Hp Compaq 6715 b Iskustva

poruka: 13
|
čitano: 3.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
[Razmjena] Hp Compaq 6715 b Iskustva

Zanima me dali mi itko moze reči dali je marka gore navedenoga laptopa i kakve su specifikacije koliko mogu najvise ga nadograditi...

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
[Razmjena] Hp Compaq 6715 b Iskustva

Pozdrav.

Imam taj laptop...i samo trenutak dok prebrojim :)   Znam još točno 6 ljudi koji ga imaju. Vrhunski uređaj koji radi bezprijekorno . Kod mene skoro 4 godine. To malo slovo B znači serija biznis. Dosta bolje kućište i cijela konstrukcija od S serije,koja znači standard.

Kod mene je Dual AMD 2x1.9Ghz, 2GB ram, ATI x1250 dijeljena memorija, Seagate 160GB hdd.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: [Razmjena] Hp Compaq 6715 b Iskustva
Ok a ja sam mislio da je on gori od serije 6715s i da nije bog zna šta..Zanima me onda dali ja na njega mogu staviti wondows 7 i dali je preporučljivo..Jer da nije malo slab..Konfiguracija mi je procesor je 3600+ aMD SEMPRON..I rama imam jednu gigu na 667 ddr2...I hard je 160 giga...Zanima me dali mogu staviti jači procesor...Hvala ti sto mi pomažeš
14 godina
protjeran

Nema na čemu. Dakle taj model može doći u nekoliko izvedbi sa unutrašnjim hardwareom. Ja sam napisao moju specifikaciju.

Vidim da kod tebe ide malo lošija i da se radi o Sempronu. To je znači jedna jezgra?  Kod mene ti je bio 2.5 godina XP,a zadnju godinu W7 Ultimate 32bit.

Bezprijekorno sve radi. Imaš za njegu i dalje svu podršku drivera. Obavezno bi morao ubaciti još jedan GB rama i mislim da to nije problem. Ne rastavlja se laptop, samo se digne na poleđini mala pločica dimenzija kutije šibice i pikneš novu.

edit: procesor se ne mijenja

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 15:54 (carduelis spinus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Hp Compaq 6715 b Iskustva
A daj mi reci znaš li negdje gdje da nabavim onda procesor za nejga i preporuka koji da stavim i koja serija naj jača može iči procesora...Jer po dizajnu mi se je jako svidio i ok je nemam žalbe...A daj mi reci ovaj otisak prsta kako i sta radi...To nisam jos shvatio
14 godina
protjeran

Nažalost procesor, grafika i sve osim memorije i harda su sastavni dio koji se nemože mijenjati. Dobro, nije sad da je proseror zavaren za socket,ali teško da bi u prodaji našao mobilnog AMD Turiona i tada bi bio rizik koliko bi se to uparilo sa tanašnim Biosom.

Taj Sempron bi ti pristojno odradio posao na sedmici. Ako mogu Atomi na Starter ediciji, može taj Sempron dosta na običnoj sedmici.

Otisak prsta je u kombinaciji sa driverom za njega. Recimo ako se logiraš u windowse, imaš administracisku opciju naslanjanja prsta na senzor i...voila, uđeš :)

To ne koristim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dali bi mogla trenutna ova komfiguracija kakva je raditi sedmica na njemu i ako moze koja bi sedmica bila preporučljiva
14 godina
protjeran

Malo nezgodno pitanje, jer ti nemogu uprijeti prstom u neku verziju i potvrditi...ova. Definitivno nedostaje 1GB rama.  Starter je glupo da instaliraš, a Basic bi morao fluidno raditi.  Žao mi je, sve je nagađanje. Možda je fluidna svaka verzija do Ultimate,ako ćeš koristit postojeći ram za surfanje, mail, pokoji dokument napisati i gotovo. Sve zahtjevnije aplikacije bi je usporile.  Nakon instala, ne zatrpati OS nepotrebnim aplikacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Daj mi reci molim te nabavio sam Procesor Amd Turion 64.Dali je on bolji od ovoga sto imam sada Amd Semprona...I kako dasaznam dali mi odgovara koje oznake moram gledati.Hvala.
14 godina
protjeran

Imaš li još koju informaciju o tom procesoru? Frekvencija i sl?

On je dvojezgreni u odnosu na jednojezgrenog semprona. Mislim da je bios 6715b stroja podešen za sve modele koji su u opticaju na ponuđenim kombinacijama. Odeš na HP stranice i pogledaš u kakvim se sve kombinacijama nudi model (hard, procesori, količina memorije i sl).

Uvjeren sam da bi ti radio sasvim normalno,ali javi o kojem se Turionu radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
daj mi reci ajde mi se javi u inbox molim te ako ti nije problem da vamo nespapamo bez veze.Hvala.Puno
17 godina

ako će ti išta pomoći, jučer sam (iz znatiželje) instalirao win 7 ultimate 32bit i 64bit na celeron (naravno jednojezgreni) 1.6ghz i 448mb rama (malo ukrala grafička :D). nakon instalacije drajvera, windowsi u idleu troše oko 290mb - nisam mogao vjerovati...

zato kažem, probaj instalirati, sve bi trebalo raditi u redu. također, cura mi ima komp sa 1gb rama i za istovremeno slušat muziku (winamp), surfat po netu (opera), igrat flash igrice na fejsu i usput pričat na msnu, sve joj radi fluidno na win 7 ultimate, bude slobodno oko nekih 100mb uvijek.

mislim da sam negdje pročitao da je win xp koristio "fiksan" iznos rama, dok sedmica vidi koliko imaš, pa ako imaš "manje" (1gb i slično), ona se prilagođava tako da uzima manje? pričam gluposti ili ima nešto istine u tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hm..zanimljivo...ma probati cu bas napraviti tako...ma kupio sam preko njuskala.procesor navodnih dvije jezgre...ali lik mi poslao nesto sto nije za moj laptop...a ja mu nisam trazio slike da mi senda i vjerovao na rijec...koju verziju da stavim..nisam pametan...???
ALi ipak Hvala na savijetu...:)))))))))))
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice