HP Pavilion DV7 ili Dell Studio 1557

poruka: 26
|
čitano: 3.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Gospodo zanima me vase misljenje o HP Pavilion DV7 vs. DELL Studio 1557. Odlucio sam zamijeniti svoju vjernu toshibu, pa se mislim koji od ova 2 uzeti. Ili ako ima netko bolji prijedlog do 8000 kn, bio bih zahvalan. I objasnjenje zasto je vas favorit bolji. Dakle, najvise koristim laptop za multimediju, photoshop, igre (Mass effect, dragon age, pucacine ne igram) Posto to kupujem vjerojatno sljedeci tjedan svaki savjet je dobrodosao.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: HP Pavilion DV7 ili Dell Studio 1557
Ramo kaže...

Gospodo zanima me vase misljenje o HP Pavilion DV7 vs. DELL Studio 1557. Odlucio sam zamijeniti svoju vjernu toshibu, pa se mislim koji od ova 2 uzeti. Ili ako ima netko bolji prijedlog do 8000 kn, bio bih zahvalan. I objasnjenje zasto je vas favorit bolji. Dakle, najvise koristim laptop za multimediju, photoshop, igre (Mass effect, dragon age, pucacine ne igram) Posto to kupujem vjerojatno sljedeci tjedan svaki savjet je dobrodosao.

čini mi se da hp ima malo bolju grafičku,ja imam hp nisu loši,jako su sličnih specifikacija teško je odabrati,neki kažu da je dell kvalitetniji,ali sa kineskom elektronikom ti je sve koje si sreče

16 godina
protjeran

Dell definitivno. Kvalitetni su vjeruj mi. Uz to ima 2 godine više garancije. To je možda najvažnije.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Pa da, malo hp ima bolju graficku, ali zato dell ima i7 proc, 4 jezgre... A imam super iskustva s dellom. Jedina stvar koja mi nije po volji ni kod jednog je ekran. Bio bih puno sretniji da je veca rezolucija.

16 godina
protjeran

jel ta firma arhiteh pouzdana? pitam el nikad nisam cuo za nju...dobra ponuda laptopa...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...
Ramo kaže...

čini mi se da hp ima malo bolju grafičku,ja imam hp nisu loši,jako su sličnih specifikacija teško je odabrati,neki kažu da je dell kvalitetniji,ali sa kineskom elektronikom ti je sve koje si sreče

HP pavilion,pošto si naveo multimediju.photoshop,17,3 inchni ekran ti je definitivno prvi odabir...vlasnik sam pavilion serije..a njima je prvenstvena namjena multimedija..a i u tome su savršeno izbalansirani... netko hvali dell da je kvalitetniji,netko HP,ali to su samo finese...nekako više vjerujem HP-u..jer je dell već niz godina opterećen stigmom,prvo po pitanju baterija koje su se spontano zapalile pa do elektronike koja se proizvodi na dalekom istoku...nedavno se isto nešto govorilo o nekim greškaa u dell-u,ali detalje ne znam..

16 godina
neaktivan

Uzmi Dell Studio 1747 i rjesi se dvojbe.

Ima bolju grafu od oba, a i7 proc i 17.3".

Da ne govorim i o 36mj gare koje te kod hp paviliona dodje jos dodatnih 750kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 0:20 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koje su komponente počeli stavljati u laptove do 8000kn,koliko bi ovakvi došli prije 2-3 godine

15 godina
protjeran

dajte čitajte što čovjeku treba...a ne što se vama sviđa...HOĆE ZA MULTIMEDIJU I PHOTOHOP,TE POKOJU IGRU KOJA NE TRAŽI JAK 3D....imam paviliona još od 2005 i nijednom nije išao na servis,nakon njega još dva paviliona...što ti vrijedi tri godine ,ako gubi vrijeme na servisu...nastavite pa ćemo doći do lapova od 10000 kuna...

15 godina
protjeran

nije poanta u nabrijanim komponentama,nego kako te komponente rade kao cijelina...

16 godina
neaktivan

Oprosti, ali za 121kn vise od dv7 koji mu je izbor, dobije i7 naspram i5, nes bolju grafu, 3 godine jamstva i marku koja mu se ionako vise svidja. O tome da ima dell 9 celija naspram 8 od hpa i ostalim manje bitnim shemama necu ni pricat.

No brainer...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Imam osjecaj da se ovo pretvara u raspravu da li je bolji dell ili hp. A recimo da gledamo cisto s tehnicke strane, a zanemarimo marku. Dakle komponente, ekran i takve stvari. I da, 3 godine garancije naspram jedne nije mala stvar...

EDIT: Nisam ja rekao da mi nije vazna graficka, samo da ne igram pucacine, ali dragon age, mass effect i recimo gta 4 nisu tetris, tako da i sto bolja graficka to bolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 0:35 (Ramo).
15 godina
Ramo kaže...

Imam osjecaj da se ovo pretvara u raspravu da li je bolji dell ili hp. A recimo da gledamo cisto s tehnicke strane, a zanemarimo marku. Dakle komponente, ekran i takve stvari. I da, 3 godine garancije naspram jedne nije mala stvar...

kupi si koji tebi paše ništa nije sigurno,uvijek češ imati osječaj da si maogao proći bolje za svoje novce

15 godina
protjeran

ako tako gledate..ok...ali kako rekohkvalitetu ne čine samo jači dijelovi nabacani na hrpu...treba uzeti u obzir i software koji to povezuje...,da ne govorim o prilagođenim driverima...za 5 godina,na najstarijem pavilionu,dv 1000 nNIKADA nisam imao BSOD,nikada IJEDAN problem...jedino sam mu memoriju dograđivao...hvalite sirove podatke dijelova...što će čovjeku 17 za multimediju i photoshop??..grafa,grafa....pa na prvom imam 915 intelovu i nema što ne može povući,osim zahtijevnih 3d...ako želite argumentirano pričati,ajmo,ali dajte činjenice...a ne puko:ja pišam dalje od tebe...ok??Namigiva

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...
Ramo kaže...

kupi si koji tebi paše ništa nije sigurno,uvijek češ imati osječaj da si maogao proći bolje za svoje novce

..tražio sa mdlaku ovim svojim pavilionima...i nikad to nisa mniti pomislio....bilo bi dobro da o ovoj temi pričaa netko tko ima jedan od ova dva modela,a ne ono suhoparno nadmetanje dijelova...i njihove sirove snage..to svatko zna...

16 godina
neaktivan

1. Sve sto sam pisao su sami argumenti.

2. Vlasnik sam 2 hp-a stoga sigurno nisam druker za dell kao marku vec dell kao bolji value za novac u ovom slucaju.

3. Dell studio 1747 se pojavio u ponedjeljak na trzistu tako da je iluzorno ocekivati da ga netko ima i da ce se bas on javiti, a slicna je situacija sa hp pavilion 3000 serijom sa i7 procecorima.

4. Preletio sam nekoliko reviewa i u pravilu daju prednost, po ocjenama gledano, novoj dell studio 1747 seriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Los Sam kaže...

2. Vlasnik sam 2 hp-a stoga sigurno nisam druker za dell kao marku vec dell kao bolji value za novac u ovom slucaju.

3. Dell studio 1747 se pojavio u ponedjeljak na trzistu tako da je iluzorno ocekivati da ga netko ima i da ce se bas on javiti, a slicna je situacija sa hp pavilion 3000 serijom sa i7 procecorima.

4. Preletio sam nekoliko reviewa i u pravilu daju prednost, po ocjenama gledano, novoj dell studio 1747 seriji.

Pa to me u biti i zanima, koji ima bolji value za tih oko 8000 kn? Dakle kolika je razlika izmedju ova dva della i isplati li mi se dodati jos 300-400 kn za 1747, ili ostati uz 1557? Ili DV7?!?!  Neodlučan

15 godina

A gle, morat ćeš sam odlučit, ja ti mogu reć šta je kod kojega šta ali odluka je na tebi.

HP za - 17" ekran, to mi zbog photoshopa, a i inače, veći ekran, sve je lakse.

grafulja - gt320M je nesto bolja od M hd4570, naravno, i mora bit, ipak je veća i rezolucija.

HP protiv - 2 diska od 320, jest malo veći kapacitet, ali i veća težina i veća potrošnja baterije

Ukupno je 1 kg teži od Della.

12 mjeseci garancije. Iako se to moze dokupit jos 1 ili 2 godine, ali kosta.

Proc - jest dobar, ali 2 jezgreni je, iako ima HT sto ce reci da ima 4 threada

Dell za - proc, i7 720qm, pravi 4 jezgreni, i jos ima i HT pa je to 8 threadova, cpu je ludilo, stvarno, govorim iz iskustva

36 mjeseci garancija

1 kg lakši.

Dell protiv - po meni najveći minus je manji ekran ( 15.6" ), ali to sve ovisi, ako ćeš ga puno prenosit onda je ovo pozitivno.

nesto slabija grafulja, ali to je relativno jer ima i manju rezoluciju.

To je otprilike to. Ja bi osobno uzeo HP-a, zbog velicine ekrana, ( osobno mrzim te niske ekrane s 766 vertikalnih pixela )

Ali vodi se za svojim potrebama.

Inače ako se odlučiš na kraju za Della, slobodno mi se možeš javit, mi smo ih prodali nekoliko prošli tjedan po 7399,00 kn, i početkom tjedna bi mi trebala doć nova pošiljka na skladište.

15 godina
protjeran
Los Sam kaže...

uhhhhhh..no dobro....i ti reviewi su sa zadrškom..jel..nisam negirao sve to..ali...veoma je bitno kako se sve to ponaša u samom radu..što je možda bitnije nego puka snaga i njen odnos spram cijene...i 7 nije toliko ispred i5 osim u aplikacijam koje će se IZUZETNO rijetko koristiti na llapovima...osobno,po iskustvu...dajem prednost izbalansiranosti sustava,nego sirovoj snazi...ta izbalansiranost će nadomjestiti minorne razlike  u KORIŠTENJU I7 ispred i5 procesora..tako da se razlika u REALNOM radu,a ne raznim sintetičkim testovima,neće niti primjetiti...za ime božje i7 je prejak procesor za lapove...druga stvar je financijski razlog njegove ugradnje...osim toga,tim procesorima je takt spušten u odnosu na one za stolne sustave,čisto radi hlađenja...i7 sustavi s ne mogu iskoristiti full,jer se još i aplikacije rade za njega..čast pojedinim primjerima...ista stvar je po pitanju,malo da skrenem sa teme,u 3d igrama...i5 je definitivno bolji izbor od i7...iz čistog razloga jer nema još igre koja koristi 4 jezgre...i sad....jedina prednost i7 nad i5 je hiperthreading koji se koristi u obradi videa(ne gledanju videa) i više je orijentiran za profiće na tom području,a i nekim drugim...kakogod...nekk čovjek prvo dobro procijeni što mu treba....ja znam...jednom pavilion,uvijek pavilion...Osmijeh

17 godina

Da, u biti kad malo pogledam graficka mi dodje na isto, u della je malo slabija, ali je manja i reza, pa je to otprilike tu negdje. A ako je cijena ta koja kazes, onda sam se odlucio :-) A i dosta putujem pa mi je vjerojatno pametnije uzeti ovaj manji. Dakle ako dajes tu cijenu uzimam dell. Ipak je razlika 600 kn, a ako bih nadoplatio garanciju za hp, i preko 1000 kn, tj, neisplativo.

15 godina
Ramo kaže...
Los Sam kaže...

Pa to me u biti i zanima, koji ima bolji value za tih oko 8000 kn? Dakle kolika je razlika izmedju ova dva della i isplati li mi se dodati jos 300-400 kn za 1747, ili ostati uz 1557? Ili DV7?!?! Neodlučan

Ako imaš tih par sto kn više, onda je stvarno nepotrebno pricati dalje. jer imaš onda i 17 ekran i i7 proc i bolju grafu od obje one prijašnje. Tak oda ti je po meni osobno to veći value od onog HP-a.

A između ta 2 della, tu ti je opet ono...jel ti treba taj 17" ekran? Jer na grafe ne moraš ni gledat, u stvari su negdje podjednake, jer 4650 je jača ali ima i dosta veću rezoluciju ekran, tako da su efektivno jednake.

15 godina
Ramo kaže...

Da, u biti kad malo pogledam graficka mi dodje na isto, u della je malo slabija, ali je manja i reza, pa je to otprilike tu negdje. A ako je cijena ta koja kazes, onda sam se odlucio :-) A i dosta putujem pa mi je vjerojatno pametnije uzeti ovaj manji. Dakle ako dajes tu cijenu uzimam dell. Ipak je razlika 600 kn, a ako bih nadoplatio garanciju za hp, i preko 1000 kn, tj, neisplativo.

Da, cijena je ta bila, tako da će 99% i biti ta cijena i dalje. Skuplja neće, možda se malo i smanji. Samo čekam da mi dodje nova pošiljka.

17 godina

Pa dobro, onda mi ostaje pitanje dobavljivosti ovog 1747, i ove tvoje cijene. Dakle razlika mi se u tom slucaju penje na 800 kn. A sam kazes da je grafa efektivno ista, dakle jedina razlika je ekran. E sad, da li mi se za to isplati dati 800 kn?

15 godina

E to ćeš morat sam dobro ocijeniti, ja taj  model nemam, ali nije isključeno da mi i on bude dobavljiv sljedeći tjedan.

jer trebao sam dobit ovaj tjedan već i te 15" ali kazu neka lagana nestašica pa su mi to pomaknuli za par dana, a ti 17" incni su m itrebali doc sljedeći tjedan, ali obično kad kasni jedna isporuka kasni i druga, tako da 17" ocekujem tek za 10-12 dana, a 15" do petka, ili najkasnije utorka.

kažem, dobro odvagni, iako ako kažeš da ćeš ga dosta prenosit onda je 15" logičan izbor, 1 kg extra je velika težina kod prenošenja redovitog.

15 godina

Za sve informacije mi se slobodno možeš javit na privat. A ako hoćeš ja ću ti javit kad mi stignu.

A za danas mi dosta svega i idem spavat. laku noć svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na kraju sam se ipak odlucio za dell. Bolji proc, jeftiniji i 3 godine garancije su prevagnule... Hvala svima na svim informacijama. Sad me jos jedino zanima ako netko ima ovaj dell, da prenese svoja iskustva... To bi bilo idealno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice