HP 4710s drajver ili?

poruka: 12
|
čitano: 2.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP 4710s drajver ili???

Laptop je hp 4710s probook

Nedavno su mi uradili sistem i sad ne mogu na tipkama na vrhu tastature f1,f2,f3...da koristim one svari za pojacavanje-smanjivanje i podesavanje svijetline ekrana. Nadam se da znate na sta mislim pa ako neko zna kako da to opet stavim u funkciju jako bi mi puno znacilo.

Windows 7 je OS

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 10:29 (coa13).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP 4710s drajver ili???

.. funkcijske tipke (dodatne) obično imaju dodatnu tipku ''fn'' obično plave boje. Drži stisnutu nf+funkciju.

-drugo rješenje, instaliraj utils QLB ili ovisno o verziji (mijenjaju se nazivi) HPov soft za takve stvari. Poneki modeli imaju opciju u BIOSu kako da se tipke ponašaju, tj dali da budu obične F-1-12 ili fn-funkcijske.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. funkcijske tipke (dodatne) obično imaju dodatnu tipku ''fn'' obično plave boje. Drži stisnutu nf+funkciju.

-drugo rješenje, instaliraj utils QLB ili ovisno o verziji (mijenjaju se nazivi) HPov soft za takve stvari. Poneki modeli imaju opciju u BIOSu kako da se tipke ponašaju, tj dali da budu obične F-1-12 ili fn-funkcijske.

imam instaliran qlb zadnja verzija za moj laptop na hp sajtu je nasa unutar nje imaju podesavanja cekirao pojacavanje smanjivanje itd pokusao samo pojacavanje i smanjivanje ali nece nzm zasto

nemam plavu fn tipku uppste evo slika tastature https://www.replacementlaptopkeys.com/images/hp_4710s_laptop_key.jpg

a i primjetio sam kada stisnem caps lock samo se upali lampica na tom dugmetu dok je ranije uz lampicu na deskopu pilalo caps lockk on/off ali to mi i nije bitno sao da mi je nekako nastimati ponovo te funkcije

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 12:02 (coa13).
16 godina
moderator

Nemaš Fn tipku? Baš me zanima kako ju onda ja vidim na toj slici kad je nema....

Nemaš instalirane sve potrebne drivere i/ili softver. Skini sve sa službene stranice i instaliraj.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
16 godina
coa13 kaže...
..

imam instaliran qlb zadnja verzija za moj laptop na hp sajtu je nasa unutar nje imaju podesavanja cekirao pojacavanje smanjivanje itd pokusao samo pojacavanje i smanjivanje ali nece nzm zasto

..

-vjerojatno pogrešna verzija.... to je nešto kao driver ali je zapravo običan software-utils pa ga OS ne updatea automatski. Nešto po sjećanju, traži drugu verziju, mslim da više nije QLB nego nešto.. (HP i njihov kriptični način označavanja..) ugl kad instaliraš moraju se pojaviti poruke na ekranu. Možda moraš skinuti za Vistu ili XP (čini mi se da za taj soft nema razlike 32-64bit ali pripazi i na tu sitnicu), jer sam model notebooka može biti iz generacije za koju HP namjerno ne daje support za Sedmicu ili driver nije certificiran pa ga install ignorira i sl.

-provjeri postavke u BIOSu ili bootaj neki liveOS, mada upravo funkcijske tipke nisu radile pod linuxom (nema utils-softa), možda proradi, možda otkriješ kvar, jer npr postavka za wifi i glasnoću ostaje memorirana i korisit se kod idućeg paljenja. Ako se nešto desilo s tim dijelom moguć je ovakav problem (mada se obično prije raspadne sve ostalo tako da bi ovo bio prvi takav kvar).

16 godina
neaktivan
HP 4710s drajver ili???

Sinko, imaš Hp stranicu i pogledaj pod  HP Quick Launch Buttons to mora bit instaliran , on ti radi na pojačanju tona i svjetline naravno sa Fn + plava oznaka naprimjer svjetlina i tisdneš pojača ti svjetlo. Link----->>>>>> Hp 4710s pod win 7

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Nemaš Fn tipku? Baš me zanima kako ju onda ja vidim na toj slici kad je nema....

Nemaš instalirane sve potrebne drivere i/ili softver. Skini sve sa službene stranice i instaliraj.

napisao sam nemam "plavu" fn tipku ispravio sam pa sam stavio sliku tastature da se fino fidi kakva je tastatura, a nastranu na pocetku sam napisao da ne radi a prije je radilo bez te "fn" tipke ja fino napisao a ti nisi ni procitao al ne bitno bitno da ti bolje vidis. ja da to znam i da se kuzim u te stvari ne bi trazio pomoc!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 12:10 (coa13).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
coa13 kaže...
..

..

-vjerojatno pogrešna verzija.... to je nešto kao driver ali je zapravo običan software-utils pa ga OS ne updatea automatski. Nešto po sjećanju, traži drugu verziju, mslim da više nije QLB nego nešto.. (HP i njihov kriptični način označavanja..) ugl kad instaliraš moraju se pojaviti poruke na ekranu. Možda moraš skinuti za Vistu ili XP (čini mi se da za taj soft nema razlike 32-64bit ali pripazi i na tu sitnicu), jer sam model notebooka može biti iz generacije za koju HP namjerno ne daje support za Sedmicu ili driver nije certificiran pa ga install ignorira i sl.

-provjeri postavke u BIOSu ili bootaj neki liveOS, mada upravo funkcijske tipke nisu radile pod linuxom (nema utils-softa), možda proradi, možda otkriješ kvar, jer npr postavka za wifi i glasnoću ostaje memorirana i korisit se kod idućeg paljenja. Ako se nešto desilo s tim dijelom moguć je ovakav problem (mada se obično prije raspadne sve ostalo tako da bi ovo bio prvi takav kvar).

evo nasao san neki novi qlb pa cu ga instal pa javi jel sve ok

13 godina
neaktivan
Nello kaže...

Sinko, imaš Hp stranicu i pogledaj pod  HP Quick Launch Buttons to mora bit instaliran , on ti radi na pojačanju tona i svjetline naravno sa Fn + plava oznaka naprimjer svjetlina i tisdneš pojača ti svjetlo. Link---->>>>> Hp 4710s pod win 7

instalirao sam vec sa hp stranice nije u tome problem sada sam nasao novu verziju pa cu pokusati da je instaliram

13 godina
neaktivan
HP 4710s drajver ili???

pozdrav svima koji su mmi pokusali pomoci i uglavno uz vasu pomoc uspio sam da to rijesim

instalirao sam prvu verziju QLB koja je bili za ovaj laptop i sada radi pojacavanje i smanjivanje i ostale funkcije

hvala vam na trudu

jos jedno pitanje vezano za ovaj laptop da li je kod njega integrisana graficka kartica?

0 0 hvala 0
16 godina
coa13 kaže...

.. za ovaj laptop da li je kod njega integrisana graficka kartica?

svako računalo ima grafičku (izuzetci nisu dio teme), naravno da notebook ima integriranu. Dodatna (diskretna) je na notebookovima također integrirana (na matičnu ploču) osim opet par izuzetaka. HP za osnovni model ima više kombinacija, tako da imaš (uvijek) integriranu intel, dok može biti i ATI-AMD Radeon ili (malo modela) s nVidia. Na notebooku imaš (ili nemaš) logo nekog od tih proizvođača, to je najbrži način prepoznavanja.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
coa13 kaže...

.. za ovaj laptop da li je kod njega integrisana graficka kartica?

svako računalo ima grafičku (izuzetci nisu dio teme), naravno da notebook ima integriranu. Dodatna (diskretna) je na notebookovima također integrirana (na matičnu ploču) osim opet par izuzetaka. HP za osnovni model ima više kombinacija, tako da imaš (uvijek) integriranu intel, dok može biti i ATI-AMD Radeon ili (malo modela) s nVidia. Na notebooku imaš (ili nemaš) logo nekog od tih proizvođača, to je najbrži način prepoznavanja.

ati radeon hd 4330 samo me zanima da li se ova graficka moze zamijeniti u slucaju da crkne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 12:44 (coa13).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice