Intel- AMD paralele kod prijenosnika? zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 2.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Intel- AMD paralele kod prijenosnika?

Jel moze mala pomoc, nemam vremena istrazivat po internetu, jer uglavnom nisam kod kuce, a ovo malo slobodnog vremena, moram potrosit na druge stvari... Gledam neke laptope, pa sad posto odavno ne pratim procesore, da li mi moze netko reci koji su procesori konkurentni, odnosno ekvivalenti od intela i amd-a , recimo koji  bi bio za intel i3 od amd-a?

i sad druga stvar, kad bi uzimao 17" , koji procesor da gledam, da mi vrti multimediju i photoshop, igre mi nisu bitne...

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Intel- AMD paralele kod prijenosnika?
Poggiali kaže...

..

i sad druga stvar, kad bi uzimao 17" , koji procesor da gledam, da mi vrti multimediju i photoshop, igre mi nisu bitne...

Hvala!

-danas je sve 'multimedija' (igre=internet=3d=photoshop=Aero...) pa tako ni 'obično browsanje' bez flasha i 3d acc nije neki užitak. Skraćeno, to je danas zajednički kriterij.

-glavna komponenta za taj dio je ipak VGA (koja može biti dio CPU ili diskretna), uz samu generaciju CPUa koji treba imati nove setove SIMD-MMXa.. (tj svaki unazad par godina je OK).

-ovisno o željenim performansama, trebaš tražiti 'integrušu' za osnovni model ili neki s dodatnom VGA (AMD-nVidia) naravno ne njihove osnovne modele jer su podjednaki intelovoj integruši, nego bar srednju ili višu klasu, uz sad već uobičajen swichable graphics..

-CPU sve radi, VGA radi dio vezan uz video, akceleraciju i ako imaš nvidiu npr CUDA.. to sui bitne stvari, onom kome su bitne. Netko drugi može odabrati model npr po boji ili težini prijenosnika. To su stvari koje TI biraš (ne forumaši).

i btw, 17" je OK (zanemarive razlike u cijeni za 15") ali je razlika u izboru modela (osnovni model je podjednak, + dodatci kao konkretan CPU, RAM, VGA, HDD...) pa u pravilu veči ima i više jačih komponenti u ponudi (to je stvar dobavljača-proizvođača i logike cijene), ali ponekad je bitan kriterij i težina, baterija i same dimenzije, npr dali ti 17" stane u ruksak?... možda i željena rezolucija, možda neki manji s kvalitetnijim ekranom itd. itd..

izbor između AMDa i Intela nije izbor, tj Intel.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

hvala ti, dakle velicina, tezina, pa cak i vjek baterije mi nije bitan, vecinu vremena ce se prenosit iz mjesta stanovanja A do mjesta stanovanja B jednom tjedno, to je sve...

znaci bilo koji procesor bi bio ok, samo da gledam da je grafika solidne jacine ?  

Jos me zanima da li od tih ponudjenih procesora na trzistu, neki slove kao veci potrosaci energije, odnosno da vise griju od drugih ?

0 0 hvala 0
16 godina
Poggiali kaže...

..

znaci bilo koji procesor bi bio ok, samo da gledam da je grafika solidne jacine ?  

..

-ne baš, to je vrijedilo za stare generacije (bez VGA u CPUu), sad se i integruša koristi kao dual-swichable-SLI-CF.. i nije loša. Tako da snaga CPUa ima veze, ali ne 2-ili-3GHz nego i3-i7.. naravno kolko para tolko muzike. Dovoljan je i3, poželjno nV-740, 8GB... u kategoriji prijenosnika nešto 4-5k kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 11:21 (ihush).
11 godina
neaktivan

Ako ne igraš igre dovoljna je HD integrirana grafika, ako želiš odvojenu sve iznad 740m je bacanje love. Od procesora je dovoljan i3, ako si kratak sa novcem, slobodno pogledaj nekog Pentiuma.

Nemoj gledat samo proc, grafičku, rame... Obavezno gledaj izradu laptopa - je li plastičnjak ili ima metala, jako je neugodno kad se tipkovnica uvija pd pritiskom dlana... Ekran također bitan, vidi koji ti više odgovara, glossy ili matt premaz, nemoj da te povuče samo rezolucija, gledaj samu konstrukciju laptopa, lakoću nadograđivanja i čišćenja.

Ja na svom prokletom Aceru moram skinuti oko 40 šarafa, izvadit matičnu, palmrest, tipkovnicu, odspojit ekran samo da dođem do hladnjaka koji i kad je čist osrednje hladi, a kako će tek po ljeti...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neki će se naljutiti, al od prijašnjih laptopa posjedovao sam Acer, Asus, HP i pod zadnje Lenovo, svi u razini do 5k kn. Ni jedan nije ni blizu Lenova po kvaliteti izrade.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
14 godina

Imao sam ovaj model Lenovo Z585,koji je imao jos radeonku 7670m. Na  njemu sam igrao sve nove naslove. Metro last light je gurao na medium detaljima na 1280x720. Mogu reci samo pohvale na ovaj model. Probaj naci star 3-4 mjeseca sa garancijom, i vjeruj mi bit ces zadovoljan. Kvalitetno kuciste,dobar zvuk,solidan dual core procesor,jedina zamjerka je na bucniju tipkovnicu. Ja sam u svoj ugradio jos 4 bg ddr 3 1600mhz.Neke igre su mi radile bolje sa crossfire-om a neke su bolje radile samo sa radeonkom 7670m. 

http://www.racunalo.com/test-lenovo-ideapad-z585-i-na-jeftinim-se-prijenosnicima-mogu-igrati-video-igre/

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 12:19 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hvala svima na brzim odgovorima, budem malo pogledao i obratio paznju na detalje...

jos da napomenem, ne znam koliko mogu usporedit snagu racunala i laptopa... trenutno koristim ovu konfiguraciju : intel core 2 duo 6400, 2x1gb ddr2, 8800gts 320mb na asus p5b deluxe maticnoj... ako bi laptop bio isti ili cak bolji od ovog, ja cu bit zadovoljan :)

0 0 hvala 0
16 godina
Poggiali kaže...

hvala svima na brzim odgovorima, budem malo pogledao i obratio paznju na detalje...

jos da napomenem, ne znam koliko mogu usporedit snagu racunala i laptopa... trenutno koristim ovu konfiguraciju : intel core 2 duo 6400, 2x1gb ddr2, 8800gts 320mb na asus p5b deluxe maticnoj... ako bi laptop bio isti ili cak bolji od ovog, ja cu bit zadovoljan :)

-kruške i jabuke, neusporedivo.

Nove generacije su bar dvostruko jače, ali laptop-prijenosnik (osim desktop replacement-worksation) je primarno štedljiv, baterija, temperatura.. desktop u istoj klasi je uvjek brži npr HDD, ali SSD je tu, VGA-M (mobilne) su problem npr temperatura i potrošnja, dok desktop može imati 1kW power i vodeno hlađenje itd.

14 godina
neaktivan

jel bi ovo bio ok laptop ? 

http://www.ekupi.hr/Lenovo-59-404535-G710nbsp;3550M/4GB/HDD1TB/GT720M/173/crn-(NB-59404535)-prijenosno-racunalo-375403.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice