HP Probook 4530s - driveri za wireless

poruka: 82
|
čitano: 69.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HP Probook 4530s - driveri za wireless
Benny1609 kaže...

evo sad sam bio u biosu i pokrenio Tune-Up da vidim jel sve valja, provjerio mi je cijeli komp i sve je uredu na kraju mi je pokazao sve što je skenirao i na WLAN mi je PASSED, znači da je uredu, neznam koji mu je vrag, pogledao sam i ukljuceno mi je u biosu sve samo nema kvačice na onom switch LAN/WLAN, ov je drugo uključeno..

- kakve veze ima TuneUP-test? Da si pogledao recimo everestom ili nekim hw info toolsom...

- važnije (ako ga već pronalazi)  dali napiše koji model...

u BIOSu 'switch' treba biti isključen, tako da je to OK. (već predpostavljeno da nije problem u BIOSu).

'ajd, lupni PrtScr propertisa računala i hardwarea gjde se vidi verzija OSa i wlan... pa postaj. Ili skini ubuntu...

edit: ideja, spoji se žicom. Auto update bi trebao odraditi ostatak... ako je wlan aktivan i ispravan instalirat će (nadamo se) u odgovarajući driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 12:30 (ihush).
16 godina
neaktivan
Benny1609 kaže...

evo sad sam bio u biosu i pokrenio Tune-Up da vidim jel sve valja, provjerio mi je cijeli komp i sve je uredu na kraju mi je pokazao sve što je skenirao i na WLAN mi je PASSED, znači da je uredu, neznam koji mu je vrag, pogledao sam i ukljuceno mi je u biosu sve samo nema kvačice na onom switch LAN/WLAN, ov je drugo uključeno..

Koliko vidim da si spomenuo windows 7 ali koji? Jel Ultimate, Home premium, Professinal? I naravno koji bita ? 32 bitna (x869 ili 64 bitna? Jer svaki os bitno razlikuje drivera!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 12:34 (Nello).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Benny1609 kaže...

- kakve veze ima TuneUP-test? Da si pogledao recimo everestom ili nekim hw info toolsom...

- važnije (ako ga već pronalazi)  dali napiše koji model...

u BIOSu 'switch' treba biti isključen, tako da je to OK. (već predpostavljeno da nije problem u BIOSu).

'ajd, lupni PrtScr propertisa računala i hardwarea gjde se vidi verzija OSa i wlan... pa postaj. Ili skini ubuntu...

edit: ideja, spoji se žicom. Auto update bi trebao odraditi ostatak... ako je wlan aktivan i ispravan instalirat će (nadamo se) u odgovarajući driver.

neznam kakve ima veze kad neznam ni cemu sluzi TuneUP-test,  da vjerojatno nije u BIOSU problem.

Intel driver sam instalirao jer sam od WLANA procitao cod u biosu i izbacio mi je intelove drivere,  probao sam to odma da mi  updatea, na devise manager i update ali nista.

evo SS ako jos sto treba napisi.. http://imageshack.us/g/856/unledwwo.jpg/

14 godina
neaktivan
Nello kaže...
Benny1609 kaže...

Koliko vidim da si spomenuo windows 7 ali koji? Jel Ultimate, Home premium, Professinal? I naravno koji bita ? 32 bitna (x869 ili 64 bitna? Jer svaki os bitno razlikuje drivera!

windows 7 professional 32-bit..

14 godina
neaktivan

ee naso sam pomocu everesta da mi je WLAN--- Atheros AR9285 802.11b/g Wireless Network Adapter    PCI

ovdje je taj driver koji je za taj WLAN (nadam se) no kada skinem nema za instalirati nego samo neke datoteke, trebam li to negdje staviti dabi proradilo?

http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=37&system=5 link   evo link za drivere

16 godina
neaktivan
Benny1609 kaže...

windows 7 professional 32-bit..

To se traži.

Benny1609 kaže...

ee naso sam pomocu everesta da mi je WLAN--- Atheros AR9285 802.11b/g Wireless Network Adapter    PCI

ovdje je taj driver koji je za taj WLAN (nadam se) no kada skinem nema za instalirati nego samo neke datoteke, trebam li to negdje staviti dabi proradilo?

http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=37&system=5 link   evo link za drivere

Na HP linku imaš 2 drivera wireless za njega . Jednu skineš i instaliraš i moralo bit sve ok, ako neće instaliraj drugi i trebao bit OK.

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
16 godina

drivere je pametnije skidati s HPa.. (prošla stranica), link-hp... .,

-pod networking, Atheros. ima i stariji, kao i BT.. vjerojatno i ovaj radi. Među nabrojenima je i Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter.

btw: upravo to bi moralo pisati i s doljnje strane, WLAN:Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter i MAC adresa. ... to bi uštedjelo dosta vremena.

Prije deinstaliraj ostale zaostatke drivera od intela i drugih.. (Programs.. remove, ako je išta ostalo, mada nebi smjelo smetati).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 18:29 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pod networking, Atheros. ima i stariji, kao i BT.. vjerojatno i ovaj radi. Među nabrojenima je i Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter.

btw: upravo to bi moralo pisati i s doljnje strane, WLAN:Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter i MAC adresa. ... to bi uštedjelo dosta vremena.

Prije deinstaliraj ostale zaostatke drivera od intela i drugih.. (Programs.. remove, ako je išta ostalo, mada nebi smjelo smetati).

evo isprobao oba dva ali ne radi!! problem je sto stisnem na tu ikonu, ona mi extracta i nakon toga nista, kod drugih programa je nakon extracta krenuo sa instalacijom, neznam stvarno sta da radim....

16 godina
neaktivan
Benny1609 kaže...
ihush kaže...

evo isprobao oba dva ali ne radi!! problem je sto stisnem na tu ikonu, ona mi extracta i nakon toga nista, kod drugih programa je nakon extracta krenuo sa instalacijom, neznam stvarno sta da radim....

Kamo si stavio nakon extracta? Na C ili D particiju? Nakon extrakta tamo postoji ikone za setup i potrebno samo klikneš na tu ikonu i instalacjia drivera će počet. To što si skinuo drivera bile su zipane, kod extracta obavezno naputiš gdje češ spremit recimo na D particiji i onda extractaš i čim završi. Odeš na D particiju i tam gdje si malo prije extractirao i na tu ikonu otvoriš i potraži SETUP i na tu klikneš i instaliraš driver za wireless. Da sam bliže i ja bi ti odmah sredio,vidim da pomalo nekužiš ali vrijedi naučit kako se to pravilno  instalirat drivera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 6:50 (Nello).
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
Benny1609 kaže...
ihush kaže...

Kamo si stavio nakon extracta? Na C ili D particiju? Nakon extrakta tamo postoji ikone za setup i potrebnom samo klikneš na tu ikonu i instalacjia drivera će počet.

e vidiš, nakon što sam poludio jer ni jedan driver nije htio raditi, idem ja to lijepo obrisati, sve te drivere za wlan i skuzim pa cek ak je tamo extracto onda je tu setup i gle stvarno setup je TU :D instaliram i resetiram laptop i gle RADI!!!

znači svi koji će imati problem s laptopo HP ProBook 4530s  sa WLAN-om, sve drivere nakon extracta automatski krene instalirati samo za WLAN ne pokrene sam instalaciju nego ju sprema na disk na kojem su windowsi  u map imena 'SW'  i tamo pokrenete instalaciju i sve mi trebalo raditi onda...

Posebna hvala  ihushu i  Nello, oko truda i dobre volje.

Pozdrav..{#}

16 godina

zaključak, ipak bolje radi kad se instaliraju driveri :))

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Apsolutno :))

15 godina
neaktivan

Ja izgleda imam sličan problem,pokušati ću to sutra riješiti na opisani način.

Samo jedno pitanje,ja u toj sw mapi imam više setupa u više raznih foldera,koji moram uzeti?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 23:33 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Natjerao sam si lampicu da poplavi(više mi je nekako bijela nego plava).

Sada imam problema sa driverom za network controller.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Natjerao sam si lampicu da poplavi(više mi je nekako bijela nego plava).

Sada imam problema sa driverom za network controller.

Za početak, pogledaj Moj Computer ->  Properties system -> Device manager i vidi jesu li od kojih žuti uskličnik. Ako jesu onda fali drivera. Pogledaj u Everest ili Speccy pod network tamo bi trebao pisat ime ako je riječ Atheros, Ralink i Realtek. Od navedenih imena drivera onda skineš i extractaš na D zapamti da tamo spremiš ii čim završiš sa extractom odeš na D particiju i potraži drivera i otvoriš ga i potraži SETUP ikonu i na njega klikneš instalacija će počet i kad završi restartaj i nakon toga trebao bit sve OK.

Ako imaš kakav problem a nije riješeno molimo da postaš slike SS ako neznaš kako sliku postat a onda ide recim o u device manageru i pritisneš PrtSc (printscreen) i otvoriš Paint i file Paste i spremiš kao JPG ili Png i naslov napišeš recimo manager i spremiš.  U start menu potraži slike tamo je spremljen slika od srcenshot i kad na forumu dolje lijeve ikonice otvoriš i potraži putanju do slike i odznačiš sliku i čekaš da upload bude gotov i pošalješ na forum i bit će prikazana slika od tvog problema. To je jako važno da znamo kakav problem imaš i mi nastojimo riješiti problem.

15 godina
neaktivan

Žuti uskličnik na network controller.A imena drivera su im fkt retardirana,jer tko će znati šta znači sp 5808?jeli je to za tipkovnicu,wlan ili grafičku?Nezna se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 10:08 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Žuti uskličnik na network controller.A imena drivera su im fkt retardirana,jer tko će znati šta znači sp 5808?jeli je to za tipkovnicu,wlan ili grafičku?Nezna se.

Jesi stavio programom Speccy ili Everest?.

16 godina
neaktivan

Halo ekipa uz driver trebate connection manager iliti wireless assistant, bojim se da sa samim driverom bez tog softwarea nećete upaliti w-lan kao što ni ja nisam mogao

nakon instalacije još provjeriti bios i device manager, tj. ako software uputi na to

te hp-ove sp bla bla poskidaj i sam ih preimenuj koji je za što, da znaš za ubuduće jer po brojevima opet nećeš znati

pokreni set up nekog sp-a pa ćeš znati za što je, piše, pa ga i preimenuj na primjer driver za w-lan... itd

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 10:43 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Halo ekipa uz driver trebate connection manager iliti wireless assistant, bojim se da sa samim driverom bez tog softwarea nećete upaliti w-lan kao što ni ja nisam mogao

nakon instalacije još provjeriti bios i device manager, tj. ako software uputi na to

te hp-ove sp bla bla poskidaj i sam ih preimenuj koji je za što, da znaš za ubuduće jer po brojevima opet nećeš znati

pokreni set up nekog sp-a pa ćeš znati za što je, piše, pa ga i preimenuj na primjer driver za w-lan... itd

piše da je wlan disabled...Instalirao sam wireless assistant.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Oldy kaže...

U device manageru omogući rad wlan-a

15 godina
neaktivan
Nello kaže...
g12356 kaže...
Oldy kaže...

U device manageru omogući rad wlan-a

Ali kako?Sve je enabled osim onog network controllera  na kojem je žuta ikona jer mu windowsi nemogu naći driver.

15 godina
neaktivan

Instalirao sam aidu 64 trial i ovo mi je network adapter:

Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter

U device manageru njega nisam našao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što kaže wireless assistant? njegov troubleshooting?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=5060882&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5060880&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4053#11395

tu su driveri za tvoj lap 32 bita sedmica jel? nađi najnoviji atheros pod driver network, pred predzaznji je 2011.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 11:16 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Piše par postova iznad disabled,ako misliš na nešto drugo nisam u tom programu našao ništa tipa gumb za ''troubleshoot''.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Oldy kaže...

Piše par postova iznad disabled,ako misliš na nešto drugo nisam u tom programu našao ništa tipa gumb za ''troubleshoot''.

Stavio sam iznad link za download drivera, inače koliko znam wireless assistant sam stavi troubleshoot ako naiđe na problem imam ga instaliranog te navodi da se provjeri ili device manager ili bios

tu gdje piše more information meni je status off ali je tebi disabled e sad vidi pod to more information, to sam instalirao prije 2 godine i meni je bilo disabled ali se sad više ne sjećam ali znam da mi je on naveo što ne valja

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 11:23 (Oldy).
15 godina
neaktivan

treba mi 64 bita.7 proffessional.editiram:i da,assistant mi baš to za device manager govori.Ali sve je enableano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 11:26 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=5060882&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5060880&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4059#11395

eto opet je taj atheros 2011. pred predzadnji, kada ga skineš onda ga i preimenuj da znaš za što je

je enejblano ali imaš žuti uskličnik? znači da nešto nije u redu, daj probaj ovaj driver baš me zanima, i da još nešto od assistanta imaš ikonu u trayu za paliti gasiti, sad je na start upu, ako će ti bilo kako usporavati start windowsa jer se dosta kasno pali, u msconfigu ga makni sa start up-a te mu dodjeli shortcut na radnu površinu pa ga pokreči ručno HPWAMain.exe je ime, mapa na C->Program files->Hewlett-Packard->HP Wireless Assistant

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 11:35 (Oldy).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=5060882&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5060880&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4059#11395

eto opet je taj atheros 2011. pred predzadnji, kada ga skineš onda ga i preimenuj da znaš za što je

je enejblano ali imaš žuti uskličnik? znači da nešto nije u redu, daj probaj ovaj driver baš me zanima, i da još nešto od assistanta imaš ikonu u trayu za paliti gasiti, sad je na start upu, ako će ti bilo kako usporavati start windowsa jer se dosta kasno pali, u msconfigu ga makni sa start up-a te mu dodjeli shortcut na radnu površinu pa ga pokreči ručno HPWAMain.exe je ime, mapa na C->Program files->Hewlett-Packard->HP Wireless Assistant

Proradilo,od svih drivera moj otac nije skinuo baš ovaj.Sada radi normalno.

16 godina
g12356 kaže...
..

Proradilo,od svih drivera moj otac nije skinuo baš ovaj.Sada radi normalno.

deja vu.

-btw naziv wlan-a je napsan s doljnje strane notebooka (ili ispod baterije). Pomalo je neobično da barem u trgovačkim specifikacijama nije naveden model (komponenti) kao za wlan jer olakšava život...

-btw2, trebalo si pročitati u temi, malje bi 'tažio' ... jer je sve već objašnjeno. Upravo to je smisao ovakvih tema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 16:30 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice