Vaš hi-fi

poruka: 37
|
čitano: 14.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
pitanje

e ovako htjeo bih vidjeti na čemu to jest kojim zvučnicima pojačalima ili linijama slušate

glazbu sta slusate i molim ako može par sličica da svi vidimo sta imate i da zajedno

komentiramo   

ja posjedujem :: pojačalo MARANTZ pm4001,silver

resiver MARANTZ sr 3001,silver

dvd player MARANTZ dv 4001,silver                     

cd player  MARANTZ cd 6002 ose,silver

prednji zvučnici ROGERS as 502

stražnji zvučnici ROGERS marquis 1

centralni zvučnik YAMAHA ns-c225,silver                                  

subwufer YAMAHA yst-sw225 black

ja znam da je sve to skupo ali ima nas zaljublenika   u hi-fi sustav     komentirajte i recite na

čemu vi slušate glazbu svaki komentar je dobro došao

toma
16 godina
Vaš hi-fi

ja ti imam stariju sony liniju spojenu preko audio kabla na komp i zika super roka ;)

te gluposti sa pojačalima ne trebam jer ne kanim doma radit koncerte a i nije mi namjera ostat bez sluha u sobi pred kompom hahah

16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

sve to roka i dobro se čuje ali kakva je čistoća zvuka   ja sam u svojoj sobi sa ovim komponentama napravijo

kućno kino   ima ljudi koji daju puno više novaca za hi-fi komponente

sve je to samo zato sto sam ja zaljubljen u to ...    

ali svako zna što njemu paše i u kojim granicam mislim novčano

toma
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

i nije mi žao niti jedne kune koju sam dao za sve ovo

toma
17 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

sony reciever (mislim da je 5x120w)

prednja dva zvunika jamo

zadnja dva zvucnika pioneer

i subwofer pioneer

i prezadovoljan sam sa zvukom :)

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
16 godina
neaktivan
RE: Vaš hi-fi

Lijepa kolekcija opreme ,ja koristim svoje logitechove x540 5.1 set i i to su moji hi-fi zvucnici Namigiva dobar i cisti zvuk jos bolji bas ,a kad skupim koju pinku kupiti cu si dobru zvucnu karticu jer sada je spojeno na maticnu i onda sam miran.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
Vaš hi-fi

što se mene tiče, zvuk je super kvalitete...jedino kaj je možda plus kaj taj kabel ima pozlaćene konektore heh

inače slušam hip-hop i rep tako da ima dosta bassa i to linija može super podnjet...

što se tiće audiofilije, sve to kužim...neki su ludi za autima, neki za malom djecom (hahaha) a neki za dobrim zvukom.

ako hoćeš, mogu ti nabavit broj od čovjeka koji godinama ručno slaže zvučnike savršene kvalitete i zvuka. zvuk je preprečist (čuješ zvukove koje na običnoj liniji i ne primjetiš)

jasno, taj sport opako košta ali zato imaš stvar koju ne možeš kupiti.

16 godina
neaktivan
toma1990 kaže...

e ovako htjeo bih vidjeti na čemu to jest kojim zvučnicima pojačalima ili linijama slušate

glazbu sta slusate i molim ako može par sličica da svi vidimo sta imate i da zajedno

komentiramo   

ja posjedujem :: pojačalo MARANTZ pm4001,silver

resiver MARANTZ sr 3001,silver

dvd player MARANTZ dv 4001,silver                     

cd player  MARANTZ cd 6002 ose,silver

prednji zvučnici ROGERS as 502

stražnji zvučnici ROGERS marquis 1

centralni zvučnik YAMAHA ns-c225,silver                                  

subwufer YAMAHA yst-sw225 black

ja znam da je sve to skupo ali ima nas zaljublenika   u hi-fi sustav     komentirajte i recite na

čemu vi slušate glazbu svaki komentar je dobro došao

Isprika na jos jednom postu ali sam zaboravio napisati ako nije tajna koliko si izdvojio za sve to ?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

pojačalo MARANTZ pm4001,silver            :2050 kn

resiver MARANTZ sr 3001,silver               :2699 kn

dvd player MARANTZ dv 4001,silver         :1484 kn

cd player  MARANTZ cd 6002 ose,silver   :2799 kn

prednji zvučnici ROGERS as 502              :2900 kn

stražnji zvučnici ROGERS marquis 1        : 3500 kn               

centralni zvučnik YAMAHA ns-c225,silver  : 890 kn

subwufer YAMAHA yst-sw225 black       : 1689 kn

zaboravio sam dodati

stalci za zvučnike strongARM LARGE       :800 KN

SVE ZAJEDNOMOŽDA ĆE SAD NEKI MISLITI STA SVE ZA TE NOVCE MOŽEŠ KUPITI ALI ETO

18,811 KN

STVARNO SE SVE MOŽE KUPITI ZA TE NOVCE

toma
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

PLANIRAM KUPITI JOŠ I NEKI PROJEKTOR I PLATNO PA SAM DOMA KAO U KINU

HEHEHHEHEHEHHEHEEHHE PUNO JE TO NOVACA ALI SAM SE ZARAZIJO

TO JE KAO DROGA

toma
16 godina

mislim da nemreš za tu lovu platit neku jaču operaciju ;)

ili ak ništ garant nemreš kupit najjaču apple konfu :P

16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

PUNO JE TO NOVACA   ALI IMA LJUDI KOJE JA POZNAM KOJI

IMAJU HI-FI KOMPONENTE OD 20,000 EURA  TO JE

NIŠTA NASUPROT MOJIH 18,000 KN  

JA SAM ZADOVOLJAN I NOJE MI NIČEGA ŽAO IPAK JE ZVUK SAVRŠEN   

PRIČAJTE MALO ŠTA VI KORISTITE

toma
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

JA SLUŠAM TECHNO VRSTU GLAZBE

STA VI SLUŠATE

toma
16 godina

kak sam već reko rep...nema vjerovatno tolko basa ko techno pa ne treba neka mrcinska oprema al ipak :)

ma ja presretan sa svojom zvjerkom heheh

16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

TO JE STVAR UKUSA STA VOLIS I KOLIKO IMAS NOVACA

I POZLAĆENI KONEKTORI SU DOBRA STVAR ODMA JE

ZVUK ČISTIJI I NEMA ŠUMOVA

toma
16 godina
neaktivan

Znam i ja jednu osobu koja je isto kao i ti izdvojila i nije  koristio  jer zivi u stanu pa sad prodaje , frik za tehnologijom jednostavno mora  imati sto pozeli .Ima dobru placu pa si moze izdvojiti  vecina  nas  moze sanjati, a slusaj  da imam  novaca  i zivim u kuci isto bi napravio kao i ti ,sto je velika je svota  ali ako si ti sve financirao i ako je za tvoj gust onda podrzavam .Kad si vec spomenuo projektor  tako sam si i ja jednom razmisljao ali nikad nisam  mogao  doci do novca da si to rijesim,a nezelim nikakve rate ili uzimanje na kartice ili na kredit neg si izdvojim na kes  i miran sam naravno ako imam i ostane ali se nadam da cu si moci izdvojiti  jednom ,samo naprijed na tome poduhvatu i jos neku fotelju si upikni ako nemas i biti ces kao kralj.

17 godina
protjeran
Vaš hi-fi

Ja sem audiofil ali me toga malo sram, zapravo malo puno.

Sram me je puno nebuloza koje vladaju HiFi svijetom, a lista je podugačka.

Inače trenutno mi je okosnica

Marantz 7001KI

SACD Marantz 7001

Tuner 6001

Kada sam kupovao malo sam bio ispao iz štosa pa sam išao na sigurno i da ne košta previše. Nisam se razočarao, jako sam zadovljan.

Trenutno slušam na malim Mourdantima 902i na Rondo stalcima, podpomognuto odličnim Monitor audio BWR10 aktivnim subom.

Planiram zamjeniti zvučnike sa B&W 685 ili mozda ipak nesto drugo od Focala jer sam ove Mordanutne kupio kao prelazno razdoblje, ali zapravo ovi mali Mordaunti me oduševljavaju.  U "deliriju" sam kako tako mali i jeftini zvučnici mogu dobro zvučati. Dosta poznatih je pohrlilo kupiti ove malce nakon što su ih čuli kod mene, ali moram upozoriti da nisu za uparivanje sa običnom tehnikom. Ti malci jako otkrivaju sve mane loše tehnike, od šumova, pa do svega ostaloga. Posebno su osjetljivi na visokotonskom području tako da su MP3ce uglavnom neslušljive . Popularna glazba u MP3 obliku sa kompresijom većom od 224Kbps prolazi, ali to i tak nije mjuza za audiofila i ocjena prolazi znači da nije iritantno, ali daleko od dobro :). 

Glazba koju slušam je šarolika, ali Jazz mi zvuči ponajbolje, a pored toga i oslobađa potencijal sustava do maksimuma.

Poseban gušt, ali i muka je nabava mjuze. Teško je danas naći dobro masterirane CDe, sve više je konfekcije koja se prilagođava "Sony mini linijama" i "iPod like" uređajima. Sve manje se cijeni vjernost i kvaliteta zvuka.

Volim dobre studijske snimke ili koncerte malih dvorana. Ne volim "live koncerte" to gotovo nikada nije dobro snimljeno i masterirano.

Ovo sve skupa nisam puno platio, oko 17 000Kn i uživam u glazbi kada god uzmognem jer to je zapravo cilj ovog hobija, uživanje u glazbi uz malo osobnog finiša kroz izbor komponenti.

Ne volim višekanalne sustave iz više razloga:

Dobri su samo za stvarati buku za gledanje filmova ili igranje igara.

Stvaraju velike problem oko akustke prostorije.

Brzo zastrajeva.

Iole dobar HT uređaj košta puno prevše, cijene su oko 2 000EUR za uređaj koji tek zvuči korektno.

Ova mala  govanca od Yamahe Sonya, Onkyoa i hrpe drugih sa cijenom od tisuću po do 7 tisuća kuna zvuče uistinu očajno po standardima jednog prosječnog audiofila.

17 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

Sonyevo hi-fi pojačalo, 5 magnatovih zvučnika i sub od Jama. A imam i Sonyevo kućno kino koje se ne može svrstati u hi-fi sustav

EDIT: Na prvo bih još dodao pioneerov dvd

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 23:48 (BORN).
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

ja to obožavam ali se isto tako bavim samogradnjom većinom za prijatelje pravim stalke

kutije za zvučnike skretnice itd..

prezadovoljn sam volim to   

pa ko voli nek izvoli

toma
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

evo da se malo pohvalim odlučio sam kupiti nove zvučnike 

evo link

http://webshop.sophoslab.hr/?zvucnici-stereo/23/rogers-zvucnici-marquis-3/455

toma
16 godina
protjeran

ako smijem primjetiti što se tiće komponenti imaš neki recimo entery level, z te sveukupn komponente (izuzev zvučnika) mogao si kupit acramov tkzv. all in one dvd player (s integriranim pojačalom). zvuk ima fantazija, a sliku ima vrhunsku.

nego zar ti nije bolje za tu cifru uzeti dynaudio ili B&W

17 godina
Vaš hi-fi

Evo i moj trenutni setup:

Pojacalo: TAC34 (http://www.hi-fi.gr/tac34.htm, sve kineske lampe iz originala zamjenjene sa Electro harmonix i General Electric)

Zvucnici : Quad 12L (http://www.tnt-audio.com/casse/quad_11_12_e.html)

CD player: Marantz cd67se

Gramofon: RIZ Turandot 4010 + Grado Green (bez obzira sto je RIZ svira sasvim ok, izrada solidna), predpojacalo Cambridge audio (neznam model)

Kablovi: Kimber interkonektor, Straitwire zvucnicki

Moram nac nekog dobrog elektronicara da prelemi unutarnje ozicanja u TACu jer je izrada losa, te potom sljedi zamjena zvucnika za neki Sonis Faber ili jos radze Audio Physic, ovisi sto bude bolje pasalo, ako bude uopce pasalo na TAC34...

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 12:16 (hudo).
17 godina
Vaš hi-fi

Ja vec godinu i nesto sve  kaj slusam ide preko LG HT502TH i komp isto je spojen na to. Vrlo sam zadovoljan, to je definitivno besbuy sistem tj kucno kino sjajno izgleda dobar zvuk i nesto kaj nemaju puno drugih uredjaja a to je reprodukcija Divx te Xvid datoteka sa USB stika pa vam ne trebaju diskovi ak hocete pogledat film koji ste skinuli s interneta a ucitavanje filma s USB je puno brze, zanimljivo je da ovakvu mogucnost nema ni Sony, Phillips i jos neki drugia moze se naci na skupljim kucnim kinima od Pioner stvarno cudno!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
17 godina
hudo kaže...

Moram nac nekog dobrog elektronicara da prelemi unutarnje ozicanja u TACu jer je izrada losa, te potom sljedi zamjena zvucnika za neki Sonis Faber ili jos radze Audio Physic, ovisi sto bude bolje pasalo, ako bude uopce pasalo na TAC34...

Sorry, ali ak si dovoljno stručan što se elektronike tiče da procijeniš kako je izrada loša, zašto si sam i ne prelemiš?? Osmijeh Mislim, što je to "loša izrada", i kako ti to čuješ?
Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...
17 godina
Supermano kaže...
hudo kaže...

Sorry, ali ak si dovoljno stručan što se elektronike tiče da procijeniš kako je izrada loša, zašto si sam i ne prelemiš?? Osmijeh Mislim, što je to "loša izrada", i kako ti to čuješ?
Otvorio sam i vidio da je loše. Nije teško procjeniti kvalitetni odradzen posao od fuša. Ali nisam elektronicar da se upustam u posao lemljenja.
"A developer is a machine that converts coffee into code"
17 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

Pioneer VSX-415 receiver

Sony SS-MF450H samostojeci zvucnici X4

Yamaha YST-SW305 subwoofer

Receiver optickim kabelom povezan sa kompom.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr
16 godina
neaktivan
Vaš hi-fi
autorov komentar

evo kupio ja nove rogerse i sviraju puno bolje od onih starih stvarno sam zadovoljan

nije mi žao niti kune

17 godina
neaktivan
Vaš hi-fi

Isprobajte ovaj zvuk

I wake up in the morning ask my self is life worth of living or should i blast myself.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 19:09 (vedrann).
16 godina
Vaš hi-fi

samo jedna riječ kenwood

bug caruje, um klade valja
17 godina
Vaš hi-fi

Izgleda da dosta ljudi ovdje nije pogodila temu.

Govorimo o HiFi-u.

Znaci, ne o masovnim konzumer bradnovima kao: kenwood, LG, Crative, Logitech, Sony (iako ima neke vrhunske cd playere), i sl. Oni nisu napravljeni da vjerno reproduciraju zvuk, nego da ih sto veca masa ljudi kupi na osnovu sporadicnog pozadinskog slusanja i nepoznavanja problematike. 

Prodao Quad 12L i uzeo AE Neo Three samostojece zvucnike. Vidjeti cemo sada kako to radi sa lampama kada se usvira...

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice