Programer pocetnik 2013

poruka: 4
|
čitano: 5.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Programer pocetnik trazi posao

Pozdrav!

Dakle kako naslov kaze trazim posao kao programer pocetnik. Prije slanja molbi na otprilike 50ak IT tvrtki htio bi cuti misljenje iskusnijih. Navesti cu svoje iskustvo i minimalne zahtjeve pa me zanima sto iskusniji misle o istom i imali li kakvih prijedloga.

Zavrsio sam program Programera internet aplikacija u ALGBRA-i. Nakon toga nastavio sam sa samoobrazovanjem uceci po knjizi i web referencama.

Knjiga: Programiranje C#4.0 - Razvoj Windows, Web i RIA aplikacija uz .NET i C# 4.0 (autori: Ian Griffiths, Amtthew Adams, Jesse Liberty)

Detaljna lista bi bila:

// od onoga sto sam dosada utvrdio
OOP - logika oop-a, modeliranje entiteta i veza
.NET - WCF WPF ASP WF, opcenito o CLR i IL
C# - imenski prostori, tipovi, komentari, varijable, izrazi, iskazi, metode, konstruktori, klase, svojstva, interfejsi, iskazi odabiranja i ponavljanja (if, switch, case, foreach, for, while, do), razine zastite, polja, naslijedivanje, polimorfizam, delegati (Action<T> Predicate<T> Func<T,TResult>), lambda izrazi, anonimne metode, pogreske i njihova obrada (iznimke), nizovi, List<T>, IEnumerable<T>, LINQ

// ono na cemu radim
rijecnici, datoteke i tokovi podataka, XML, rad s mrezom (WCF, protokoli, prikljucci), ado.net, sklopovi, niti i asinkroni kod, atributi i refleksija, wpf i silverlight, detaljno koristenje Visual Studia i programiranje koristeci ASP.NET

// poznajem osnove
XHTML, CSS, SQL & MS SQL Server

Web reference:
http://www.asp.net/web-pages/tutorials
http://www.dotnetspider.com/tutorials/
http://thenewboston.org/list.php?cat=15

Dosad sam isprogramirao aplikaciju za rad videoteke (znaci kompletna aplikacija od upisa naslova koji sadrzi ime, glumce, godinu itd. do registriranja ljudi koji posuduju i djela aplikacije na kojem se radi administracija posubdi i slicno) te ucim uz primjere iz knjige.

Kada kompletno zavrsim sa svim gore navedenim i to naucim, krenut cu sa izradom svojih aplikacija.

Sto se tice mog profila, uzivam uceci programiranje i ukoliko se zaposlim u nekoj tvrtci cilj mi je skupiti sto vise znanja.
Trenutno nemam iskustva i vrlo je vjerojatno da podosta stvari ne znam jer sam pocenik pa stoga pristajem na neku minimalnu placu dok ne pokazem da sam naucio i da sam sposoban dati vise. Zalaganje za firmu je neupitno..

Ono sto me zanima je:

1. Ima li kakve sanse da se zaposlim kao programer pripravnik, znaci pristao bi na volontersku placu od 1600 kuna + troskovi prijevoza

2. Kako se trenutno krecu place programera pocetnika krajem 2012. pocetkom 2013.

Hvala svima koji su procitali ovaj thread, svaka sugestija i informacija je dobrodosla od strane iskusnijih ljudi.

17 godina
neaktivan
Programer pocetnik 2013

Pošalji što više molbi na što više adresa - najvjerojatnije će se netko javiti (programera nedostaje na tržištu).

Jedna stvar je sigurna - privatne IT firme će ti u pravilu ponuditi nešto višu plaću od državnih firmi - za početnika (sa SSS) bi to bilo u rangu od 3500kn do 4500kn.

Ukoliko imaš i neki fax povisi cifru za nekih 500 kn.

Lijep pozdrav ;)
14 godina
protjeran
Programer pocetnik 2013

Što reći. Nemaš iskustva, početnog znanja imaš. 

Možeš slati molbe za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a i isto tako gledati ako ima oglasa za junior developera u firmama gdje traže apsolutnog početnika. Za developera sa iskustvom nemoj ni slati jer ćeš se ubrzo razočarati kad ti neće vratiti niti mail.

Treće što bi predložio jest da počneš neke samostalne projekte, radi na svojim idejama i pokušaj sa freelancingom u međuvremenu. Freelancing je jedno vrlo dobro i kvalitetno iskustvo, koje u normalnim firmama (kasnije) dobro prihvaćaju, posebice ako je portfolio kvalitetan.

I uči dalje što više, posebice nove tehnike/tehnologije itd. 

Sretno!

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan
Programer pocetnik 2013

Hvala na svim informacijama! Definitivno cu pocet sa freelancingom a znanje nadopunjujem svaki dan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice