Hp Pavilion DV6000 pomoc!

poruka: 13
|
čitano: 9.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kolega mi ima navedni laptop star oko 2 godine i on normalno radi, nikada nije bio na servisu. Ali nedavno mu je ekran postao taman, znaci vidi se sve ali jako je tamno. Probao sam u postavkama povecati svjetlocu ali ona je na 100% i ako ju smanjim na 0%, ekran je i dalje taman...citao sam po internetu i ima dosta ljudi sa slicnim problemima i sve sam pokusao ali nista...

Njega zanima dali ima kakva opcija da se popravi ovaj ekran ako nije otisao ili bi morao kupiti novi lcd ?

I pitao me koliko bi mogao dobiti za takav laptop u ovakvom stanju, znaci samo radi tamnog ekrana jer ima doma jos 2 laptopa a ovaj mu je visak. 

EDIT: Upravo mi javlja da mu se upalila normalno slika i nakon 10 min. mu se ekran ponovno zatamnio... 

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 19:53 (Karlovac_047).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hp Pavilion DV6000 pomoc!

najvjerovatnije da je otisao grafički čip taj laptop inače ima problem sa slabim hladjenjem i tesko je naći jedan ispravan u ovo vrijeme nakon par godina odkada je izisao,vjerovatno ima problem hladnog lema pa se gubi kontakt izmedju grafičkog čipa i ploče,uskoro nećeš imati sliku nikako,probaj ga prikopčati preko vga kabla na pc monitor pa vidi dalićeš imati sliku,kad budeš to isprobavao prilikom paljenja laptopa sisni tipku fn i tipku dva monitora na tastaturi istovremeno da prebaciš sliku sa laptopa na externi monitor ,ako nebude slika na pc monitoru onda je grafika sto posto.

13 godina
neaktivan

Potvrđujem sve rečeno, jedino mogu dodat da je sretan što je laptop tolko izdržo.
Moj dv6 2110sm je rikno nakon 6mj. Ista greška se počela pojavljivat

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja bih se složio s kolegama djelomično , no nije svaki zahvaćen tim problemom odnosno ovisi o konfiguraciji pa ju malo napiši.

Problem može biti i banalan kao recimo inverter, flat kabel, ili panel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vendetta kaže...

najvjerovatnije da je otisao grafički čip taj laptop inače ima problem sa slabim hladjenjem i tesko je naći jedan ispravan u ovo vrijeme nakon par godina odkada je izisao,vjerovatno ima problem hladnog lema pa se gubi kontakt izmedju grafičkog čipa i ploče,uskoro nećeš imati sliku nikako,probaj ga prikopčati preko vga kabla na pc monitor pa vidi dalićeš imati sliku,kad budeš to isprobavao prilikom paljenja laptopa sisni tipku fn i tipku dva monitora na tastaturi istovremeno da prebaciš sliku sa laptopa na externi monitor ,ako nebude slika na pc monitoru onda je grafika sto posto.

Probao sam spojiti na vanjski monitor, slika je odlicna. Onda uopce nema problema. Prvo sam mislio da flat kabel od ekrana nije izasao iz spojnice di se spaja u laptopu. Jer kada dizes, spustas ekran onda slika treperi (dobiva svjetlost, pa gubi) ili kada spojim laptop sa punjacem, onda je slika malo svjetlija, a bez punjaca je tamnija...

Ma mislio sam ga kupiti za sebe, ali ocito vidim da nema tu rjesenja.

EDIT:

• AMD Turion 64, dual core processor
  • 2 GB DDR2 memory
  • 15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
  • 256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200
  • 160GB 5400RPM SATA Hard Drive
  • LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
  • 1.3 Megapixel Webcam with mic built into screen
  • Altec Lansing speakers built in
  • 3 USB ports, ExpressCard/54 Slot, Video Out, Integrated Consumer IR, 1 RJ-11, 1 RJ-45

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 9:39 (Karlovac_047).
14 godina
Karlovac_047 kaže...

Kolega mi ima navedni laptop star oko 2 godine i on normalno radi, nikada nije bio na servisu. Ali nedavno mu je ekran postao taman, znaci vidi se sve ali jako je tamno. Probao sam u postavkama povecati svjetlocu ali ona je na 100% i ako ju smanjim na 0%, ekran je i dalje taman...citao sam po internetu i ima dosta ljudi sa slicnim problemima i sve sam pokusao ali nista...

Njega zanima dali ima kakva opcija da se popravi ovaj ekran ako nije otisao ili bi morao kupiti novi lcd ?

I pitao me koliko bi mogao dobiti za takav laptop u ovakvom stanju, znaci samo radi tamnog ekrana jer ima doma jos 2 laptopa a ovaj mu je visak. 

EDIT: Upravo mi javlja da mu se upalila normalno slika i nakon 10 min. mu se ekran ponovno zatamnio... 

Do gpu ti je,ja imam DV6000Z,to su 2 slična laptopa,meni je gpu bila isto otišla našao novu mbo,zamjenio i hlađenje je prepravljeno da ga može ohladit i evo radi sve 5,isti slučaj je bio kao i s tvojim.Moj je star oko 3g.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Karlovac_047 kaže...

Do gpu ti je,ja imam DV6000Z,to su 2 slična laptopa,meni je gpu bila isto otišla našao novu mbo,zamjenio i hlađenje je prepravljeno da ga može ohladit i evo radi sve 5,isti slučaj je bio kao i s tvojim.Moj je star oko 3g.

Ali kada ga spojim na vanjski monitor, sve radi odlicno...uopce nema nikakve greske....

Talijan
14 godina
Karlovac_047 kaže...
kruskar kaže...
Karlovac_047 kaže...

Ali kada ga spojim na vanjski monitor, sve radi odlicno...uopce nema nikakve greske....

Taj lap koliko se sječam ima svoju 7200go i integrušu nekakvu,pa zato je slika i ok.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina
neaktivan

A reci cu mu onda da ga proda u dijelove,  jer ovako nema sanse da ga proda u kompletu jer misli da ce dobiti u ovakvom stanju, kakvom je sada oko 800kn...

Hvala svima {#}

Talijan
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 11:18 (Karlovac_047).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne govorim da nije problemu grafici ali ipak bi tu trebalo napravit diagnostiku jer ne mora bit

Da se mene pita provjerio bih prvo dali inverter dobiva napajanje i potrebne signale

U ovom slučaju VADJ1,BLONCON,VIN_BLIGHT, dakle 3,3V signal za start invertera, 0-3,3V za intenzitet osvjetljenja i 19V za napajanje(pretpostavljam da je rijrč o quanta AT8 ploči

Ako fali bilo koji od tih signala problem će biti prema matičnoj ploči, dakle flat ili MBO u suprotnom ili inverter ili lampa

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

slažem se sa kolegom lucco85 bez diagnostike nista čak i ako ode grafika možeš imati sliku na vanjskom imao sam tih slučajeva i tek nakon reballinga grafike sve je bilo ok,ako imas kolegu koji ima takav laptop a paše i od mnogih drugih probaj njegov inverter te flet kabal ako nemaš multimeter da izmjeriš ove vrijednosti sto je lucco napisao a možeš ako nadjes takav laptop probati i displej njegov jer možebiti i backlight lampa nekad zna biti sitnica a simptomi ukazuju na grafičku itd...

8 godina
neaktivan

Dobar dan,Imam Laptop HP dv6000 kupio sam ga novog i korisito 1mjesec i igrao sam igricu Counter Strike 1.6 i odjednom mi je na lapotpu dosla crna slika. I ja restartujem laptop i samo bijelo stoji i polahko crni i nece da radi, u cemu je problem ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haris57 kaže...

Dobar dan,Imam Laptop HP dv6000 kupio sam ga novog i korisito 1mjesec i igrao sam igricu Counter Strike 1.6 i odjednom mi je na lapotpu dosla crna slika. I ja restartujem laptop i samo bijelo stoji i polahko crni i nece da radi, u cemu je problem ?

Vjerojatno ti je otisao flat kabel. Meni je otisao i lagano se prikazivala bijela pa siva slika i kasnije se pojavila crna.  

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 1:15 (Karlovac_047).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice