Garancija laptopa

poruka: 5
|
čitano: 870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Garancija laptopa

Pozdrav,

prvo da se ispričam ako već postoji slična tema.

Na laptopu mi se početo čuti HDD, "škripi" za popizditi nemožeš u miru raditi, doduše tako radi povremeno (1 dan škripi, 3 ne, 2 da, 5 ne... i tako zadnjih mjesec dana), uz to meni se čini da se usporio (nisam radio test).

Razmišljam ga odnjet na garanciju, nije mi u blizini pa me zanima dali znate dali to ulazi u garanciju?

A ono bitnije ako ulazi dali zna netko ili možda napravio nešto slično, dali prihvačaju nadoplatu, znači umjesto novog HDD-a koji bi stavili da nadoplatimo za neki SSD??

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Garancija laptopa
Garancija definitivno.
To sa ssd ne, jer ne daje ti trgovina garu nego proizvodjac i on daje novi disk. Lp
Hardwell - Young Again
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Garancija laptopa

Hvala na brzom odgovoru!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mystic01 kaže...

Na laptopu mi se početo čuti HDD, "škripi" za popizditi nemožeš u miru raditi, doduše tako radi povremeno (1 dan škripi, 3 ne, 2 da, 5 ne... i tako zadnjih mjesec dana), uz to meni se čini da se usporio (nisam radio test).

Daj screenshot kartice Health/SMART iz HD Tunea.

BTW imaš dovoljno slobodnog mjesta na disku? I disk ti nije pretjerano fragmentiran?

A to "škripanje" - kad ti "škripi", koliko ti je zauzeće procesorskog vremena? Da nije da je to posljedica instalacije Windowsovih updateova ili automatsko skeniranje diska Windows Defenderom...

Mystic01 kaže...

Razmišljam ga odnjet na garanciju, nije mi u blizini pa me zanima dali znate dali to ulazi u garanciju?

Iz tvog opisa nije jasno što je "to", pa nije ni moguće reći možeš li na temelju toga reklamirati disk.

Mystic01 kaže...

A ono bitnije ako ulazi dali zna netko ili možda napravio nešto slično, dali prihvačaju nadoplatu, znači umjesto novog HDD-a koji bi stavili da nadoplatimo za neki SSD??

Možeš pitati. Ako je u pitanju dućan koji sam servisira laptope, onda možda da.

9 godina
neaktivan
Mystic01 kaže...

Ulazi u garanciju ukoliko nije fizički oštećen. Skeniraj HDD sa HD Tune i vidi imaš li bad sector.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice