DELL ili HP

poruka: 8
|
čitano: 3.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DELL ili HP

Kupujem laptop, prvenstveno za rad u AUTOCAD-u, i ne mogu se odluciti izmedju DELL studia 1735 i HP probook-a 4710.

Kod 4710 odlično zvući 5oogb HDD, te grafićka od 512mb, ali me i plaši zbog zagrijavanja i naravno možda napuhanih brojki.

DELL mi zvući solidno, a i garancija od 3godine zaista kod laptopa igra ulogu.

Rang cijena im je isti, pa neki stručni savjeti i pomoć dobro bi mi došla.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DELL ili HP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
RE: DELL ili HP

Samo nemoj tog HP probook-a... imao sam priliku nedavno raditi na njemu i stvarno loše iskustvo... ipak nije sve u kapacitetu jer je disk stvarno loše kvalitete, cijelo vrijeme dok radi ispušta barem meni nepodnošljiv pištavi zvuk (ne čuje se jako glasno, ali stvarno iritira)...

Također cijeli je presvučen onim sjajnim glow premazom, tako da magnet za otiske prstiju što dosta loše izgleda nakon malo korištenja... za DELL-a ne znam, ali tog HP-a svakako ne bi preporučio...

EDIT:

Što se zagrijavanja tiče preporučio bi laptop koji ima P seriju C2D procesora, zbog manje potrošnje i zagrijavanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 12:13 (MatkoBB).
16 godina
neaktivan
RE: DELL ili HP

pa zasto si onda u prvom postu napisao da 500gb i 512 grafa zvuci dobro...ali ajde nema veze....po komponentama hp je bolji: 1.ima bolji proc (nije neka velika razlika) 2.ima vecu rezoluciju ekrana(1600*900,a dell 1440*900) 3.ima vise harda i 4.baterija mu duze traje...a sad nisam radio ni na jednom ni na drugom,ali kada sam sebi uzimao lap bas mi je taj hp bio zapeo za oko samo ona jaca  verzija ali ipak sam se odlucio za drugi lap...za iskustva pricekaj jos malo mozda dan dva pa vidi dali je jos netko od forumasa imao priliku raditi ili ima jedan od ta 2 lapa i pricekaj druga misljenja...da sam ja na tvome mijestu ja bih uzeo hp 1. zbog jacih komponenta 2. zbog same marke HP...

pozzz nadam se da sam pomogao...

EDIT : dali neki drugi laptop dolazi u obzir ili mora biti jedan od ta 2???

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 12:17 (Gman).
17 godina
neaktivan
DELL ili HP

Po svemu sudeci ovaj HP je bolja odluka, ali nikad nisam volio HP :P. Dobro ti je rekao Gman pricekaj jos malo....
Sad ti kako hoces.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 12:24 (NizZy).

0 0 hvala 0
17 godina
DELL ili HP

Ovaj dell ti bas ne preporucam jer premda je u njemu radeon 3650 ima smanjene taktove, a ovaj hp pogotovo, kvaliteta je dosta losija (to je niza klasa).

I kao sto matko kaze gledaj P seriju procesora jer se dosta manje griju. I nemoj gledat samo memoriju za odredit koliko je dobra graficka, to je marketinski trik. gledaj taktove graficke, na ovoj stranici mozes vidjet rang listu grafickih kartica: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Iako ovog nisam vidio uzivo prema specifikacijama ne bi trebao biti los (u ovom je procesor T6400, al to je ista generacija i proizvodni proces kao P serija, 45 nm pa se isto manje grije): http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/Dell-Studio-15-N0102-blue/Detailed-product-flyer.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DELL ili HP

Puno hvala svima na sugestijama, jer mora se čovjek prvo informirati!!!

Znam za ovo napuhavanje da ispada marketinški trik pa sam baš zato ovdje i postavio post.

Laptop ne mora biti jedan od ta dva, jer nisam ja upućen toliko, nego su mi ta dva zapela za oko.

Bitno mi je zapravo samo da ima 17" ekran zbog rada u Autocadu, a imam stolno računalo koje je pristojno, pa zato i tražim rang cijena oko 5k.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice