Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.803
|
čitano: 1.411.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Gaming Laptopi
tnakir kaže...
Ja sam nedavno uzeo 16'', zbilja dobar laptop. 14 mi se cini premali?

Osobna preferenca. 14" mi je osobno idealna veličina laptopa.

Plus, 14" model je OLED. 

13 godina
Gaming Laptopi

Pozdrav ekipa,

može preporuka za neki casual gaming od 1000/1100 eura ? Bitno mi je da fps, strategije ( tipa total war ) gura na max postavkama.

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
kerSh kaže...
tnakir kaže...

Plus, 14" model je OLED. 

14 idealna velicina laptopa za gaming ?!?!?!? Jedino, ako ima dodatni prikljucak za vanjski monitor.

8 godina
SamoPitam3 kaže...
kerSh kaže...
tnakir kaže...

Plus, 14" model je OLED. 

14 idealna velicina laptopa za gaming ?!?!?!? Jedino, ako ima dodatni prikljucak za vanjski monitor.

1) Nikad nisan reka da mi je to idealna veličina laptopa za gaming, nego laptopa općenito jer je savršeno prijenosan. Logično da mi triba i za posal, za multimediju, browsing, sve ostalo, a ne samo gaming. Da mi je samo do igara nebi uzima laptop.

2) Naravno da ima priključke za vanjske monitore... koji gaming laptop ih nema?? 

3 godine
Gaming Laptopi

jel mogu ocekivati od rtx2060mobile perfomanse gtx1060 desktop? treba mi samo za stariji battlefield 4.

na gpu comparisonima rtx2060mobile je 15% brza, ali davno sam negdje procitao da se te raw perfomanse ne mogu ocekivati od mobile grafickih jer jako vole throttlati. uglavnom treba mi ekvivalent gtx1060 u laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 23:13 (SamoPitam3).
6 godina
kerSh kaže...

1) Nikad nisan reka da mi je to idealna veličina laptopa za gaming, nego laptopa općenito jer je savršeno prijenosan. Logično da mi triba i za posal, za multimediju, browsing, sve ostalo, a ne samo gaming. Da mi je samo do igara nebi uzima laptop.

Cisto sam to pitao jer pises u temi : gaming laptopi...

6 godina
Petar hw kaže...

jel mogu ocekivati od rtx2060mobile perfomanse gtx1060 desktop? treba mi samo za stariji battlefield 4.

na gpu comparisonima rtx2060mobile je 15% brza, ali davno sam negdje procitao da se te raw perfomanse ne mogu ocekivati od mobile grafickih jer jako vole throttlati. uglavnom treba mi ekvivalent gtx1060 u laptopu

Kupis si hladnjak koji podigne laptop i to je tu negdje. Ako ga skucas o stol, normalno da ce throttlati.

13 godina

Moze se igrat BF4 bez problema na 1080p a rijesenje za throtlanje ti je da stavis hladnjak i undervolt na grafu preko msi afterburnera.

8 godina
SamoPitam3 kaže...
kerSh kaže...

Cisto sam to pitao jer pises u temi : gaming laptopi...

A šta da ti kažen.. 

Iz nekog razloga se svi laptopi sa dGPU zovu "gaming". 

3 godine
MGloc kaže...

Moze se igrat BF4 bez problema na 1080p a rijesenje za throtlanje ti je da stavis hladnjak i undervolt na grafu preko msi afterburnera.

na stolnom kompu sa gtx1060 sam imao 2k 75hz/75fps lock medium settings, ili cak 4k 60hz low settings, i to su trazene izlazne graficke perfomanse laptopa ispod kojih ne bih htio ici

mislio sam uzeti neki jaci laptop sa rtx3070mobile za oko soma eura ali ne daje mi se toliko ako mogu proci sa rtx2060mobile

13 godina

Od modela do modela zavisi koliko watta ima GPU toliko bude muzike.

16 godina
Da, i ja sam trazija nesto jaci laptop sa dGPU, ali ne primarno za igranje, vec za rad. Izbor je ili ovakav neki gamerski ili nekakve radne stanice koje kostaju duplo za iste performanse i hrpom featura koji mi nisu bitni.
Rvat katolik!
7 tjedana
Gaming Laptopi

Pozdrav ekipa,

Trebam savjet za dobar laptop. Najvažnije mi je da može glatko pokretati Kingdom Come: Deliverance 2, koji izlazi 11. veljače 2025. Također, želim da ekran bude što veći. Volio bih proći što jeftinije, ali sam spreman potrošiti do 2000 eura. Imate li neku preporuku?

0 0 hvala 0
5 godina
Stefigo kaže...

Pozdrav ekipa,

Trebam savjet za dobar laptop. Najvažnije mi je da može glatko pokretati Kingdom Come: Deliverance 2, koji izlazi 11. veljače 2025. Također, želim da ekran bude što veći. Volio bih proći što jeftinije, ali sam spreman potrošiti do 2000 eura. Imate li neku preporuku?

Ja bi uzel ovo Asus ROG Strix G614JV-N4125, 16 QHD+ 240Hz, Intel Core i7-13650HX, 32GB RAM, 1TB PCIe NVMe SSD, nVidia GeForce RTX 4060, Free Dos, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina

Do sutra ujutro do 9h cijena je 1425€. Da će moć glatko pokretat Kingdom Come 2 na ultra postavkama ne vjerujem, ali za neke high postavke vjerujem da će bit dobar.

11 godina
PESfanCRO kaže...
Stefigo kaže...

Pozdrav ekipa,

Ja bi uzel ovo Asus ROG Strix G614JV-N4125, 16 QHD+ 240Hz, Intel Core i7-13650HX, 32GB RAM, 1TB PCIe NVMe SSD, nVidia GeForce RTX 4060, Free Dos, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina

Do sutra ujutro do 9h cijena je 1425€. Da će moć glatko pokretat Kingdom Come 2 na ultra postavkama ne vjerujem, ali za neke high postavke vjerujem da će bit dobar.

za malo više novčeka, a još uvijek u njegovom budgetu, ide laptop s dosta jačom grafom i nešto jačim procesorom

link

taj strix je dobar, ali debelo precijenjen

EDIT nisam vidio sniženje 25%, toliko je još i ok razlika, samo treba biti brz

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2024 19:21 (picajzla0707).
13 godina
Gaming Laptopi

Ja bi ovo uzeo https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/lenovo-legion-5-16irx9-cijena-83dg002dsc-16-2560x1600-1tb-ssd-544634021

Gledaj si samo da grafa ima minimalno 115w idealno 140w, cpu ti je najbolje intel i5 ili i7 HX 13/14gen uzet.Imas i Aorusa isto za te pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
picajzla0707 kaže...
PESfanCRO kaže...
Stefigo kaže...

Pozdrav ekipa,

za malo više novčeka, a još uvijek u njegovom budgetu, ide laptop s dosta jačom grafom i nešto jačim procesorom

link

taj strix je dobar, ali debelo precijenjen

EDIT nisam vidio sniženje 25%, toliko je još i ok razlika, samo treba biti brz

Definitivno super cijena za laptop sa 4080 grafom, samo ako ga misli uzimat bi trebao provjerit s Eurotonerom kako stoje stvari s garancijom, pošto se iz opisa proizvoda vidi da nije nov laptop već je "obnovljen" (HP renew).

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2024 21:20 (PESfanCRO).
16 godina

Razlike u odnosu rtx 4060 naspram 4070 su niti 10%, tako da je po meni rtx 4060 best buy....

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2024 21:45 (Wiz3m4n).
11 godina
PESfanCRO kaže...

Definitivno super cijena za laptop sa 4080 grafom, samo ako ga misli uzimat bi trebao provjerit s Eurotonerom kako stoje stvari s garancijom, pošto se iz opisa proizvoda vidi da nije nov laptop već je "obnovljen" (HP renew).

uh, to nisam niti skužio... 

malo mi je govnarski ubaciti tu napomenu 'hp renew' u popis hardvera i fičra koje laptop ima, umjesto da je negdje zasebno navedeno i uz barem kratko pojašnjenje što hp renew zapravo znači, da je to zapravo refurbished proizvod

baš govnarski od trgovine

12 godina
Gaming Laptopi

Ja bih samo htio prokomentirati jednu stvar. Ustvari prepričati jedno iskustvo sa sljedećim modelom laptopa koji sam koristio. Dobio sam ga od firme u listopadu 2023. i otad je bio 4 puta na servisu. uređaj se gasio, smrzavao, resetirao ugl užasno nepouzdano smeće od uređaja sa tipkovnicom koja nije radila dobro out of the box. Prethodno sam imao Legiona 5 kojeg sam prodao kolegi s foruma ovdje koji je bio hardverski slabiji ali nikad prežaljen jer je jednostavno bolji po svemu. 

Također IO asusa je smiješno loš za tu vrstu uređaja i ne doima se nešto kvalitetno (svakako manje od lenova).

Ovaj model koji spominjete gore mi se čini opako sličnim mojem pa imam potrebu prokomentirati da sve dok nisam dao otkaz i proslijedio kolegici laptop (koji se i dalje gasi usred rada i zadaje glavobolje) nisam našao mir i nisam uspio popraviti taj digitalni otpad koji je prije godinu dana koštao 2300 eura.

Nakon strpljivog i nadasve pristojnog jebavanja sa servisom koji nisu u 3 tjedna servisiranja napravili ništa osim "nadogradili bios" (nakon čega mi se laptop resetirao unutar sat vremena korištenja) sam odlučio uputiti jedan educirani, smireni ali strogi poziv korisničkoj službi. 

Sve namjere su pale u vodu kad se nakon čekanja od 50min javila agentica na ekavici koja mi ne može pomoći i lepo da se obratim na mail negdje. 

Btw, nakon svake instance komuniciranja sa Asus servisom/službom za korisnike mi iskoči HEJ IMATE LI VREMENA OCIJENITI ISKUSTVO? O da imam; naširoko bi raspisao i priložio dokumentaciju. U godinu dana eto ništa, 4 servisa, na 4om zamijenili tipkovnicu, a laptop od 2.3k eura se i dalje gasi u Excel radu. 

Imam dokumentaciju, prepiske, katastrofa uglavnom. Od Asusa do Microlinea koji 3 tjedna nadograđuju bios a laptop tvornički neispravan. Bitno da kad sam im rekao kako da najlakše induciraju kvar su mi svisoka odgovorili kao "nemojte Vi nama govoriti kako se radi posao, imamo metode".

TL;DR isprike na rantu, dobio sam PTSP kad sam vidio sliku laptopa gore. 

Moj PC  
11 0 hvala 3
16 godina
Gaming Laptopi

Da, i ja sam čitao da Asus ima ogromnih problema sa matičnim pločama, thermal throttlingom i kvalitetom izrade u gaming laptopima. Izgleda su kvalitetom dosta pali.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
16 godina

Jbte čovjek se toliko iznervirao radi laptopa da je otkaz dao, šta laptop da uradi od čoveka

10 godina
Gaming Laptopi

Hello, 

evo jos jedne mame koja traži pomoć jer me do sada (u obicnoj kategoriji laptopa) niste iznevjerili sa svojim preporukama.

Sin bi želio, očito, gaming laptop - iako tvrdi da mu je za školu (web dizajn )  i da želi kupiti bolji da mu duže traje - Sadašnji HP je iz 2020. i ako se ne varam bio je oko 2500 kuna.

Budget mu je :1300 - maaax 1400 eura - bilo bi bolje da je i manje, a ja samo želim da ne promaši u odabiru (a imamo preporuke za razlicite proizvođače i modele - ovaj ima vec i windowse, ali mislim da smo i zadnji puta uzeli bez windowsa).

On ustvari želi Lenovo Legion - te smo našli ovaj

Je li to OK, iako grafička nije odvojena (sjecam se da je to uvijek bilo bitno). 

Bitno je da je (web) shop iz Hrvatske.

Hvaalaaaa 

0 0 hvala 0
8 godina

Možete i ovaj uzeti u obzir iako je dobar i taj kojeg je sin poželio.

https://www.arhiteh.hr/amd-ryzen-7-c-1_102_328/lenovo-loq-15ahp9-p-23184.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ovaj ima 1 Tb Ssd naspram ovog drugog...

Dobra su oba svakako.

5 godina
aneris kaže...

Hello, 

evo jos jedne mame koja traži pomoć jer me do sada (u obicnoj kategoriji laptopa) niste iznevjerili sa svojim preporukama.

Sin bi želio, očito, gaming laptop - iako tvrdi da mu je za školu (web dizajn )  i da želi kupiti bolji da mu duže traje - Sadašnji HP je iz 2020. i ako se ne varam bio je oko 2500 kuna.

Budget mu je :1300 - maaax 1400 eura - bilo bi bolje da je i manje, a ja samo želim da ne promaši u odabiru (a imamo preporuke za razlicite proizvođače i modele - ovaj ima vec i windowse, ali mislim da smo i zadnji puta uzeli bez windowsa).

On ustvari želi Lenovo Legion - te smo našli ovaj

Je li to OK, iako grafička nije odvojena (sjecam se da je to uvijek bilo bitno). 

Bitno je da je (web) shop iz Hrvatske.

Hvaalaaaa 

Taj isti Lenovo Legion 5 16IRX9, 83DG002BSC, 16 WQXGA IPS 350nits 165Hz, Intel Core i5 13450HX, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX 4060, Free DOS, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina za 50-ak € manje ako imate zaba mastercard (samo se morate požurit dok još traje akcija) 

14 godina
Gaming Laptopi

Best buy do 1000-1150 eurića?

Gledam da ne izgleda preočito jako gaming laptop jer će se trebati koristiti na predavanjima/školi, ali nije obavezno.

4060, 1TB SSD, 16GB RAM je pod obavezno. Što bolji battery life.

https://egarner.hr/shop/cijena/acer-nitro-anv15-41-r99h-gaming-15.6-full-hd-ips-165hz-ryzen-r7-7735hs-16gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx4060-windows-11

Vjerojatno ovako nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice