Odnosit kako?
ma on je napisa:
ali pogledajte kako se vi odnosite prema nama pušačima.
Odnosit kako?
ma on je napisa:
Vidim da ovo lagano prerasta u svađu... jedino što mogu reč ja sam bio nepušač tako da mogu gledat svijet iz vaše perspektive.
Vi niste pušači tako da nemožete gledati svjet iz naše perspektive.
Da se neke tu pita šta s nama napravit 90% bi vas reklo da nas treba postrojit i streljat
Odnosit kako?
ma on je napisa:
Kako? Pusim gdje je pusenje dozvoljeno, ne pusim gdje nije. Sta ja to radim? Unosim se u facu i pusem dim? Sta...
Ja ne očekujem da doživim stotu, ali kad bi se gledalo što se smije što ne gdje bi došli. Svi bi živjeli pod staklenim zvonom.
Nije cigareta jedina stvar koja vas truje.
Dvije stvar - truj sebe koliko hoćeš, nitko ti ne brani - no nemoj trovati druge.
Druga stvar - jedno plus drugo plus treće plus četvrto i rizici za bolesti drastično rastu. Dakle, nije da ti (ili netko drugi) pušišumjesto da radiš još nešto štetno, nego to radiš uz to.
Svi znamo da je npr. pretjerano unošenje soli u organizam smrtonosno... pa jel znate nekoga da je umro zato jer je jeo preslanu hranu????
Prvo - kako znaš? Ako nije umro, ne znači da nije imao nekakve zdravstvene posljedice. Doduše, možda stvarno nije imao - u zadnje vrijeme su se pojavila neka istraživanja koja pobijaju vezu između povećanog unosa soli i visokog krvnog tlaka. No, treba još vidjeti što bude od svega toga.
Što se tiče cigareta, one su dokazano štetne za zdravlje, dokazano kancerogene. Tebe vara percepcija, jer dugo vremena čovjeku često nije ništa i onda odjednom dobi neku tešku bolest i kako je sad to moglo doći od cigareta, jel?
Naši bake i djedovi nisu pazili na mast, sol, cigarete, tešku hranu pa su doživjeli ljepe godine a ako pogledate mi više pazimo na prehranu i sve pa nam se ipak životna dob smanjuje.... Zašto????
Imaš kakve reference za to? BTW mast je malo bezveze demonizirana u svrhu toga da se ljudi prešaltaju na biljna ulja, čija je zdravstvena vrijednost vrlo upitna (osim maslinovog). Nadalje, naši bake i djedovi nisu pušili kutiju dodatno zagađenih (čitaj: otrovanih) cigareta, nego je deda smotao duhan u lulu, a baka je bila samo pasivni pušač. No, sve to je irelevantno za cijelu priču. Činjenica je da su cigarete štetne za zdravlje.
Sad u zadnje vrijeme sam postao pasivni pusac sto me jako smeta...ali eto tako je kako je...
Možda će se promijeniti kad uđemo u Europu. Da je prošla vlada imala ikakvog integriteta, danas se ne bi pušilo u kafićima.
Pa ako vam to toliko smeta.... .zašto idete u kafiće gdje je dozvoljeno pušenje?????
Zar pušači imaju pravo otjerati nepušače iz kafića? To je kršenje prava nepušača. Zaboravih ovo napisati: što je s pravima zaposlenika ugostiteljskih objekata?! To je kršenje njihovih ljudskih i radničkih prava!
Puši vani, puši doma i nećeš štetiti nikome na javnome mjestu.
Mislim da je nas pušača puno više nego nepušača tako da bi bilo logički da se vi prolagođavate nama.
Ne bi bilo logički. Logičk bi bilo da izađeš, popušiš i vratiš se. Nije u pitanju prilagođavanje jednih drugima, nego je u pitanju ne raditi nešto što šteti drugima, tim više što ti možeš zadovoljiti svoje potrebe, bez da drugima štetiš.
Ima milion kafića gdje je odjeljen prostor za pušače i nepušače tako da tu ne vidim problema.
Ne izmišljaj.
Možda malo zvuči ovaj moj tekst grubo, ali pogledajte kako se vi odnosite prema nama pušačima.
Svi ste protiv nas... i sam si rekao da se nije lako riješiti ovisnosti o nikotinu, zato nas barem pokušajte kolko tolko shvatit
Nije istina! Nismo protiv pušača, nego smo protiv cigaretnog dima! Vi svoju ovisnost možete zadovoljiti i bez da trujete i usmrđujete druge ljude. Znači, možete i biti zadovoljeni i biti moralni.
Jos sam zaboravio spomenuti da sam posebno alergican na ne kuluturu pri pusenju .. npr. pricam/sjedim negdje s pusacem i onda mi onako hladno ispuse dim u facu... na to poludim, dodje mi da mu zguram tu cigaru u usta i da ga natjeram da je pojede...
ljudi. postoje ljudi koji to konzumiraju sa razumijevanjem prema drugima. ja sam takav i nikad ne fumam pokraj nepusaca. ne fumam ni doma u prostorijama.
ali dajte malo razumijevanja. cemu nas stigmatizirat kao bedake koji su glupi. zakoni su sve uredniji i sve se bolje sprovode. suzava se perimetar na kojem mogu djelovat pusaci sa svojim pasivnim rafalnim ispucavanjem dima po neduznom puku.
zakon je sve doveo u gabarite podnosljivosti.
da, radi se o teskoj ovisnosti. za razliku od kocke, drogiranja i alkoholizma, ipak nisu opasni po zivot neduznog puka,kao navedeni ovisnicki trojac. no ipak ih se gura na margine drustva. kockar ce za vracanje duga,uci u poslovnicu fine i sve pobit...vidjeno, kroner ce sa 3 promila pregazit četu izvidjaca pionira...junky ce za shoot prodat staru u čevape...
cemu ove nesretne duhandjije hebavat kao navedene bedake?
ljudi su pretezno korektni...makar ja jesam. osim toga...sto imate shvatit ZASTO? user @s.o.s.
to je moja stvar. sto ti to treba objasnjavati? karikiram...ako imam fetis masturbirati u jutarnjim satima na cokoladne pahuljice uz jutarnje sunce i cvrkut ptica... jesam li ja nekom duzan objasniti zasto imam tu potrebu? nisam!
isto tako ti nemas pravo mene kao kinki masturbatora stigmatizirat kao otpadnika drustva, sve dok to sprovodim u svom domu i ne krsim zakone RH.
Neznate vi kako je ujutro uz kavu zapalit cigaretu PREPOROD!!!!!! naravno i poslje ručka prija al uz kavu je najbolja.
Lega, u potpunosti si u pravu. Uz jutarnju kavu (tursku bez šećera) i cigareta. Koja je to uživancija.
Međutim, ima još jedna prigoda kada se fenomenalno uživa u cigareti. Poslije seksa, kad se indijanski dijeli cigareta.
Ma, odma mi dođe da zapalim, uhhh
Odnosit kako?
ma on je napisa:
Kako? Pusim gdje je pusenje dozvoljeno, ne pusim gdje nije. Sta ja to radim? Unosim se u facu i pusem dim? Sta...
pa nisam ja tvoj post citira uopce, daj procitaj malo pobogu.
Zdravije zvuci da vi nepusaci stojite i pijete vodu ispred vanjskog sanka. :-D Nego da sjedite medju dvadeset ljudi kojima smrdi iz usta i koriste lose deodorante. XD
Zdravije zvuci da vi nepusaci stojite i pijete vodu ispred vanjskog sanka. :-D Nego da sjedite medju dvadeset ljudi kojima smrdi iz usta i koriste lose deodorante. XD
necu se trudit komentirat
mbaksa: lipo si ga opra svaka cast al neznam zasto se trudis, on je jos jedan od onih koji zavaravaju sami sebe, da uspoređivat prevelik unos soli sa duvanom HAHAHHAHA ROFL dobar je dobar >.<
Nije. Osim ako ti je cilj ostati socijalno izoliran. Ne možeš skoro pa nikamo izaći, a da poslije ne smrdiš po cigaretnom dimu.
Da se mene pita, ja bih zabranio pušenje i u šumi. Idem tako s biolozima na istraživanja, šećemo po šumi i onda jedna puši i usmrđuje mi čisti šumski zrak. Da parafraziram Jima Carreya iz Me, Myself & Irene: Don't fuck with my ozone! Ali to je fakat najgore - čisti, predivan zrak i onda ti ga ovi usmrde.
Tražim neki specificiran primjer.
evo ako hoćeš primjer, ja sam počeo pušit zbog jedne cure (dobro, moja krivica)
uglavnom plesali smo i sve i ona je zapalila cigaretu, i dala je meni dim... ja nisam htio ispast pi*da pa sam povuko
i tako počeo sam vikendom pušit u gradu ono... i tako sam pušio jedno vrijeme i skužio da me to ful opušta, a onda je škola počela lagano prcat pa sam počeo i u školi, pod odmorima pušit i tako se navuko... trenutno još ne želim prestat jer mi treba, pogotovo jer sam u godinama kad mi puca film 500 puta u danu, pa je bolje prešutit i zapalit jednu nego nekome reč sve i svašt :)
nadam se da ti je sad objašnjeno
Flavor Plus.
necu se trudit komentirat
mbaksa: lipo si ga opra svaka cast al neznam zasto se trudis, on je jos jedan od onih koji zavaravaju sami sebe, da uspoređivat prevelik unos soli sa duvanom HAHAHHAHA ROFL dobar je dobar >.<
Hmmmm ne želiš znat kakvo trenutno mišljenje o tebi imam..
Ja se ne pravdam nit se imam razloga nekom pravdat, a ta sol je bila usporedba.... da malo misliš shvatio bi
To ti je ono - što je bilo prije: kokoš ili jaje.
Brijem da bi liječenom alkoholičaru, koji se godinama ili desetlječima suzdržavao od alkohola, čašica ljutog bila bolja nego šut heroina.
uglavnom plesali smo i sve i ona je zapalila cigaretu, i dala je meni dim... ja nisam htio ispast pi*da pa sam povuko
i tako počeo sam vikendom pušit u gradu ono... i tako sam pušio jedno vrijeme i skužio da me to ful opušta, a onda je škola počela lagano prcat pa sam počeo i u školi, pod odmorima pušit i tako se navuko... trenutno još ne želim prestat jer mi treba, pogotovo jer sam u godinama kad mi puca film 500 puta u danu, pa je bolje prešutit i zapalit jednu nego nekome reč sve i svašt :)
Za to bi ti moglo pomoći kakvo psihološko savjetovanje, jer "pucanje filma" nećeš riješiti cigaretama.
Nije. Osim ako ti je cilj ostati socijalno izoliran. Ne možeš skoro pa nikamo izaći, a da poslije ne smrdiš po cigaretnom dimu.
ne,paradoks se u tome sto ja nemam cilj, vec drugi sprovode ciljeve da mene izoliraju.
da, smrdi..to je neupitno. ali....
Ponosno NE ;D
Nikad ni neću poceti :)
Ponosno NE ;D
Nikad ni neću poceti :)
Nikad ne reci nikad.
ne,paradoks se u tome sto ja nemam cilj, vec drugi sprovode ciljeve da mene izoliraju.
LOL Cijeli svijet se urotio protiv tebe.
Ne pomaže. Doduše, ne šnjofam muškarce, ali što se tiče one biologinje - e, meni je toliko u autu smrdjela da nisam mogao sjediti pored nje. Zaboravio sam koje je cigarete pušila - mislim da neke jeftine - fakat su bile nevjerojatno odvratne. Hm... Čak i da proba s Old spajsom - badava bi se ona otuširala u njemu, kad joj odjeća odvratno smrdi i kad i ona smrdi nakon što popuši par cigareta.
Za to bi ti moglo pomoći kakvo psihološko savjetovanje, jer "pucanje filma" nećeš riješiti cigaretama.
i šta odem kod psihijatra/psihologa kako već i šta on će mi pričat svoje nebuloze i za to da mu platim, tolko mentalno bolesan još nisam haha
ovak, smirim se i sve 5... nikome ne škodim jedino sebi iako je i to upitno, jer pluča se regeneriraju poslje prestanka pušenja :) (što naravno planiram nakon određenog vremena :))
Čekaj to znači da svi mi koji imamo kratak fetilj psihički bolesnici????
Baš s tom cigaretom produžujemo taj fitilj i točno znam što je uber_low htijeo reči.
i šta odem kod psihijatra/psihologa kako već i šta on će mi pričat svoje nebuloze i za to da mu platim, tolko mentalno bolesan još nisam haha
ovak, smirim se i sve 5... nikome ne škodim jedino sebi iako je i to upitno, jer pluča se regeneriraju poslje prestanka pušenja :) (što naravno planiram nakon određenog vremena :))
Ako pušiš u društvu drugih osoba, onda njima štetiš.
Što se tiče psihijatra/psihologa, da - isplatilo bi ti se otići njemu/njoj. Ne trebaš za to biti "mentalno bolestan" (niti je biti mentalno bolestan sramota - čemu stigmatizacija ljudi koji imaju psihičke probleme? ko da su si sami krivi za svoje depresije, tjeskobe i ine "poremećaje"), a profesionalac ti može pomoći. Cigarete su ti tu tek nekakva zakrpa koja ti dugoročno psihološki ne pomaže i NE RJEŠAVA tvoj problem.
Što se tiče psihijatra/psihologa, da - isplatilo bi ti se otići njemu/njoj. Ne trebaš za to biti "mentalno bolestan" (niti je biti mentalno bolestan sramota - čemu stigmatizacija ljudi koji imaju psihičke probleme? ko da su si sami krivi za svoje depresije, tjeskobe i ine "poremećaje"), a profesionalac ti može pomoći. Cigarete su ti tu tek nekakva zakrpa koja ti dugoročno psihološki ne pomaže i NE RJEŠAVA tvoj problem.
gle ja se trudim ne štetit ne pušačima (hebemu čak i svojoj sobi odem na prozor pušit da mi ne smrdi soba, kad neko dođe)
gle ja nigdje nisam reko da ja imam psihičkih problema, jednostavno pubertet nosi svoje i nakon izvjesnog vremena će mi se živci smirit... tako je i moja sestra.
druga stvar, ja nemam problem... ne znam gdje ti tu vidiš problem zbog kojeg bi ja trebao posjetit psihijatra/psihologa...
Ma uber_low pusti oni očito nisu proživljavali pubertet pa neznaju o čemu pričamo. Mi smo djeca novije generacije
Ma uber_low pusti oni očito nisu proživljavali pubertet pa neznaju o čemu pričamo. Mi smo djeca novije generacije
izgleda haha uglavnom što sam htio reći, nisam ni ja htio propušit, al spletom okolnosti eto dogodilo se... nisam htio ispadat nikakav frajer ili nešto ali eto... šta je tu je...
gle ja se trudim ne štetit ne pušačima (hebemu čak i svojoj sobi odem na prozor pušit da mi ne smrdi soba, kad neko dođe)
gle ja nigdje nisam reko da ja imam psihičkih problema, jednostavno pubertet nosi svoje i nakon izvjesnog vremena će mi se živci smirit... tako je i moja sestra.
Nekima se živci smire, nekima se ne smire pa poslije odlaze po pomoć i po lijekove, a možda su to mogli bezbolno i bez lijekova riješiti prije nego je postalo ozbiljno.
Očito imaš problem kad ti treba cigareta da se smiriš. To si sam napisao. Sad je li tvoj problem apstinencijska kriza ili nešto drugo - to ne mogu znati.
BTW Ne razumijem što si se toliko uzjogunio. Pogledaj recimo statistike Amera: nearly half of Americans (46.4%) reported meeting criteria at some point in their life for either a DSM-IV anxiety disorder (28.8%), mood disorder (20.8%), impulse-control disorder (24.8%) or substance use disorders (14.6%). Ljudima treba pomoći, a ne ih stigmatizirati.
Očito imaš problem kad ti treba cigareta da se smiriš. To si sam napisao. Sad je li tvoj problem apstinencijska kriza ili nešto drugo - to ne mogu znati.
BTW Ne razumijem što si se toliko uzjogunio. Pogledaj recimo statistike Amera: nearly half of Americans (46.4%) reported meeting criteria at some point in their life for either a DSM-IV anxiety disorder (28.8%), mood disorder (20.8%), impulse-control disorder (24.8%) or substance use disorders (14.6%). Ljudima treba pomoći, a ne ih stigmatizirati.
To si zadovoljan aposlutno svime u svom životu?
Nikad nisi napravio nešto samo za relaksaciju, svjestan da ništa konkretno dobro nečeš dobiti iz toga, nešto nezdravo?
Znači, da zaključimo.
Nepušači su anđeli, ljudi bez grijeha i oni su najbolji na svijetu. Bilo bi najbolje da im damo Nobelu nagradu za njesra.
A mi pušači smo vragovi, trujemo sebe i sve oko nas i svi trebamo trunuti u paklu!!!!
I da, opaska u vezi ovog izlazaka nepušača u lokale za pušače čime postaju pasivni pušači. Gospodo, ako vam se nesviđa, NAPUSTITE JE.ENI LOKAL I IDITE TAMO GDJE SU OSTALI ANĐELI!!!!!!
čemu ovo sustavno davanje TD pušačima?