Pozdrav svima;
Evo novi na forumu, a pošto idem na riječni cruiser iza nove godine,
zanima me dali mogu kupiti laptop sa windovsima na engleskom?
Tamo u Njemačkoj...... naravno!
Napomena: Informatički početnik
Pozdrav svima;
Pozdrav svima;
Ima i takvih za kupit, iak okoliko sam vidio ne baš često...
Ali u čemu je problem, pa lako promijeniš jezik u Winsima...
naravno da možeš !
naravno da možeš !
Meni kad je frend tražio u Austriji i Njemačkoj komp za kupit, bš fizički je bio tamo, kaže da je vidio jedva par komada za eng Winsima.
Ali opet kažem, ne znam kakve to veze ima kad može bez po muke promjenit jezik Winsima.
naravno da možeš !
Meni kad je frend tražio u Austriji i Njemačkoj komp za kupit, bš fizički je bio tamo, kaže da je vidio jedva par komada za eng Winsima.
Ali opet kažem, ne znam kakve to veze ima kad može bez po muke promjenit jezik Winsima.
pa kad dobiješ OEM na njemačkom, imaš njemačku tipkovnicu i njemačke win
nema šanse da to primijeni na eng jedino da instalira nove win (kupi eng verziju ili stavi pirata)
jezik može promijeniti samo na win ultimate verziji, a takvih laptopa baš i nema previše.
Iskreno ako ne želi njemačke win, neka si ili kupi laptop bez win tamo, pa stavi svoje win ili neka sve kupi kod nas.
(PS. laptop kupljen u njmečkoj ima i njemačku tipkovnicu, pa neka računa i na to)
naravno da možeš !
ja sam bez problema našao na engleskom, jedino je tipkovnica sa njemačkim slovima...
Kakva su to tocno Njemacka slova? Koliko ja znam oni pisu latinicom.
pa kad dobiješ OEM na njemačkom, imaš njemačku tipkovnicu i njemačke win
nema šanse da to primijeni na eng jedino da instalira nove win (kupi eng verziju ili stavi pirata)
jezik može promijeniti samo na win ultimate verziji, a takvih laptopa baš i nema previše.
Iskreno ako ne želi njemačke win, neka si ili kupi laptop bez win tamo, pa stavi svoje win ili neka sve kupi kod nas.
(PS. laptop kupljen u njmečkoj ima i njemačku tipkovnicu, pa neka računa i na to)
Ne govori nema šanse ako ustvari samo ne znaš kako...pa zar ozbiljno misliš da se ne može jezik promijenit na bilo kojoj Visti i 7ici?
Ja ih promijenio na možda i stotinjak komada, i sve rade bez greške...
Posjeti malo ovu stranicu...to postoji već godinama, praktički od kada je i Viste.
Jedino ostaje njem tipkovnica, ali i to se može riješiti naljepnicama, pa čak i kupnjom nove tipkovnice kod nas...ovisno o laptopu, znaju bit jeftiniji i po par sto eura, pa onda uzmeš kod nas tipkovnicu za 50 i u velikom si plusu.
Kakva su to tocno Njemacka slova? Koliko ja znam oni pisu latinicom.
http://www.rcaguilar.com/german/pronunciation/grmn-letters.htm
OK. puno hvala na info.
Šta se tiče tipkovnice, na njemačkoj sam pisao neko vrijeme pa već znam gdje su slova.
To vrijedi za hrvatski jezik, jer nisam sa tom tipkovnicom pisao na engl. windovsima.
Kupit ću ga tamo jer sad nemam love, i jer tamo znaju biti akcije i bolje cijene (to znam).
Evo vidio sam ove stranice za language pack-ove,
al isto nisam siguran da bih znao to instalirati.
Pa se mislim dali prodavači u dućanu mogu jednostavno prebacit jezik?
Čini mi se da nije problem sa njem. na engl. može sa službenih stranica.
OK. puno hvala na info.
Šta se tiče tipkovnice, na njemačkoj sam pisao neko vrijeme pa već znam gdje su slova.
To vrijedi za hrvatski jezik, jer nisam sa tom tipkovnicom pisao na engl. windovsima.
Kupit ću ga tamo jer sad nemam love, i jer tamo znaju biti akcije i bolje cijene (to znam).
Evo vidio sam ove stranice za language pack-ove,
al isto nisam siguran da bih znao to instalirati.
Pa se mislim dali prodavači u dućanu mogu jednostavno prebacit jezik?
Čini mi se da nije problem sa njem. na engl. može sa službenih stranica.
Jednostavo može sam oako je ultimate verzija windowsa. Za sve ostali ima drugi najjednostavniji način a to je ovaj kojeg sam ti gore dao link.
jednostavan je do bola.
Ako ti ipak bude problem kad kupiš lap fino se logiraj ovdje, pošalji mi PP pa ću te vodit korak po korak. Brzo je i jednostavno.
Puno hvala
Puno hvala
Molim. pa javi kad uzmeš
Inače imaš gumbić hvala za zahvale ispod svakog posta na većini tema...
Još da pitam; dali znate kakva je situacija sa garancijom takvog laptopa?
Dali ima neka marka koja garantira za ispravnost čak i u slučaju prenošenja tu u hrvatsku?
Znači kupiš u Njemačkoj......pa ga doneseš ženi u Hrvatsku da ga koristi.
hehe
Dali ima neka marka koja garantira za ispravnost čak i u slučaju prenošenja tu u hrvatsku?
hehe
Stvarno ne znam ovako napamet, trebalo bi malo pogledat uvjete...tj najpametnije je pitat direktno ovlaštene servise ili baš brandove ako ima koji kod nas, kao npr HP, da li priznaju garanciju za laptop kupljen u EU.
hehe
mora imati međunarodno jamstvo
HP i Lenovo ga imaju sigurno, za ostale provjeri kod trgovca, ako treba neka ti i izvadi jamstvo pa pogledaj kaj na njemu piše
naime imaš nekoliko tipova jamstava (iako su međunarodna) i tamo ti onda piše u kojim državama i pod kojim uvjetima vrijedi a gdje ne vrijedi.
Jamstva imaš kao:
- trgovac (samo kod tog trgovca)
- država (samo u toj državi)
- regija (europa, azija, amerika, australija, afrika), no isto tako može biti i jamstvo (NE (sjeverna europa), SE(južna europa), EE (istočna europa), ili grupe država (ovo ovisi o specifičnim uređajima i pojedinim distribucijama)
- globalno (cijeli svjet)
u svakom slučaju, pročitaj sitna slova :)
Lenovo i HP imaju sigorno globalna jamstva, dok ostali znaju imati i regionalna (pa pažljivo pročitaj)
Znači treba otvoriti oči prilikom kupnje, i naravno pitati prodavača.
Što se tiče branda, HP i Lenovo mi odgovaraju pa nebi ni tražio dalje.
Eventualno Dell ili neki Japanac.
To se ionako svodi na " koliko para toliko muzike"
A kad kupiš best buy, Čitaj MSI, onda se brzo pokvari hehe