Jako velika i stručna pomoć (+ laptop do 5000+ kn)

poruka: 30
|
čitano: 8.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zdravo ljudi! javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop     HP compaq 6735s  . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:

proc:

AMD Athlon X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs QL-60 (1.9 GHz, 2 x 512 KB L2 cache)

memorija:

2 GB + (2 GB kasnije nadograđeno) = 4 GB-a

grafička:

ATI Mobility Radeon HD 3200

Chipset:     AMD M780G

Hard: 250GB-a

Uglavnom laptop je bio stvarno korišten za razne pi***darije od gledanja filmova, nešto malo igrica, preko grafičkog dizajna do audio produkcije. Uglavnom dosta se bavim zezanjem sa zvukom u programu Ableton Live   i jako jako puno koristim Photoshop i ilustrator.... Iskreno rečeno znam da laptop njije baš branša za takve programe ali sasvim sam solidno radio sa njim razne navedene stvari... E sad sve je bilo dobro do prošlog tjedna kad sam pokušavao probuditi svoj lap iz sleep moda (često sam laptop stavljao u sleep samo tako da sam poklopio ekran) ali kad sam pritisnuo power gumb lap se upalio ali je ekran jednostavno bio ko ugašen i ništa nisam više mogao poduzeti neg ga prisilno ugasiti držanjem power gumba jelte...Kad sam ga ponovo upalio, misterij, ekran opet "ugašen" lampica na rubu kučišta je svijetljela narančastom bojom i lampica za caps lock je pet puta zablinkala i poslje toga apsolutno ništa. Mislio sam da je možda otišao ekran, međutim kad sam ga spojio na monitor dogodilo se opet, apsolutno ništa.

Sav u nevjerici malo sam proguglao forume i ustvari našao hrpu korisnika koji su imali iste simptope sa hpom iste serije ko i moj i sa ostalim serijama....Tih 5 treptaja caps lock lampice je ustvari ukazivalo na malfunkciju matične.....reko a u k.... pa nije valjda baš matična kihnula... U nevjerici sam ga ovih dana furao po raznim servisima i izgleda da je....neki kažu kihnula ti je matična a neki da je samo kihnuo grafički čip....svejedno fakat me zbedirala cjelokupna situacija, istina i bog da je laptop bio jeftin i sve to ali da samo tako bez ikakvog razloga kihne? Inače sam vrlo pedantan i laptopa nisam držao ni na dekama ni na prašini, stvarno sam ga općenito održavao tako da sam stvarno zbunjen....

e sad

- da li je laptop kihnuo zato jer je stvarno jako puno radio? (nekad sam ga znao ostavljati u radi i preko 48 sati kod   skidanja torrenta itd)

- da li je možda otišao od prečestog "close the lid" sleep moda i buđenja iz istog?

- da li postoji mogućnost da sam ga ja nekim prezahtjevnim softvareom i radnjama jednostavno preforsirao?

- ili je jednostavno kihnuo zbog loše izrade?

sve u svemu rado bih pročitao neke vaše špekulacije o ovom slučaju, kao i savjete i kritike i događaje na istu marku,model ili šta već..

Također, pošto je ovaj kihnuo tražim neki novi laptop za korištenje Adobe paketa(phsh, flashm, ilustrator, dreamweaver), zezanje sa glazbenom produkcijom (Ableton live) i naranvo uz sve ostalo slušanje muzike, surfanje itd....

nisam baš pri parama tako da sam mislio uzeti nešto oko 5000 kuna + i - ako je moguće nešto naći u tom cjenovnom rangu?

i još jedna stvar vidio sam reklamu u jednom konkuretskom časopisu za ovaj model ASUS N53JN  . Ako bi kojim slučajem skupio više novaca da li se isplati uzeti taj?

Ljudi unaprijed vam hvala jer sam fakat očajan, malo sam proučavao po netu prijenosna računala i jako sam zbunjen pošto sam izgubio vjere u HP kao firmu,a stvarno nemogu bez prijenosnog računala jer često putujem i što prije bi trebao neki novi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 23:46 (kugla08).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=5520

ja bi rađe uzeo ovaj:

- malo slabiji procesor

- grafička je isto dobra

- veći ekran

- veći hard

EDIT: Dobrodošao na forum...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 23:35 (xDinichx).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Jako velika i stručna pomoć (+ laptop do 5000+

hvala na ponudi i dobrodošlici! makar moram priznati da preferiram više 15,6"

16 godina
neaktivan

eh zato sam ja uzeo 5741G ;) ima nešto slabiju grafičku, manji hard, isti proc i 15.6" ekran :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ahh stari moram priznatri moćno izgleda taj! reci mi jel kučište plastično ili metalno ili kakvo već? inače nisam nikad acer preferirao iz razloga što je frendu riknulo na nekom aceru za oko 6000 kn konektor za hard na matičnoj i rekli mu da mora cijelu matičnu mjenjat itd. ali ovaj mi se sve u svemu dopada...

16 godina
neaktivan

laptop je pre super :D od izgleda pa do samog rada... leti :D igram starcraft 2, gta IV sve super xD

inače mislim da je kućište plastično s izgledom metala ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ahaha dobra imitacija metala  Smijeh

16 godina
neaktivan

Ja imam taj 7741G, kupio ga prije mjesec dana i mogu rec da sam jako zadovoljan. Super performanse, odlican i pregledan ekran. Ako mozes uzet taj, isplatit ce ti se. Ali opet, ako zelis sa 15.6" ekranom, a istih specifikacija kao ovaj 7741G, samo s manjim HDD-om, onda uzmi ovaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 9:30 (alen29).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Cuj, dogodi se da stvari crknu, nista cudno. Ja imam 2 HP-ova laptopa koji me uredno sluze. Ja cak svoje ni ne pazim, znali su raditi po laganoj kisici, pepel od duhana po tipkovnici i slicno. Zapravo sam prezadovoljan sa njima. Ti jednostavno nisi imao srece i naletio si na komp koji je bio bolezljiv i to je to.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Cuj, dogodi se da stvari crknu, nista cudno. Ja imam 2 HP-ova laptopa koji me uredno sluze. Ja cak svoje ni ne pazim, znali su raditi po laganoj kisici, pepel od duhana po tipkovnici i slicno. Zapravo sam prezadovoljan sa njima. Ti jednostavno nisi imao srece i naletio si na komp koji je bio bolezljiv i to je to.

Tako je.... ja kad sam svoj laptop kupovao nisam htio acer jer mami nije radilo nešto kako treba na njenom... ali sam shvatio

nije do laptopa nego do vlasnika... ja ga čuvam nema jedenja kod njega xD, vadim bateriju kada je ne koristim i tako...

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ti jednostavno nisi imao srece i naletio si na komp koji je bio bolezljiv i to je to.

ma znam ali znaš  što me ponukalo još više, kad mi je tip u servisu rekao da u zadnje vrijeme imaju dost HP-a sa takvim ili sličnim scenarijem.....a mislim ikreno da kažem HP-i su mi estetski lijepi stvarno, razmišljao samo uzeti neku Toshibu zbog njihovih garancijskih uvjeta, ali pak sam čuo isposvijesti da se toshibe čestop pregrijavaju.....ma.....muči me što svako ima svoju priču a ja nebi htio da mi se nakon dvije godine ponovi isti scenarij.....

15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
  ja ga čuvam nema jedenja kod njega xD, vadim bateriju kada je ne koristim i tako...

a gledaj, ja sam stvarno pazio gdje,kad i kako ga koristim, mogao je kihnuti jedino od prreviše pažnje :D ...... nego to z vađenjem baterije? koja je to shema? mislim pitam čemu to koristi jer nisam informiran

17 godina
neaktivan
kugla08 kaže...

Zdravo ljudi! javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop    HP compaq 6735s  . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:

drug..posto je laptop i onako mrtav....ajd pls daj si vremena i probaj napravit bios recowery...malo citaj po netu kako ide za taj laptop kojim postupkom...za pocetak evo ovo....

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621&swItem=ob-62878-1&prodNameId=3687622&swEnvOID=1093&swLang=33&taskId=135&mode=4&idx=1

nekako mi smrdi to da je laptop ugasen ok i onda kad si upalio nece...to mi lici na corupted bios....jos neznam ako je h2 bios u tom laptopu onda mislim da postoji nada za oporavak....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
17 godina

vlasnik 6715b pune tri godine.

nepoderivo. prodan je u rh na vagone. znam cetvoro ljudi sto ga imaju. nema mana.

e sada, sve ti je to isto 67xx osim b i s, b je kao biznis,a s kao standard.

b, bolja konstrukcija kucista i jos neke sitnice na periferiji.

ako pratite analize trzista, godinama je hp dominantan na nasem i susjednom podrucju, doslovno su poklopili cijelo podrucje.

sama logika nalaze da cete naci masu foruma sa hp komentarima.  nalazite li masu komentara za msi ili lg laptope? ne?

hp ima i sjediste za istocnu i jugistocnu regiju kod nas.  dakle masovna je prodaja i skoro svako drugi lap je hp po kucanstvima.

stoga ako nadjete po forumima 100 tuzakanja, to je zanemarivo.

kupi ono sto ima podrsku u rh,a ne nesto egzoticno.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mejt kaže...
kugla08 kaže...

Zdravo ljudi! javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop     HP compaq 6735s  . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:

drug..posto je laptop i onako mrtav....ajd pls daj si vremena i probaj napravit bios recowery...malo citaj po netu kako ide za taj laptop kojim postupkom...za pocetak evo ovo....

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621&swItem=ob-62878-1&prodNameId=3687622&swEnvOID=1093&swLang=33&taskId=135&mode=4&idx=1

nekako mi smrdi to da je laptop ugasen ok i onda kad si upalio nece...to mi lici na corupted bios....jos neznam ako je h2 bios u tom laptopu onda mislim da postoji nada za oporavak....

a kako da pokrenem taj file sa laptopa ako kad ga upalim samo mi je crni ekran, nemogu nikakve naredbe upisivati ni ništa?

17 godina

da, ne moze tako.

a radi li hdd i one tri lamice...vrti li se?

ukljuci svoj monitor sa 15 d-sub konekcijom na poledjini.

mozda tamo ima slike,ali ovo je vec potez ocajnika :)

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

radi hd

al sam već sprobavao konektirati druugi monitor   i ništa stari.......fakat sam očajan  Smijeh

17 godina
neaktivan
kugla08 kaže...
mejt kaže...
kugla08 kaže...

Zdravo ljudi! javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop    HP compaq 6735s  . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:

a kako da pokrenem taj file sa laptopa ako kad ga upalim samo mi je crni ekran, nemogu nikakve naredbe upisivati ni ništa?

Nadji na netu..vecina laptopa ima backup proceduru flesanja biosa...cak i kad nema slike na monitoru bios mozes isflesat...samo nadji kako....

EDIT:

probaj ovo

http://bizsupport2.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01670688&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=3764997&prodTypeId=321957

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 12:40 (mejt).
16 godina
neaktivan

@kugla08

ja ti uvijek vadim bateriju kada je na punjaču ;) jer mi to mama nije radila pa sad nema kapaciteta koliko sam pročitao ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mejt kaže...
kugla08 kaže...
mejt kaže...
kugla08 kaže...

Nadji na netu..vecina laptopa ima backup proceduru flesanja biosa...cak i kad nema slike na monitoru bios mozes isflesat...samo nadji kako....

EDIT:

probaj ovo

http://bizsupport2.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01670688&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=3764997&prodTypeId=321957

stari probao sam ovo više puta danas ali bez uspjeha Mršti se  svejedno hvala ti puno! drago mi je da vidim da ima stručnih ljudi a voljni su džabe pomoći!

15 godina
neaktivan

evo ovako ljudi najvjerojatnije ću uzeti neku Toshibu, za oko mi je zapela ova:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.392

razlog zašto sam odlučio da će najvjerojatnije biti toshiba jest dobri garancijski uvjeti i uglavnom nisam čuo loše kritike na toshibu, (jedino su mi neki rekli da su skupe ali meni ova za tu cijenu sasvim oke izgleda), jel istina da se najmanje kvare?

također zna li netko kakve česte probleme kod toshibinih prijenosnika?

Hvala unaprijed

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam Toshibin prijenosnik 2 godine i samo sam jednom išao na servis napajanje mi se pokvarilo.

Meni je jedini problem što baterija traje samo sat i pol.

Za 200kn više u protisu imaš Toshibu s boljom grafom (to je jedina razlika).

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=34624-Notebook-Toshiba-Satellite-L65011R

S tom grafom možeš igrat Crysis na medium/high. http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 12:14 (FK25).

0 0 hvala 0
15 godina

U linksu je ta  toshiba l650-14f 500 kn skuplja nego na nekim drugim mjestima, pogledaj na nabavi, ja sam ju kupio za 4500 kn u diskontu. Evo baš tipkam s nje :)

15 godina
neaktivan
FK25 kaže...

Ja imam Toshibin prijenosnik 2 godine i samo sam jednom išao na servis napajanje mi se pokvarilo.

S tom grafom možeš igrat Crysis na medium/high. http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html

da samo što ću ja vjerojatno uzimati na american karticu što je u ovom slučaju dosta više, makar vrijedi razmisliti

15 godina
neaktivan
torrente kaže...

ako pratite analize trzista, godinama je hp dominantan na nasem i susjednom podrucju, doslovno su poklopili cijelo podrucje.

sama logika nalaze da cete naci masu foruma sa hp komentarima.  nalazite li masu komentara za msi ili lg laptope? ne?

Isto tako Acer nije dominantan naspram pa opet ima najviše pritužbi na njega, imao sam 2 kad smo brat i ja uzimali prvi put laptope (jedan  već krepo, drugi prodan jer se pregrijavao - nisam našao naivca jer je dosta jeftino prodan :)  )

Uvijek mi je brutalno kad netko nekome preporući Acer na forumu, mene su pri kupnji privukle dobre komponente za dobru cijenu u odnosu na ostale laptope tako da se tu večine zezne, a Acer čini mi se štedi na kvaliteti izrade.

Imam 6730s Copmaq i nimalo ga ne pazim, godina dana svaki dan trpi pepeo, na plahtama u krevetu se gledaju sezone i sezone serija, a uvijek je "hladan ko parizer" :D

Moje ne previše stručno mišljenje je da ne uzimaš Acer koliko god privlačno zvuči, a sad budući da si se zezno s HP-om onda def. Toshiba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 23:28 (acetic).
15 godina
neaktivan

imam dva frenda koji su se točno tako zajebali uzeli su acer zbog "dobrih komponenata" za dobru cijenu....jedan se dan danas mu8či s pregrijavanjem dok je drugome acer krepal nakon neki godinu dana i nešto sitno...... a ja sam baš to rekao, može on meni imati i slabije komponente ali da znam   da mi neće krepat i ja sam zadovoljan, dobro sad ne opet preslabe hehe

15 godina
FK25 kaže...

braćo moja!!!!!!!! ... pa ovo je džaba za takvu konfiguraciju i još ide s windowsom 7 ... da nije tu netko smanjio cijenu za 1000 ili 2000

ne znam je li ova konfiguracija u protisu točna, ali pretpostavljam da nije jer taj laptop (istog imena) na svim drugim stranicama u svim drugim ponudama ima grafulju ATI Mobility Radeon HD 5650 (a ne 5730)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 10:13 (ministar).
16 godina
neaktivan

Ja mislim da je HD 5730 overklokana HD 5650, a sa HD 5650 isto možeš igrat Crysis na medium sa između 35-50 fps-a.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 15:34 (FK25).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, to je clockana HD5650. Imam ja HD 5650 i dosta je dobra za igre, cak vecinu stvari tjera na high bez antialiasinga, a HD 5730 ima nesto malo bolje performanse. Sto se tice Crysisa, nisam ga jos probao, al mislim da bi trebao dobro raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FK25 kaže...

Ja mislim da je HD 5730 overklokana HD 5650, a sa HD 5650 isto možeš igrat Crysis na medium sa između 35-50 fps-a.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html

čisto sumnjam

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 16:01 (patch123).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice