Pozdrav svima. Novo računalo, sa legalnim softweareom (windows xp sp2) ima problema sa gašenjem, restarom i hibernacijom. Kada se pokrena jedna od navedenih operacija, sve ide ok, ispiše se na ekranu poruka "windows is shutting down" ili rerestrating, ovisi što je pokrenuto, te nakon te poruke ostane samo plava pozadina i ne gasi se i tako stoji dok se nasilno ne ugasi. Pokušavao sam sa gašenjem/restartom iz logon prozora te pokretanje naredbe shutdown i rezultat je isti. Uspio sam par puta normalno završiti tu proceduru, ali kojih 95% slučajeva zapne. Ima li netko ideju što bi moglo biti? Sumnjam na disk, ali performase računala su i više nego OK. Sumnju na disk mi baca lampica od diska koja o tom stanju plavetnila lagano blinka - imam osjećaj da windowsi pokušavaju nešto zapisati, ali ne uspjevaju. Inače, još nisam pokrenuo dijagnostiku iz biosa niti chkdsk jer računalo trenutno nije kod mene.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može biti puno toga. Ako je novi (nedavno kupljen) i pod garancijom vrati ga nazad pa nek se oni bakću sa tim.
odi u add/remove programs i makni si onaj neki dodatni softver za kameru. nakon toga će ti raditi sigurno.
dešava se na nekim novim serijama asusa, acera i hp-a.
kamera će i dalje raditi normalno, samo ti se više neće javiti taj problem.
(i da, ako ga vratiš u dućan, neće ti ga niti uzeti. a ako ti ga uzmu, vratit će ti ga natrag, i vjerojanto i naplatiti servis)
mislim da ti je najbolje na servis sa njime ako je novi.