Pozdrav,
imam dell inspiron 5547 s grafickom amd radeon r7 m260. Jucer sam upgradeao na win 10, i skinuo sve potrebne drivere(i za sami dell i za grafulju). Imam dva problema(nedoumice). Prvo, kad odem na AMD Radeon Settings tamo pise Your software is up to date. Medutim prilikom instaliranja nekih drivera se usput instalirao i program AMD Gaming Evolved koji kaze da postoji neki novi driver. Instaliram ga, pise successfully installed blabla restartam i opet AMD Gaming Evolved kaze da ima novi driver (ovaj koji sam upravo instalirao). A i u datotekama vidim da je taj driver instaliran.
No dobro, druga stvar. Kupio skyrim,i prvih pola sata igranja (dok nisam prvi puta izasao iz igrice) i to s ovim "neispravnim driverom" je bilo glatko i slatko. Cim sam usao u igricu turbina se upalila i grafika je radila besprijekorno. Medutim nakon sljedeceg pokretanja igre, laptop je i dalje ostao tih, sto znaci da se laptop valjda oslonio na integriranu Intelovu grafiku. Naravno da se vidjela razlika u performansu. Trzanje i pad fps-a. Otisao u radeon settings i stavio high performanse na igricu, a sve ostalo na power save, i jos dodatno uz to prebacio na maximize performance. I dalje se grafulja (ova jaca) ne pali kao prvi put.
Imam kupljenje windowse (osmicu, desetka je free upgrade) tako da nebi trebalo biti problema oko samog OS-a.
Hvala svima unaprijed