Kad pritisnem tipku za paljenje ništa se ne događa, čujem kako se malo ventilator uključi, ekran se ne pali ne gori niti jedna lampica osim one kojom se acer pali. Ima li itko kakvu ideju? Uključim stick u njega i stivk ne svijetli, pritisnem caps lock lampica se ne upali a opet ga čujem kako radi?!? Itko?
Acer Aspire One problem
- poruka: 18
- |
- čitano: 7.619
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je pod garancijom u servis... nemoj uopce razbivat glavu...
To napraviš tako da izvadiš bateriju, pritisneš tipku za paljenje na nekoliko sekundi (cca 5) i nakon toga ubaciš bateriju i upališ.
Ako to ne pomogne, zbilja ćeš teško znati što je, budući da ti se ništa ne pokazuje na monitoru, odnesi ga na servis.
Ne pomaže ništa. Spi**ia sam prijateljev acer...
uff,smola ....dobro češ ti njemu pljunut love za popravak(iako ima garanciju)-lol
Evo potpuno ista stvar mi se dogodila! Radi sve osim monitora, radi vent, lampice i sve, samo monitor nece nikako! =O
tvornicka greska?
jel vam ista reagira ako spojite eksterni monitor na njega?
Da nije mozda otisao u sleep?? Mrdni prstom po trackpadu ("misu"). Kod mene obicno pomaze :)
Ako ne radi onaj reset BIOS-a, probaj sa updateom. Neki dan mi je došao bratić sa istim problemom i riješio sam ga na sljedeći način.
Dakle.
Korak 1:
Skini najnoviji BIOS sa linka ispod:
http://www.acerpanam.com/synapse/data/7117/documents/AS1_BIOS_3309.zip
ILI
ftp://ftp.acer-euro.com/netbook/aspire_one_110/bios/
Korak 2:
Extractaj fajl
Korak 3:
Preimenuj fajl 3309.fd u zg5ia32.fd
Korak 4:
Stavi zg5ia32.fd i FLASHIT.EXE na bilo koji prazan USB stick
Korak 5:
Isključi laptop ali ukopčaj kabel za struju, te ukopčaj USB stick.
Korak 6:
Pritisni tipke FN i ESC zajedno i nakon toga pritisni tipku za paljenje laptopa i dalje drži pritisnute FN i ESC.
Drži FN i ESC pritisnutima oko 5 sekundi nakon što si pritisnuo tipku za paljenje.
Pusti sve tipke i power lampica bi trebala početi blinkati. Ne pritišči ništa dok se proces ne završi, kada je sve gotovo laptop će se sam restartati, to bi trebalo biti to.
Meni je pomoglo, nadam se da će i tebi.
tvornicka greska?
jel vam ista reagira ako spojite eksterni monitor na njega?
Ista stvar.
Da nije mozda otisao u sleep?? Mrdni prstom po trackpadu ("misu"). Kod mene obicno pomaze :)
Nije. 100%.
Ako ne radi onaj reset BIOS-a, probaj sa updateom.
Ok, probat cu, thx. Btw jesi siguran da je dobar BIOS posto ne zelim nesto zeznuti pa da mi jos ode garancija -.- Model je ZG5
Ok, hoce li raditi sa mojim modelom (ZG5, Windows, 160 GB)? Koji je model bio taj AA1 na kojem si ti radio flash? Sry sto ispitujem toliko, samo hocu biti 110% siguran prije nego sto budem ovo radio jer mi je prvi put uopce, ne samo na laptopu.
E, da, trebam li staviti to sve u folderu ili izvaditi iz tog foldera i samo lupit u root sticka?
RADI!! =O Hvala JAKO puno Danny, proradilo je!! =O
BTW! USB stick mi je sada velicine 330 MB (inace je 2 GB). Ostatak je unallocated space. Nece sa Windowsima prosiriti stick, ali Paragon bez problema. Sad je sve napokon normalno :)
Nemaš frks.
Ja sam sve napravio kako si rekao, lampica je počela blinkati i sad mene zanima koliko taj proces traje? Meni se na monitoru apsolutno ništa ne događa pa ne vidim kakvo je stanje....
EDIT: Da li treba kopirati i 3309 file na stick?
Proces traje par minuta.
Da ali imaju dva file 3309 jedan je s ekstenzijom fd i njega sam preimenovao, ali što je s onim drugim?
EDIT: I njega sam stavio na stick. Kad budeš dolazio u Omiš ili kad ti bude usput imaš 5 tura pića od mene!!!! Hvala puno!!!! Car si.
Samo se javi! Hvala još jednom!