Developerski laptop zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 3.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Developerski laptop do 6000 kn

Uzimam si laptop koji će biti korišten poglavito za development + stvari koje dolaze uz to (DB instance i sl.). 
Dodatno na to želim da mi može vrtit WoT :)

Dva su mi posebno zapela za oko.

http://protis.hr/products/details/notebook-hp-probook-4540s-h5h92ea--torba/66479

S HPom imam iskustva, i zadovoljan sam što se tiče kvalitete izrade, pogotovo ove najnovije serije pro i elitebookova. Veliki minus mi je što se jako zagrijavaju i bučni su za poludit.

Što se tiče gore navedenog hardwareski mi je čist ok, ništa pretjerano za tu cijenu.

No, onda sam zapazio ovaj -

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l850-1h4-pskdne-01900dy4-pskdne-01900ry4__2663481

Hardwareski za te novce daje stvarno puno. GeekBench   rezultati su mu impresivni u odnosu na ProBook.

No ono što me zanima je kako stoji Toshiba sa robusnošću izrade, kakva je tipkovnica, da li je od materijala podložnog savijanju i sl. 
Također volio bi dobiti feedback nekoga tko je koristio dotični ili ovu seriju Toshibinih laptopa.

I ostali laptopi do 6000 kn dolaze u obzir, tako da ih slobodno preporučite.

Hvala svima unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Developerski laptop do 6000 kn

Iz Probook 4540s serije bolje uzmi HP Probook C4Z13EA_b. Dobiješ eksternu grafičku sa 2GB ram-a, 6GB ram-a u laptopu i 2 godine jamstva. Nedostatak: Taj model dolazi bez Windowsa.

Ako hoćeš Windowse, a da je i dalje u tvojem cjenovnom rangu, uzmi HP ProBook 6570b, C5A57EA. 6570b serija nudi više priključaka, bolje kučište, brži hard disk i bržu ram memoriju. 6570b seriju možeš nadogradit do 16 GB ram-a(kod 4540s serije do 8GB). Nedostatak: Nema eksternu grafičku. 200kn skuplji, ali i dalje u cjenovnom rangu, je i ProBook 6570b, C5A59EA. Isti kao i prošli samo sa boljom razolucijom ekrana(1600x900).

Recenzije Toshibinih laptopa iz serije L850 možeš ovdje pogledati. Ti modeli imaju ventilator na desnoj strani. Ako si dešnjak i koristiš eksterni miš, onda će ti biti propuh. {#}

Od HP-a, također u obzir dolazi i ovaj model -> HP Pavilion m6-1030em, B9B46EA.

Što se Asusa tiče, preporučam, K55VJ-SX164D. Sa tim laptopom ne možeš fulati. Imam sličan i vrlo sam zadovoljan! Tih, hladan, 2 god. jamstva, te dobra izrada sa solidnim komponentama. Ima bržu ram memoriju i bolju grafičku nego laptopi Probook s serije. Nedostatak: Hard disk mu je malo malo spor i dolazi bez Windowsa. Ovdje je recenzija sličnog modela. Razlika je samo u grafičkoj kartici i procesoru.

I za kraj nešto posebno. Izgleda da je u HGShop-u akcija za ovaj Asusov model, N56VJ-S4041D. To je premium linija Asusovih laptopa i praktički ih je nemoguće naći za cijenu manju od 6000kn. Na ovom podforumu je već bilo puno rasprava oko N56/76 serije. Vrlo su hvaljeni!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 13:07 (D1001).
16 godina
odjavljen
Developerski laptop

Meh, developerski laptop. Smijeh Uzimaj HP, bez obzira što ti spominješ zagrijavanje i buku, promijenio sam od HP6735b, HP4525s i sad na kraju koristim HP4530s model. Kvaliteta izrade i korištenih materijala je na najvišem nivou, uz dobar omjer uloženog/dobivenog, plus, veliki broj konfiguracijskih varijanti, i dobiš stroj kakav želiš. Toshibe koje sam vidio, većinom i bez obzira što nutra kuca i7, djelujue kao jeftini eMachines laptopi. Dok svaki dan putuješ, laptop iz torbe u torbu, spajaš ga na dock, takve sitnice su jako bitne.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Developerski laptop
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice