Acer Aspire 9300 problem

poruka: 10
|
čitano: 4.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

HTio bih vas zamoliti za rjesenje ovog problema ako nije bed jer ne znam sto da uradim...

Uredno sam koristio laptop dugo vremena i nisam nikad imao problema s njim dok nije jedno vrijeme dok sam ga upalio i nije se htio upaliti screen,a sve radi normalno,cd uredno izlazi,dize se sve,cooler radi i sve ostalo i cuje se jedan dugi beep i dva kratka beepa...a sto bi to bilo?Citao sam na netu da je graficka otisla ili maticna,a neki preporucuju preko usb resetiranje biosa i nesto takvo...nisam bas neki ekspert za popravljanje stvarcica ali cu se potruditi ako se da nesto uraditi?Bio bih vam vrlo zahvalan!

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

Kaj nitko i nista par dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acer Aspire 9300 problem

Ako si procita na netu da ti beep-ovi znace da ti je otisla maticna ili graficka nemas se sto misliti, nosi u servis, a ako je stvarno to otislo mozes slobodno poceti traziti novi laptop.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

A nema drugih opcija osim potraznje drugih laptopova?Zamjena druge maticne ili graficke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

Grafička je na ploči, dakle zamjena cijele ploče.

Ili zamjena grafičkog čipa koji je problematičan na toj seriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

Hm...dal postoji neka poboljsana verzija maticne s grafickom tog laptopa da se ne dogodi opet u dalekoj buducnosti?Jer mi je taj laptop prirastao srcu i namjeravam ga duze zadrzati,imam drugi laptop,ali svejedno...graficki cip je isto na maticnoj ploce?Pardon na pitanju,totalno sam laik sto se tice unutrasnjosti laptopa {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 21:31 (AnteTina).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire 9300 problem

možda če ti ovo pomoči  pogledaj ovaj video,ima ih još na youtube malo pretražuj

aspire
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 21:27 (zcikos9).
15 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire 9300 problem

Postoje nove revizije čipova na kojima je otklonjen problem.

No, taj laptop ima 2 čipa s tim problemom, NorthBridge i GPU

Preporuka bi bila zamjeniti oba no onda je isplativost upitna zbog cijene popravka

Grafički čip i NorthBridge su integrirani na ploču.

12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

Razumijem,ali ima tu jos drugi problem...laptop je nadogradjen na 4GB,imao je prije 2GB,a BIOS verzija v1.20 ne prihvaca 4gb nego v1.19 koliko sam pronjuskao i pronasao neke stvari,a svi odgovori su nepotpuni...sto se tice prihvaca Windows Vistu,a ja imam na laptopu Windows 7 jel to ima kakve veze ili to nista ne smeta?

Drugo pitanje je da sam instalirao jedini BIOS file za acer 9300 v1.20 i ima program koji je automatiziran u instaliranju BIOS-a,a na youtube-u govore da preimenujem datoteku u .fd...a nemam tu datoteku koju sam skinuo...evo vam slika...

NE znam kaj mogu napraviti s time...jer na youtubeu pokazuju malo drugacije datoteke,normalno ne radi se o istim tipovima laptopa...ali na youtubeu je puno jednostavnije kad preimenujes datoteku i ubacis raspakiranu datoteku na usb stick i rade taj FN+ESC+POWER i nakon toga se ceka par minuta da se odradi svoje...a kod mene su datoteke potpuno drugacije...evo vam slika

I jos sam skuzio da na youtubeu laptopovi koji su blackscreened ne pustaju beep zvukove...ili sam pogrijesio?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:58 (AnteTina).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 9300 problem

Ljudi,javite se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: