Dilema Novi/Ili nadogradnja postojećeg

poruka: 7
|
čitano: 1.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam jednu dilemu i na neka pitanja trebao bi odgovore.

Imam Acer 8930g prijenosno "prije stolno koliki je ^^" i nekako bih ga zadržao ako je moguće 

i dali ima smisla.

Radi u super je stanju ali me zanima dali na njega može ići SSD disk, novi procesor i rami? Grafa me ne zanima...

Malo cisto da ga ubrzam i upogonim bolje.

Zanima me dali za malo bolje performanse mi je dovoljno da promjenim samo SSD disk ili bi bilo dobro i procesor?

Dali uopce u to ide SSD i dali cu s tim malo ubrzat komp. Vidio sam na njuskalu da unutra imaju i neke druge procesore :

Intel Core Duo Extreme 2.8 Ghz

Intel Core2 Quad 2 Ghz

Intel Core 2 Duo processor T9400 2.53GHz

Dali se sve to isplati ili mi je najbolje staviti samo taj SSD i adio.. Komp najvise mi treba za posao preko neta, nista vise!

Moja verzija 8930g je Core Duo 2.0 ghz 3 gb rama, nvidia 9600 GT..

Acer Acer
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 19:43 (Komrad).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dilema Novi/Ili nadogradnja postojećeg

SSD je 'običan' disk. Standardi koji određuju su dimenzija 2.5" i priključak SATA (SATA-II, SATA-3, različito od PATA). Uz to postoje i posebno tanki, ali u normalnom notebooku nije problem debljina. -možeš spojiti bilo koji SATA-2.5" disk. Realno za osjećaj brzine SSD najviše može pomoći ali je skup u odnosu na kapacitet. Sadašnja ponuda optimum 60-120GB ako ti je dovoljno.. izbor. Ipak neisplativo jer skuplji modeli SSDa koštaju polovicu cijene za novi notebook (+3.000--) s običnim (ali većim) diskom.

-

!! edit: -na slici je vidljiv prazno mjesto za drugi HDD (SSD)... to je jako zgodno. Možeš uzeto manji SSD i ostaviti stari HDD.. nešto jeftinije (ali opet ne toliko..)

.. i editor je opet komiran.

-

-procesor mora biti mobilna verzija ili odgovarajuće hlađenje. Neisplativo. Pogotovo ako dodaš SSD i usporediš cijene i garancije za novi notebook, jer baterija, ekran, ploča, vga. .. sve može sutra crknuti..

-

-Imaš 3GB RAMa... ako RAMa ima dovoljno (sve iznad 2GB je OK) nema neke koristi, pogotovo pripaziti na DDR2-DDR3 (ili PC2-PC3) oznake. Na starijim chipsetovima je ograničenje max 4GB, na notebooku je često max 2.7-3.2GB tako da dodavanjem ne dobijaš ništa.. tj., mora biti noviji chipset i podržano barem 8GB.. da bi uopće imalo smisla. To nema veze s OSom, isključivo hardware (chipset+CPU) ograničenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 21:01 (ihush).
17 godina

Također se slažem s postom iznad da je nadogradnja prijenosnika upitna.

Bez obzira na to, SSD bih ti preporučio da ugradiš na ovaj drugi slot i da instaliraš OS i programe koje često koristiš na njega. Na taj način i 64GB SSD ti može biti dovoljan, a takvi se mogu naći za relativno male pare. Što se rama tiče, provjeri sa Aida 64 programom kakvo je stanje toga čipseta i koliko on zaista podržava. Procesor ti ne bih preporučio mijenjati, pošto je takva investicija krajnje skupa, a i nisam siguran u kvalitetu hlađenja. Ako se stavlja jači mobilni procesor, onda je vrlo izvjesno da će takav pored većih taktova i više cache memorije imati i veći TDP, a veći TDP automatski vuće veće zagrijavanje. (Osim ako je riječ o Mobility Extreme procesorima, oni su malo bolje napravljeni, pošto se meni X9100 3,06 Ghz manje grije od Intel T6600 2.2 Ghz, bez obzira na veći TDP i bržu sabirnicu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala ekipa ;) 

Mislim da ste mi sve odgovore dali.

Hvala jos jednom.

Lp,

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S obzirom na spore diskove u prijenosnicima ssd je najbolje uložen novac za nadogradnju pogotovo u ovom slučaju gdje se može konbinirat ssd i hdd, te u slučaju kupnje novog lako se može prebacit.

Oko procesora ne treba radit nauku, Tdp procesora je uglavnom isti(35W), hlađenje je napravljeno više nego solidno.Preporuka nešto iz zadnje generacije socketa P poput t9xxx ili sl.

x procesori imaju nešto veći tdp.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Dilema Novi/Ili nadogradnja postojećeg
lucco85 kaže...

S obzirom na spore diskove u prijenosnicima ssd je najbolje uložen novac za nadogradnju pogotovo u ovom slučaju gdje se može konbinirat ssd i hdd, te u slučaju kupnje novog lako se može prebacit.

Oko procesora ne treba radit nauku, Tdp procesora je uglavnom isti(35W), hlađenje je napravljeno više nego solidno.Preporuka nešto iz zadnje generacije socketa P poput t9xxx ili sl.

x procesori imaju nešto veći tdp.

Hvala još jednom :)))

Samo da potvrdim ja moram kupiti 2.5 SDD?

HDD je 320 GB tako da mi je do 120 gb ssd dosta...

EDIT : Gledao sam na adm.hr neke do 1000 kn pa me zanima dali se Corsair ili Intel isplate uzet?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 13:07 (Komrad).
15 godina
protjeran

U prošlom BUG-u je bio test SSD-ova, preporuka je pala na OCZ Vertex 3, na nabava.net ih ima od 770 kn za 120 GB model.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice