star oko 5 godina i baterija kod osnovnih radnji još izdrži do 50-ak minuta

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 18:48 (tuvok).
15 godina
Borostef kaže...

Samo nemoj vaditi bateriju ako imaš MacBook... Gadno ćeš ga usporiti... {#}

http://www.geek.com/apple/apple-notebooks-take-huge-performance-hit-without-battery-1370235/

Ne mogu vjerovati.

EDIT: U biti ne znam zašto sam toliko iznenađen. Apple.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 19:28 (kratos091).
17 godina
odjavljen
kratos091 kaže...

Ne mogu vjerovati.

EDIT: U biti ne znam zašto sam toliko iznenađen. Apple.  

Macbook-ovi su uz Thinkpad najkvalitetniji laptopi na trzistu, zato netreba nicemu prigovarat, dugo sam bio clan mackorisnika i ljudi se nikad nisu zalili oko baterija i slicno. 

http://isvijet.com.hr
15 godina

Nisam rekao da nije kvalitetan. Ali iz ovog teksta ja mogu samo zaključiti da su napravili to da ljudi ne bi vadili baterije, da im ne bi sačuvali vijek trajanja. I da onda prije odnesu Mac na zamjenu baterije.

14 godina
kratos091 kaže...

Nisam rekao da nije kvalitetan. Ali iz ovog teksta ja mogu samo zaključiti da su napravili to da ljudi ne bi vadili baterije, da im ne bi sačuvali vijek trajanja. I da onda prije odnesu Mac na zamjenu baterije.

Ne znam zašto su to napravili, ali moram priznati da nisam nikad imao laptop kojem bi baterija duže trajala... A govorim o bijelom MacBook-u iz 2008. koji još ima originalnu bateriju koja traje tri i pol do četiri sata nekakvog normalnog rada... Puno duže nego što traje na mom Acer-u iz 2011.

Ali da je čudno to s tim usporavanjem ako izvadiš bateriju... Je...

15 godina

Ne znam, ja sam bio iznenađen kad sam kupio laptop, da baterija traje više od 3, pa čak i više od 4 sata, uz manje osvjetljenje. Ali zadnji laptop sa kojim sam se susreo prije toga je bio iz 2008./09. tako da je to valjda normalan napredak bio.
Moj je također Acer iz 2011. Htio sam sam najbolje komponente za svoj novac i to sam i dobio. Neki bi rekli nešto protiv Acera ali moj izgleda i radi jednako od prvog dana(kuc kuc u drvo). Brat ima svog od 2005.-e i radi sve osim baterije(drži par minuta).

14 godina
kratos091 kaže...

Ne znam, ja sam bio iznenađen kad sam kupio laptop, da baterija traje više od 3, pa čak i više od 4 sata, uz manje osvjetljenje. Ali zadnji laptop sa kojim sam se susreo prije toga je bio iz 2008./09. tako da je to valjda normalan napredak bio.
Moj je također Acer iz 2011. Htio sam sam najbolje komponente za svoj novac i to sam i dobio. Neki bi rekli nešto protiv Acera ali moj izgleda i radi jednako od prvog dana(kuc kuc u drvo). Brat ima svog od 2005.-e i radi sve osim baterije(drži par minuta).

Ja neću ništa reći protiv Acer-a, ja sam sa svojim i više nego zadovoljan... MacBook sam naslijedio, OK znam da nije najnoviji, ali je još itekako sposoban... Iznenadilo me to dugo trajanje baterije, a da ne govorim da na novijim MacBook Pro modelima na kojima sam radio baterija zna trajati i preko sedam sati (Surfanje, mail i takve stvari... Ako obrađuješ video to će pasti, ali će i dalje baterija trajati dulje nego na ijednom PC laptopu na kojem sam ja imao prilike raditi... Zašto? Nemam pojma...{#} Ali je tako...)

17 godina
autorov komentar

Da se nadovežem na svoju temu.

Mislim da nas proizvođaći definitivno muljaju, neki više neki manje.

Recimo brandname business klase uvijek traju dulje nego svoja consumer class braća, tako da jednom Lenovo Thinkpad baterija traje skoro pa isto kao kad je kupljen.

Možda je degradirala kakvih 10-20 posto ali o crkavanju baterije do tog nivoa da je baterija mrtva i da winsi prijavljuju kvar i zamjenu nema govora.

S druge strane svakom consumer (home/small business) laptopu baterija uredno rikne do kraja, dakle 0%, ne drži ni minutu.

Zašto je to tako?

Odgovor je svima i više nego jasan.

Premda za neke modele postoje zamjenske baterije koje se mogu naručiti izvana i traju puno dulje nego originalne i to dužom autonomijom te vijekom trajanja originalne baterije uglavnom obavezno traju po godinu dana (možda koj imjesec više) ako se naravno cijelo vrijeme koriste a ne da stoje u ladici.

Također sam primjetio da sa 2009-10 pa nadalje stvari idu na bolje, baterije zbilja traju duže ali to je vjerojatno zbog poboljšanja komponenti koje ih manje troše.

Ovdje mislim na smanjenje potrošnje procesora, grafike, SSD-ova, memorije itd.

Ja uvijek kada je to moguće kopćam svoj laptop na struju, baterija je uvijek unutra.

Kada nije moguće radim na bateriji i tako ju ubiti čuvam.

Onaj tko puni laptop samo da bi radio na bateriji ne zaslužuje ništa drugo nego da mu crkne u prvoj godini.

Hot Rodney

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice