Koji laptop za gaming i net

poruka: 60
|
čitano: 11.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji laptop za gaming i net
Shagmans kaže...

Pogrešno je očekivati da ćeš naći laptop koji će bez problema gurati igre u narednih 4-5 godina iz više razloga. Prvo budžet ti je previše ograničen. Drugo u narednih 1-2 godine se očekuje pojava nove generacije konzola i za očekivati je da će biti u rangu tada najjačih PC konfiguracija. Kako se igre prave u skladu sa konzolama, onda ono što je moguće pogurati na njima je referenca i za PC igre. Tako da bih ti preporučio da gledaš nešto što nije previše novca, a zadovoljava ti igranje trenutnih igara. Znači nešto što će te služiti narednih 1-2 godine, jer ćeš ga poslije toga svjedno morati mijenjati.

Konkretna preporuka? Ja sam uzeo Asus K53SV-SX708 odnosno unutra je Intel B950 procesor i nVidia GT540m grafička. Gura bez problema Modern Warfare 2 sa 40-60 frejmova u 1366x768 rezoluciji, auto detaljima (high) i uključenim 4x AA. Kako MW3 koristi sličan engine, trebalo bi da ima slične preformanse. Koštao je oko 450 €. Za slične novce možeš nabaviti nešto sa AMD A4 procesorom i AMD 6650m grafičkom što ima i slične performanse. Jedina zamjerka za ovaj sa GT540m je ta što ćeš morati ručno prebacivati na nVidia grafiku sa integrisane Intel HD 2000 jer Optimus tehnologija koja bi to trebala samostalno raditi je smeće i ne radi.

Bolje od toga ti je nešto sa nVidia GT555m grafičkom, ali to ćeš teško naći ispod 600-650 € jer se ta grafička uparuje sa 17" laptopovima za razliku od GT540m koja ide sa 15"

Evo ima nešto sa tom grafuljom, a nije 17" a ni preskup {#}

http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y570-156-led-backlight-1366x768-tft-core-i5-mobile-2430m-ddr3-4gb-dvd/59-316660

14 godina
neaktivan

Nemaš šta dalje tražit od ovog Lenova 750GB HDD-a, 4GB RAM-a, vrlo dobar četverojezgreni procesor te odlična grafička kartica s kojom ćeš sigurno moći igrat sve modernije igre. Eto dokaz da se i za male pare može dobit odličan laptop. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 10:47 (goranmactavish).

0 0 hvala 1
15 godina
Pinkyy kaže...
Shagmans kaže...

Pogrešno je očekivati da ćeš naći laptop koji će bez problema gurati igre u narednih 4-5 godina iz više razloga. Prvo budžet ti je previše ograničen. Drugo u narednih 1-2 godine se očekuje pojava nove generacije konzola i za očekivati je da će biti u rangu tada najjačih PC konfiguracija. Kako se igre prave u skladu sa konzolama, onda ono što je moguće pogurati na njima je referenca i za PC igre. Tako da bih ti preporučio da gledaš nešto što nije previše novca, a zadovoljava ti igranje trenutnih igara. Znači nešto što će te služiti narednih 1-2 godine, jer ćeš ga poslije toga svjedno morati mijenjati.

Konkretna preporuka? Ja sam uzeo Asus K53SV-SX708 odnosno unutra je Intel B950 procesor i nVidia GT540m grafička. Gura bez problema Modern Warfare 2 sa 40-60 frejmova u 1366x768 rezoluciji, auto detaljima (high) i uključenim 4x AA. Kako MW3 koristi sličan engine, trebalo bi da ima slične preformanse. Koštao je oko 450 €. Za slične novce možeš nabaviti nešto sa AMD A4 procesorom i AMD 6650m grafičkom što ima i slične performanse. Jedina zamjerka za ovaj sa GT540m je ta što ćeš morati ručno prebacivati na nVidia grafiku sa integrisane Intel HD 2000 jer Optimus tehnologija koja bi to trebala samostalno raditi je smeće i ne radi.

Bolje od toga ti je nešto sa nVidia GT555m grafičkom, ali to ćeš teško naći ispod 600-650 € jer se ta grafička uparuje sa 17" laptopovima za razliku od GT540m koja ide sa 15"

Evo ima nešto sa tom grafuljom, a nije 17" a ni preskup {#}

http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y570-156-led-backlight-1366x768-tft-core-i5-mobile-2430m-ddr3-4gb-dvd/59-316660

El se može na takoj maloj dijagonali ugodno igrat a da te ne bole oči :D

Neznam...po meni je taj sad dobar...mada je onaj alienware daleko najjaci, ali i najskuplji.

Koji su oko 5.5k kuna daleko najbolji? Pa da stavim anketu.

There is a troll in all of us!
14 godina
protjeran
goranmactavish kaže...

Nemaš šta dalje tražit od ovog Lenova 750GB HDD-a, 4GB RAM-a, vrlo dobar četverojezgreni procesor te odlična grafička kartica s kojom ćeš sigurno moći igrat sve modernije igre. Eto dokaz da se i za male pare može dobit odličan laptop. {#}

Posjedujem dotični laptop i mogu potvrditi da je laptop zbilja dobar u performansama s obzirom na cijenu. Ja sam ga uzeo još dok je bio 3400 kuna u ADM-u, vidim da je poskupio u ostalim dućanima (u ADM-u ga više nemaju)

Pogledaj na YouTubeu, ekipa vrti BF3 na medium, nažalost ne mogu potvrditi kako se meni osobno vrti pošto sam izbrisao instalaciju BF3 a jedine igre koje igram su dosta stare (CoD2, GTR2, Trackmania, NFS U2, PES6 itd.)

Neka te ne muči što je AMD a ne Intel - procesor je sasvim dovoljan za igranje. Istina, za videorenderiranje i rad u nekom od Adobeovih programa Intel će biti u prednosti no nakon clockanja ovog A6 3400M moguć je dobitak u performansama CPU-a za 30-ak posto. Također posjeduje nekuu vrstu Crossfirea gdje igre koje rade u DirectX 10 ili 11 rade 20-30% brže

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 13:12 (Mario92).
15 godina

Budem vidio....navecer cu napravit anketu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo....ova tri kao prvo ponuđeni.

2 Asus K53SV-SX543
0 Toshiba Satellite L775-15T
15 Lenovo IdeaPad Y570
0 nesto drugo (napisi u post)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

osobno posjedujem hp pavilion dv6 koji ima i5 2410 4gb ddr3 i ati 6770m koja je po performansama identicna kao gt555m...iz prve ruke ti mogu rec da bf3 igram na serverima sa 64 igraca, medium postavke, uz 40-ak fpsa...ako ti detalji nisu tolko bitni stavis na low (grafika takoder nije tolko losa) i igras se fino :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
p4wner kaže...

osobno posjedujem hp pavilion dv6 koji ima i5 2410 4gb ddr3 i ati 6770m koja je po performansama identicna kao gt555m...iz prve ruke ti mogu rec da bf3 igram na serverima sa 64 igraca, medium postavke, uz 40-ak fpsa...ako ti detalji nisu tolko bitni stavis na low (grafika takoder nije tolko losa) i igras se fino :D

Kolko kosta? :D

14 godina

ja sam ga kupio u 9/2011 7500kn

EDIT:

evo trenutne cijene

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=dv6+6170em

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 19:44 (p4wner).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Widi cu jos

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovaj Lenovo Ideapad Y570 mi izgleda pristojno, no opet čini mi se da za to novca, 660 € možeš uzeti nešto sličnih performansi, a da ima 17" ekran. Ako budeš gledao Asus, obavezno provjeri da li se tastatura uvija pod pritiskom, većina ih pati od te, meni jako iritantne, mane

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Imam Y570. Sasvim pristojan laptop. Grafička ti je zapravo clockana 550m, nije to punokrvna 555m. Bezveze sam ju clocknuo za 15% i temperatura nije išla preko 81. Laptop se ne grije ako ga uzdigneš. Super stvar je optimus. Baterija s izgašenim wlanom, grafičkom, uz čitanje pdfa i slušanje glazbe mi je izdržala 6 sati do rezerve, onda sam ga izgasio. Na high performance s upaljenim wlanom, grafičkom, uz slušanje glazbe i surfanje po netu je izdržao koliko se sjećam 2 sata i 15 minuta.

Jedino što živcira jest Rapid Drive, koliki vidim, sustav sam određuje što će ići na SSD. Ubrzanje nisam osjetio u praksi.

0 0 hvala 1
15 godina
Ensiferum kaže...

Imam Y570. Sasvim pristojan laptop. Grafička ti je zapravo clockana 550m, nije to punokrvna 555m. Bezveze sam ju clocknuo za 15% i temperatura nije išla preko 81. Laptop se ne grije ako ga uzdigneš. Super stvar je optimus. Baterija s izgašenim wlanom, grafičkom, uz čitanje pdfa i slušanje glazbe mi je izdržala 6 sati do rezerve, onda sam ga izgasio. Na high performance s upaljenim wlanom, grafičkom, uz slušanje glazbe i surfanje po netu je izdržao koliko se sjećam 2 sata i 15 minuta.

Jedino što živcira jest Rapid Drive, koliki vidim, sustav sam određuje što će ići na SSD. Ubrzanje nisam osjetio u praksi.

Kako se ponaša u igrama?

16 godina
protjeran
Ensiferum kaže...

Kakav SSD ti pominjes na tom laptopu?

14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...
Ensiferum kaže...

Kako se ponaša u igrama?

Sorry, na takvo pitanje ne znam kako bih odgovorio budući da nemam vremena za igre. Ono što i uspijem odigrat, integrirana goni bez problema. Ali evo ponešto informacija.

Tekken i GT na emulatoru mi koči procesor, ps 2 emulator, ostatak leti. Za NDS i ostatak ekipe, integrirana je dovoljna. Hot Pursuit s ručno upaljenim anisotropic, antialiasing i s još kojom sitnicom radi uredno. HOI 3 na max ubrzanju radi ok i na 1942+ godinama. Skyrim, Crysis, HOMM VI i ostatak ekipe nisam imao živaca više od 10 minuta odigrati ...

Shagmans kaže...
Ensiferum kaže...

Kakav SSD ti pominjes na tom laptopu?

Google {#}

Eto, izdovjio sam 5-10 minuta i iskopao na netu pa evo informacija. Jedan disk jest MMCRE32GEDXP-MVB. Podatke o njemu možeš naći ovdje http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/products/SSD/Products_Client_SSD.html , dokument PM800 mSATA. Drugi disk je WD7500BPVT, a vjerujem da njega lako možeš naći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 19:47 (Ensiferum).
16 godina
protjeran

Aha, to su oni integrisani SSD, kao kod netbookova

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav i respekt svim ljubiteljima laptopa, neta i gaminga :)

Zanima me da li jedan od ovih laptopa low-price ponude radi ok bez ikakvih problema kada su u pitanju gledanje filmova u HD rezoluciji i sa igricama tipa PES 2011, FIFA 2011, Uefa Euro 2008, ili za neke zahtjevnije igre.

Lenovo G570
CPU: Intel Celeron DC B800 1.5GHz
CHIPSET: Intel HM65 Express
RAM: 2GB 1333MHz DDR3
EKRAN: 15.6' HD LED 1366x768
HDD: 320 GB
VGA: Intel HD Graphics 3000
ODD: DVD+/-RW
KOMUNIKACIJA: 802.11b/g/n,
KONEKCIJE: VGA, LAN, USBx3,
Card Reader, WebCam, eSATA

Acer Aspire AS5742ZG

CPU: Intel Pentium P6100, 2.0GHz
Memorija: 3072MB DDR3
HDD: 320GB SATA
Ekran: 15.6" 1366x768
VGA: ATI Radeon HD5470
Optika: DVD RW DL
Ostalo: WLAN 802.11 b/g, Gigabit LAN, Card reader, Bluetooth, Web kamera, 3x USB 2.0

Acer eMachines eME730

CPU: Intel Core i3-330M, 2.13GHz
Memorija: 2048MB DDR3HDD:     250GB SATAEkran:15.6" 1366x768VGA:     Intel GMA 4500M
Optika: DVD RW DL
Ostalo: WLAN 802.11 b/g/n, Gigabit LAN, Card reader,  Web kamera, 3x USB 2.0

ASUS K53U-SX228O
CPU:AMD Dual Core C-50
DISPLAY:15.6" HD LED
VGA: ATI Radeon HD 6250M
RAM: 2 GB DDR3
HDD: 320 GB 5400rpm
WLAN: 802.11b/g/n, Bluetooth®
OSTALO: Card Reader, webcam, HDMI,

Koji je od ovih najbolji za te svrhe i opcenito?

Hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 23:25 (weber).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nul-3 kaže...
El se može na takoj maloj dijagonali ugodno igrat a da te ne bole oči :D

A tom tvojom logikom ništa se ne bi moglo raditi na laptopu od 15.6", zar ne? Sasvim se ugodno može igrati na tom ekranu. Iako je moj glavni komp za igranje 22" za sad :)

16 godina
protjeran

Za igranje niti jedan od navedenih ne valja. Prvo taj B800 ima Intel HD 2000 grafiku, barem koliko ja znam. Drugo ta 5470 je najbolja od navedenih, ali i ona nije dovoljna ček ni z apovremeno igranje. Treća opcija ti je zastarila, a četvrta je preslaba i za poštenog surfanja. Ako već moraš, biraj između prva dva. Ali opt mislimd a ćeš pogriješiti za koji god se odlučiš ako se planiraš igrati.

I o kojoj sumi novca mi govorimo da misliš odvojiti za laptop?

13 godina
neaktivan
Shagmans kaže...

Za igranje niti jedan od navedenih ne valja. Prvo taj B800 ima Intel HD 2000 grafiku, barem koliko ja znam. Drugo ta 5470 je najbolja od navedenih, ali i ona nije dovoljna ček ni z apovremeno igranje. Treća opcija ti je zastarila, a četvrta je preslaba i za poštenog surfanja. Ako već moraš, biraj između prva dva. Ali opt mislimd a ćeš pogriješiti za koji god se odlučiš ako se planiraš igrati.

I o kojoj sumi novca mi govorimo da misliš odvojiti za lapto

max 400 eura, ili na jedvite jade 500

ps. posto bih mogao prodati 5 godina staru toshibu satellite a110 (first hand)? kostao je tada oko 1100 eura u sadasnjoj protuvrijednosti pa mi ne pada na pamet vise toliki novac bacati kad za par godina mozda budem mogao prodati ga za puno puno manje i opet da budem sretan ako sam ga nekom tako starog uvalio...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 2:19 (weber).
15 godina

Pa onda preporucite neki damogu vrtit bf3 na medium barem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nul-3 kaže...

Pa onda preporucite neki damogu vrtit bf3 na medium barem.

5.5k max

14 godina
neaktivan

bolji laptop za 5.5 kn neces dobiti od lenovo y570. 

Bez uvrede ali moras puno vise dodati da mislis imati laptop za igre koji ce ti trajati 4,5 godina.

Ja si mislim uzeti kad cu sad biti vani nesto tipa qosmia te ne nadam se da ce trajati 4,5 godina nego max nekih 3 godina i ja cu biti sretan,a ti bi za nesto sto je duplo jeftinije htio da traje duze.

Ako se bas mislis igrati, te ukoliko sam dobro razumio ti ces biti u nekom domu sad kad ces ici u srednju, najbolje ti bi bilo uzeti si neki laptop za max 4k, tipa onaj lenovo z570 koji su ti ponudili te si uzmes neku konzolu jer ces vjerojatno imati tv u sobi pa se tako ako bas hoces igrati, ali vjeruj i to ce ti ubrzo dosaditi.

Znaci to ti je moja preporuka neki jeftiniji laptop i neka konzola za 1.5 kn biraj dal hoces xbox ili ps3, ali to ti preporucujem samo ako ces biti u domu te ako imas tv tamo,a ako neces to za 5.5 k najbolje ti je uzeti lenovo y570.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
MSN kaže...

bolji laptop za 5.5 kn neces dobiti od lenovo y570. 

Bez uvrede ali moras puno vise dodati da mislis imati laptop za igre koji ce ti trajati 4,5 godina.

Ja si mislim uzeti kad cu sad biti vani nesto tipa qosmia te ne nadam se da ce trajati 4,5 godina nego max nekih 3 godina i ja cu biti sretan,a ti bi za nesto sto je duplo jeftinije htio da traje duze.

Ako se bas mislis igrati, te ukoliko sam dobro razumio ti ces biti u nekom domu sad kad ces ici u srednju, najbolje ti bi bilo uzeti si neki laptop za max 4k, tipa onaj lenovo z570 koji su ti ponudili te si uzmes neku konzolu jer ces vjerojatno imati tv u sobi pa se tako ako bas hoces igrati, ali vjeruj i to ce ti ubrzo dosaditi.

Znaci to ti je moja preporuka neki jeftiniji laptop i neka konzola za 1.5 kn biraj dal hoces xbox ili ps3, ali to ti preporucujem samo ako ces biti u domu te ako imas tv tamo,a ako neces to za 5.5 k najbolje ti je uzeti lenovo y570.

Pa 4 godine da mi dura....ja sretan...nemoram ja ugodno igrat, vec na low :D al da sad vrti bf

16 godina
protjeran

Weberu, tebi preporučujem Asus A53TA-SX111 ili Asus A53TA-SX006, pokazali su se dobra kupovina za lagani gaming, a spadaju u tu cijenu koju si naveo. Meni sličan vrti Modern Warfare 2 u max detaljima i rezoluciji sa 40-60 frejmova što je odlično. Jedino ekran bi mogao biti bolji, ali jbg za to novca bolje nema

nul-3, prestani kukati i ako imaš novac kupuj Lenovo IdeaPad Y570 jer bolji za to para nema. Ako nemaš, nemoj nas bezze zavlačiti više

2 0 hvala 1
15 godina
Shagmans kaže...

Weberu, tebi preporučujem Asus A53TA-SX111 ili Asus A53TA-SX006, pokazali su se dobra kupovina za lagani gaming, a spadaju u tu cijenu koju si naveo. Meni sličan vrti Modern Warfare 2 u max detaljima i rezoluciji sa 40-60 frejmova što je odlično. Jedino ekran bi mogao biti bolji, ali jbg za to novca bolje nema

nul-3, prestani kukati i ako imaš novac kupuj Lenovo IdeaPad Y570 jer bolji za to para nema. Ako nemaš, nemoj nas bezze zavlačiti više

Para će biti!

Pare nisu problem :D ja sam reko da je max 5.5k i ne kukam!

Najvjerovatnije onca ciljam na njega.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo,da ne otvaram novu temu nadovezat ću se ovdje.

Ne razumijem se baš,a ne želim srljat pa kasnije žaliti,pa...  

Tražim laptop koji bi mogao pokretati novije igre na srednjim postavkama,bez štekanja (ne očekujem laptop za slijedečih 4-5 godina jer nemam 15k :) ),te sa kojim bi mogao normalno na net (da nije usporen). Volio bih također da je ekrana 17",ako je to moguće.

Moj buđet je 6000 kn,isključivo me zanimaju novi laptopi,ništa korišteno. 

Ps. Zanima me,je li ovo dovoljno dobar laptop (znaći da može recimo pokretati BF3 bez problema na srednjim postavkama) - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=7836

Otvoren sam za prijedloge (te bi vas molio link sa laptopom,ako nije problem,da točno znam što,gdje,kako)

Hvala unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 16:06 (Mirko86).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Mirko86 kaže...

Pozdrav,

Evo,da ne otvaram novu temu nadovezat ću se ovdje.

Ne razumijem se baš,a ne želim srljat pa kasnije žaliti,pa...  

Tražim laptop koji bi mogao pokretati novije igre na srednjim postavkama,bez štekanja (ne očekujem laptop za slijedečih 4-5 godina jer nemam 15k :) ),te sa kojim bi mogao normalno na net (da nije usporen). Volio bih također da je ekrana 17",ako je to moguće.

Moj buđet je 6000 kn,isključivo me zanimaju novi laptopi,ništa korišteno. 

Ps. Zanima me,je li ovo dovoljno dobar laptop (znaći da može recimo pokretati BF3 bez problema na srednjim postavkama) - http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=7836

Otvoren sam za prijedloge (te bi vas molio link sa laptopom,ako nije problem,da točno znam što,gdje,kako)

Hvala unaprijed 

evo ja ti preporucam za 5,672kn ovaj laptop.ima dosta dobre specifikacije.a sto se tice ovog gore navedenog moci ce podrzati BF3.

14 godina

nije da svoga hvalim al za ove pare nemoze dobit bolje pored 6770m gt525 je ocajna

http://www.info-box.hr/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-dv6-6170em-lz474ea--72469.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Hvala svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice