Borba giganta

poruka: 6
|
čitano: 1.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Borba giganta

Pozdrav ekipa treba mi vasa pomoc!

Naime dvoumim se izmedu dva giganta, tj dva laptopa. Radi se primarno o Dell xps 13 (skylake, 16gb ram te 256ssd te full hd NE quad hd screen) te apple macbook pro 13/15.

Zbilja nisam siguran koji bi stroj odabrao posto su cjenovno vise manje isti. Dell ima puno vise mana no do sada sam uvijek radio na win strojevima pa bih zato odabrao dell. Apple pak sa druge strane radi fenomenalne laptope sto svi znate, retina ekran, track pad, kvaliteta izrade, tipkovnica....

Laptop bih koristio za fax, studiram computer science te koristim IDE poput intelliJ idea, php storm, jgrasp, android studio. Naravno da bih i sa macbook pro 13 mogao to sve obavljati no i dalje se dvoumim glede prijelaska na apple stranu. 
Takodjer mi se svidja macbook air 13" radi baterije i mase no nekako sumnjam da bih mi on mogao davati istu razinu brzine kao i gore navedeni konkurenti.

Koja su vasa misljenja te argumenti?

5 Dell xps 13
0 Apple Macbook pro 13"
0 Apple Macbook pro 15"
0 Apple Macbook air 13"
Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Borba giganta

Kratko vrijeme (2-3 mj) sam imao priliku koristiti 13" air.

Nikad prije nisam radio na apple računalu i po prvi put sam se susreo sa svim tim. Mislim da mi duže treba da popijem pivu no što mi je trebalo da se naviknem na mac os  i sve opcije i funkcije koje nudi, tako da što se toga tiče ne brini.

Po meni najveća prednost Appleovih laptopa, a posebno je izražena kod air-a, jest ono čemu laptop i je namjenjen; prenošenje. Tanak i lagan, a opet izdržljiv i dovoljno moćan za većinu akcija koje radiš.

Moj glas svakako ide za Apple, a sad vidi koliko jak hardware trebaš.

15" model mi već gubi tu notu prenosivosti jer nisam od onih koji nose torbe za laptop nego sam imao ruksak koji je imao pretinac za 13" i to mi je bilo savršeno, ali opet, ako procjeniš da će ti 80% vremena stajati doma na stolu i tu i tamo faks/knjižnica, onda ni 15" nije loša opcija!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Borba giganta

Definitivno Macbook, ja bi išao na najači rMBP model od 13". Ovi XPS-ovi su k'o igračke. Gdje studiraš da ti treba toliko IDE-a? 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Borba giganta
solaris kaže...

Definitivno Macbook, ja bi išao na najači rMBP model od 13". Ovi XPS-ovi su k'o igračke. Gdje studiraš da ti treba toliko IDE-a? 

Po čemu bi XPS-ovi bili kao igračke, može neki argument? Kupio sam XPS 15 prije par mjeseci (i7-6700HQ, 512 PCIe SSD, 16 GB RAM-a, 4K ekran) i laptop je fenomenalan, definitivno jedan od najboljih laptopa ukoliko gledamo samo Windows OS. Ako još dodatno uzmem u obzir male obrube, tj. 15.6" ekran u kučištu veličine 14", za mene je to trenutno najbolji Windows laptop. Objektivno mu ne vidim niti jednu manu, osim samih Windowsa u nekim slučajevima.

Ako su već XPS 13 i 13" i 15" Macovi u igri onda ubaci i XPS 15, što se mene tiče ne možeš promašiti. Ako smatraš da je OS X bolji od Windowsa onda uzmi Apple, u svemu ostalome je Dell bolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 19:07 (markom63).
15 godina
neaktivan
Borba giganta

Da zeznuto je bas radi windowsa, dell je isto predivan posao napravio sa novim xps 13-aesticom glede izgleda i kvalitete izrade.

Ja studiram u danskoj computer science, sad sam bas zavrsio 2 semestar.

Pod moj PC mozete vidjet sto imam i razlog zbog kojeg bi htio mjenjati laptop je taj sto je ovaj asus prvo velik, drugo ekran je los, trece baterija je losa kao i vecina win masina od 15".

Mislim da mi se za sad najvise isplati uzeti 13" pro sa 256ssd-om jer i sada na ovom asusu koji ima 1tb nisam ni 300gb napunio pa tako sumnjam da cu i na macu.

Lagano sa strane kupit neki prijenosni hdd i kasnije nadogradim ram na 16gb kada malo uspori.

Hvala svima na odgovorima javim vam sto na kraju odaberem!

Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Borba giganta

Ja bi Mac, čisto radi OS Xa.

MBP kao ni ostale Apple produkte ne možeš kasnije nadograđivati, kako kupiš tako je.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice