Kupio sam novi laptop (Acer eMachines E510) na kojem je navodno predinstaliran Linux. Donio sam ga doma i uključio, međutim OS neće da se boota do kraja.
Prvo što mi pokaže jest Acerov početni ekran s dvije moguće naredbe: F2 BIOS i F10 BOOT Menu, ako ništa ne diram nakon nekoliko sekundi počne sam da izbacuje podatke (vjerojatno provjerava drivere sudeći po napisima) i zatim se zaustavi na komandnoj liniji na kojoj piše nešto otprilike ovako: [root@localhost //]_
Valjda dalje očekuje da upišem nekakvu naredbu...probao sam upisivati sve i svašta, ali na ništa ne reagira, probao sam ubaciti i priloženi CD, mislio sam da će on pokrenuti instalaciju, ali uvijek se ponavlja ista šema.
Ako pritisnem F2 pokaže mi sličnu komandnu liniju i ništa dalje...ako pritisnem F10 pojavi se prozor sa odabirom OS-a (neka vrsta Linuxa) i dalje me tjera da odaberem tu jedinu opciju da bi me opet doveo do prije spomenute komandne linije.
Eto, imam novi laptop, ali nemam pojma kako ga početi koristiti, tj. kako ga staviti u funkciju.
Kladim se da je riječ o nečemu banalnom, ali pošto sam amater u tim stvarima, molio bih pomoć u vezi toga. :-S