Pozdrav, dakle kao što u naslovu teme piše, imam problem sa iznenadnim padom performansi laptopa(najviše vidljivo pri igranju igrica).
Riječ je o laptopu HP Pavilion G6-2009sm kupljenom prije cca 2 tjedna, pokreće ga procesor Intel i5 3210m, ima 4GB rama, te uz integriranu Intel HD 4000 grafičku, ima i AMD-ovu 7670. Sve do jučer sve radnje je izvršavao bez greške, sve igrice je pokretao savršeno, ma jednostavno rečeno - nikakvih problema nisam imao. I onda je krenulo.. trenutno igram Assassin's Creed (prvi nastavak, već pomalo zastarjela igra), do jučer sam je igrao sasvim normalno, a danas mi šteka i na low detaljima(a igrao sam je na high, i mora ići na high bez ikakvih problema).. ista stvar se događa i na ostalim igricama, tipa GTA4(također na low detaljima, a trebao bi i na maximumu pokretati). U postavkama grafičke i dalje stoji da ih pokreće na high performanceu. A nije samo u igricama vidljiva promjena, i općenito mi sve slabije radi, prilikom kopiranja nekih datoteka se zamrznio i morao sam forceat gašenje Windows Explorera itd.
Ima li netko sličnih iskustava, ili zna kako riješiti ovaj problem? Temperature svega su u granicama normalnog, ne ističe se ništa, znači nije nekakvo pregrijavanje u pitanju. Probao sam reinstalirati drivere grafičke kartice, ni to nije pomoglo. Također nije nikakav virus u pitanju, skenirao sam sve.
Postoji li kakvo riješenje koje mogu probati, osim reinstalacije Windowsa? Ne vidim stvarno šta bi moglo bit u pitanju, laptop je nov a Windowsi su svježe instalirani, svi driveri su up to date, a taj dan stvarno nisam radio niti instalirao ništa što bi mu moglo ovako naglo naštetit.. zato i tražim vašu pomoć :) i mislim da sam dao sve moguće informacije, no ako trebate još šta, dam i to.
p.s. tema je stavljena u ovaj podforum jer ne znam jel u pitanju hardver ili softver, nemojte zamjerit