Zdravo ljudi! javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop HP compaq 6735s . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:
proc:
AMD Athlon X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs QL-60 (1.9 GHz, 2 x 512 KB L2 cache)
memorija:
2 GB + (2 GB kasnije nadograđeno) = 4 GB-a
grafička:
ATI Mobility Radeon HD 3200
Chipset: AMD M780G
Hard: 250GB-a
Uglavnom laptop je bio stvarno korišten za razne pi***darije od gledanja filmova, nešto malo igrica, preko grafičkog dizajna do audio produkcije. Uglavnom dosta se bavim zezanjem sa zvukom u programu Ableton Live i jako jako puno koristim Photoshop i ilustrator.... Iskreno rečeno znam da laptop njije baš branša za takve programe ali sasvim sam solidno radio sa njim razne navedene stvari... E sad sve je bilo dobro do prošlog tjedna kad sam pokušavao probuditi svoj lap iz sleep moda (često sam laptop stavljao u sleep samo tako da sam poklopio ekran) ali kad sam pritisnuo power gumb lap se upalio ali je ekran jednostavno bio ko ugašen i ništa nisam više mogao poduzeti neg ga prisilno ugasiti držanjem power gumba jelte...Kad sam ga ponovo upalio, misterij, ekran opet "ugašen" lampica na rubu kučišta je svijetljela narančastom bojom i lampica za caps lock je pet puta zablinkala i poslje toga apsolutno ništa. Mislio sam da je možda otišao ekran, međutim kad sam ga spojio na monitor dogodilo se opet, apsolutno ništa.
Sav u nevjerici malo sam proguglao forume i ustvari našao hrpu korisnika koji su imali iste simptope sa hpom iste serije ko i moj i sa ostalim serijama....Tih 5 treptaja caps lock lampice je ustvari ukazivalo na malfunkciju matične.....reko a u k.... pa nije valjda baš matična kihnula... U nevjerici sam ga ovih dana furao po raznim servisima i izgleda da je....neki kažu kihnula ti je matična a neki da je samo kihnuo grafički čip....svejedno fakat me zbedirala cjelokupna situacija, istina i bog da je laptop bio jeftin i sve to ali da samo tako bez ikakvog razloga kihne? Inače sam vrlo pedantan i laptopa nisam držao ni na dekama ni na prašini, stvarno sam ga općenito održavao tako da sam stvarno zbunjen....
e sad
- da li je laptop kihnuo zato jer je stvarno jako puno radio? (nekad sam ga znao ostavljati u radi i preko 48 sati kod skidanja torrenta itd)
- da li je možda otišao od prečestog "close the lid" sleep moda i buđenja iz istog?
- da li postoji mogućnost da sam ga ja nekim prezahtjevnim softvareom i radnjama jednostavno preforsirao?
- ili je jednostavno kihnuo zbog loše izrade?
sve u svemu rado bih pročitao neke vaše špekulacije o ovom slučaju, kao i savjete i kritike i događaje na istu marku,model ili šta već..
Također, pošto je ovaj kihnuo tražim neki novi laptop za korištenje Adobe paketa(phsh, flashm, ilustrator, dreamweaver), zezanje sa glazbenom produkcijom (Ableton live) i naranvo uz sve ostalo slušanje muzike, surfanje itd....
nisam baš pri parama tako da sam mislio uzeti nešto oko 5000 kuna + i - ako je moguće nešto naći u tom cjenovnom rangu?
i još jedna stvar vidio sam reklamu u jednom konkuretskom časopisu za ovaj model ASUS N53JN . Ako bi kojim slučajem skupio više novaca da li se isplati uzeti taj?
Ljudi unaprijed vam hvala jer sam fakat očajan, malo sam proučavao po netu prijenosna računala i jako sam zbunjen pošto sam izgubio vjere u HP kao firmu,a stvarno nemogu bez prijenosnog računala jer često putujem i što prije bi trebao neki novi...