Forcebook Dynamic - krepao ekran?!

poruka: 11
|
čitano: 5.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Evo mog problema:

Imam Forcebook Dynamic, Core 2 Duo T7100, grafička 8600GT 512MB Ram, star dvije godine i do sada nisam imao nikakvih problema s njim.

Zadnja dva tjedna mi se laptop počeo pregrijavati. Događalo se da dok pogledam par videa na youtubu temeratura skoči na 80 stupnjeva ili više. Tri puta u ta zadnja dva tjedna je temperatura došla na 95 stupnjeva i sam se ugasio. Pregrijavanje se isto dogodilo tijekom nove instalacije windowsa. I glavni problem je taj što sam ga jučer palio i laptop se upali, no međutim ekran ne. Zanima me jel netko imao ovakva iskustva sa laptopom i je li ekran riknuo ili ne? Naglašavam da igrice na njemu nisam igrao već nekih godinu dana i nikakve zahtjevnije grafičke obrade ne radim. Mislim da prašina nije u pitanju što se pregrijavanja tiče...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Forcebook Dynamic - krepao ekran?!

odnesi ga u servis.fredn mi je ima takvih sranja s njime

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Šta su mu rekli? Koliko ga je što koštalo?

17 godina
neaktivan

bija pun prasine.ocistila ga i kupio dodatni hladnjak i usput stavio jos rama :)

17 godina
neaktivan
autorov komentar

ja se brinem samo da nije krepao ekran, jer ne znam koliko bi me koštao popravak...

16 godina
neaktivan

Možda ti je otišla grafička... Meni se je laptop prvo pregrijavao (čak dok ništa nisam radio bilo je oko 80°C) i onda je crknula grafička... :)

Prvo sam isto mislio da je otišao ekran, ali je grafička kriva...

Ovo je sa servisa:

IME_RACUNALA: ASPIRE 5520G
OPIS_KVARA: siva slika na ekranu, mjenjaju se sjene
OPASKA_SERVISERA: Neispravna grafička kartica. Sa drugom uredno daje sliku. Zamijenjena grafička kartica.

Možda je to problem.

Pokvarena grafička u laptopu Pokvarena grafička u laptopu
AMD Turion 64X2 TL-60 2.00 Ghz, Nvidia GF8600M GS, 2 Gb Ram DDR2, 250 GB HDD, 15.4" WXGA
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 18:19 (Krmic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Frend mi ima Forcebooka (malo starijeg doduše) ali je i njemu otišao ekran. Rekao mi je da su mu za promjenu ekrana tražili cca. 1500 kuna tako da je odustao od popravka. Ti svakako odnesi laptop kod nekog servisera neka on utvrdi kvar. Ako se isplati popravljati, bolje i to nego novi laptop,

CPU: AMD Athlon x2 4000+ (2428 MHz) MBO: ASRock ALiveNF6G-GLAN RAM: 2x2GB Buffalo DDR2 (810 MHz) GPU: Point of View nVidia GeForce 9500GT 512 MB DDR2 HDD: WDC HDD 120GB ODU: LG DVD+R/RW LCD: Asus VW193D-B 19"...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Da, idem ga sad prvo pokušat spojit na neki monitor da vidim jel će mi dati neku sliku ili ne, pa da otprilike znam na šta da sumnjam...javim vam kad ustanovim šta je problem točno.

17 godina

Imam isti lap. Isto nakon dvije godine poceo mi se restartat kad sam igro neku igru.

Odnio ga u hg spot, tip ga otvorio, propuho grafulju koja bila puna prasine i to je to.

Sad radi super.Cool

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OC, CoolerMaster HAF 932 big tower , CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, RAZER Lycosa keyboard, Samsung SyncMaster T260
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Evo došao jučer sa servisa, razlog svih problema je bila prašina koja se nakupila oko grafičke i uzrokovala je pregrijavanje zbog kojeg je na kraju riknula grafička. Sa ekranom nije bilo problema, ali evo grafička zamjenjena i sve je ok sad. KOliko god ja pazio na prašinu, ipak se uspjela zavući...jbg

16 godina
neaktivan
Krmic kaže...

Možda ti je otišla grafička... Meni se je laptop prvo pregrijavao (čak dok ništa nisam radio bilo je oko 80°C) i onda je crknula grafička... :)

Prvo sam isto mislio da je otišao ekran, ali je grafička kriva...

Ovo je sa servisa:

IME_RACUNALA: ASPIRE 5520G
OPIS_KVARA: siva slika na ekranu, mjenjaju se sjene
OPASKA_SERVISERA: Neispravna grafička kartica. Sa drugom uredno daje sliku. Zamijenjena grafička kartica.

Možda je to problem.

Hg-srot :D

ja sam imao problema s travelmateom isto tako samo opis kvara ne radi opticki pogon.....i onda su mi zamijenili sve.....vise nikad nista u hgpsota necu kupovati morao sam cekati 5 dana dok mi ga servisiraju u zg.......

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice