Piratska stranka u HR?

poruka: 40
|
čitano: 9.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Piratska stranka u HR?

a gle,ako baš to te zanima,ja sam već pun k... toga napravio šta bih mogao prodat(da se mjeri u količini podataka ispalo bi u gigabajtima),da ne velim da sam radio razne web stranice i seo(od čega se lako obogatiš) i nisam ni kune naplatio.

Naglašavam ovdje na to da bi korist bila društvena,jer ako bismo čak i leglaizirali piratski softver u hr,nebismo ga legalizirali u svijetu,a legalizirati ga u svijetu mislim da čak i nije moguće u slijedećih 50 godina najmanje.A i u Hrvatskoj ionako ima manje profesionalnih programera nego u Microsoftu.Hrvatski korisnici nebi ni osjetili ništa drugo nego eventualno nestanak serious sama.Umjesto toga tim programerima bih platio dodatnu edukaciju u mrežne administratore pa bi zajedno sa njima razmislio kako da sagradimo wlan-hr,besplatnu wlan mrežu kojoj bi se moglo pristupiti u cijelom teritoriju RH,bez obzira bio ti na Jelačićevom trgu ili 5 km udaljen od najbliže obale na hr dijelu mora.Ili umjesto te wlan mreže premrežit hrvatsku optičkim kabelima.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

a gle,ako baš to te zanima,ja sam već pun k... toga napravio šta bih mogao prodat(da se mjeri u količini podataka ispalo bi u gigabajtima),da ne velim da sam radio razne web stranice i seo(od Hrvatski korisnici nebi ni osjetili ništa drugo nego eventualno nestanak serious sama.Umjesto toga tim programerima bih platio dodatnu edukaciju u mrežne administratore pa bi zajedno sa njima razmislio kako da sagradimo wlan-hr,besplatnu wlan mrežu kojoj bi se moglo pristupiti u cijelom teritoriju RH,bez obzira bio ti na Jelačićevom trgu ili 5 km udaljen od najbliže obale na hr dijelu mora.Ili umjesto te wlan mreže premrežit hrvatsku optičkim kabelima.

Znači, umjesto nečega što donosi novac u državu, ti bi trošio novac na prekvalifikaciju, kopanje kanala i infrastrukturu. Zadnje što nam treba su dodatni troškovi.

Da ne spominjem kako programeri baš i nemoraju imati interes za mrežnu administraciju s obzirom da su potpuno različite grane znanosti.

I gle ako ti imaš izvor prihoda koji te održava na životu i vremena za doprinjeti zajednici, super. Ali nemaju svi. I nisu svi toliki dobrotvori, naprimjer da ja napišem sustav za simuliranje sudara koji je precizan u 99% slučajeva, bome bi ga i probao naplatiti, iako je za veće dobro. Mislim, na takvom sustavu bi auto proizvođači uštedili milione, a ja bi trebao kao biti sretan jer sam im to omogućio. Nisam ja toliki anđeo :P

15 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
g12356 kaže...

a gle,ako baš to te zanima,ja sam već pun k... toga napravio šta bih mogao prodat(da se mjeri u količini podataka ispalo bi u gigabajtima),da ne velim da sam radio razne web stranice i seo(od Hrvatski korisnici nebi ni osjetili ništa drugo nego eventualno nestanak serious sama.Umjesto toga tim programerima bih platio dodatnu edukaciju u mrežne administratore pa bi zajedno sa njima razmislio kako da sagradimo wlan-hr,besplatnu wlan mrežu kojoj bi se moglo pristupiti u cijelom teritoriju RH,bez obzira bio ti na Jelačićevom trgu ili 5 km udaljen od najbliže obale na hr dijelu mora.Ili umjesto te wlan mreže premrežit hrvatsku optičkim kabelima.

Znači, umjesto nečega što donosi novac u državu, ti bi trošio novac na prekvalifikaciju, kopanje kanala i infrastrukturu. Zadnje što nam treba su dodatni troškovi.

Da ne spominjem kako programeri baš i nemoraju imati interes za mrežnu administraciju s obzirom da su potpuno različite grane znanosti.

I gle ako ti imaš izvor prihoda koji te održava na životu i vremena za doprinjeti zajednici, super. Ali nemaju svi. I nisu svi toliki dobrotvori, naprimjer da ja napišem sustav za simuliranje sudara koji je precizan u 99% slučajeva, bome bi ga i probao naplatiti, iako je za veće dobro. Mislim, na takvom sustavu bi auto proizvođači uštedili milione, a ja bi trebao kao biti sretan jer sam im to omogućio. Nisam ja toliki anđeo :P

Ja naglašavam:''Šteta što nisu svi toliki dobrotvori.''Čovječanstvo bi bilo bolje da jesu.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ja naglašavam:''Šteta što nisu svi toliki dobrotvori.''Čovječanstvo bi bilo bolje da jesu.

Eh, ja bi najviše volio živjeti u potpunoj anarhiji sa ljudima koji su toliki empati da rade sami od sebe sve kako treba i ne osjećaju nikakvu zavidnost i bla bla...

Sve u svemu, od nečega treba živjeti, i nevalja dopustiti da te se izrabljuje u ime općeg dobra. Treba znati gdje povući crtu.

16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

lako li je s tuđim k..... tući po drači jednog dana da napišete neku knjigu,snimite album ili godinu dana pišete neki program pa da ga svi masovno skinu a vama ne ode ni kuna pričali biste drukčije

Tu nitko osim tebe ne govori o legalizaciji piratluka ni o omalovažavanju nečijeg rada. Iako, moram priznati da bi se ovo zadnje trebalo staviti na dnevni red jer cijene kvazinadarenih estradnjaka omalovažavaju rad svakog poštenog radnika u državi koji na svojoj grbači izdržavaju njihove doprinose, dok ovi šmrču kokain na luksuznim jahtama (ne svi, naravno).

Tu se govori o kontri nerealnim zakonima koji su rezultat lobiranja glazbene industrije zbog kojih se piratluk predstavlja većim zločinom od financijskog uništavanja kompletne države.

Govori se o nerealnom zakonu koji te smatra krivim samo zato što koristiš medij koji je legalan i kojem nije prvenstvena namjena piratstvo. Zbog toga zakona moraš plačati naknadu čija razdioba je takva da više love dobija onaj kojeg se više gura, a ne onaj tko je stvarno kvalitetniji izvođač.

Zamisli tek apsurd da snimiš album i odlučiš ga besplatno dijelit jer nemaš vezu da bi ga izdao (ili ne pristaješ na nerealne uvjete koji ti pokušavaju ugušit kreativnost i pretvoriti te u marionetu velikih igrača) i ti da bi distribuirao vlastiti materijal moraš plačati naknadu upravo onim zbog kojih si se morao i odlučiti na ovakav potez.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
g12356 kaže...

Eh, ja bi najviše volio živjeti u potpunoj anarhiji sa ljudima koji su toliki empati da rade sami od sebe sve kako treba i ne osjećaju nikakvu zavidnost i bla bla...

Sve u svemu, od nečega treba živjeti, i nevalja dopustiti da te se izrabljuje u ime općeg dobra. Treba znati gdje povući crtu.

Eh to bih i ja volio,štoviše angažirao bih se za to.Preko politike i te stranke.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Eh to bih i ja volio,štoviše angažirao bih se za to.Preko politike i te stranke.

A što uraditi sa većinom samoživih, zavidnih, pohlepnih i inih ljudi koji se nikako nemogu uklopiti u jednu utopiju? Koji bi to samo vidjeli kao laki način za iskorištavanje ljudi?

Genocid? Deportacija?

Anyhoo, to je više socijal komunističko anarho star trek stranka nego piratska. :)

Ali da ne pilam, dok ne vidim program stranke, nit sam ekstra protiv (malo jesam jer mi je pun k stranaka) nit sam za.

15 godina
neaktivan

socijal anarho-liberalna star trek infrastrukturna stranka.

Prije nego dođemo na vlast bi pokušali mlade generacije odgojiti da budu bolji ljudi,a zatim kada bi te generacije bile već oko 30% biračkog stanovništva bi već imali izgledne šanse.

Cilj je širenje po funkciji prirodnog eksponenta.

A i pošto bum sada imao malo vremena mogu iz dokolice pokušat napravit svoj prijedlog eventualnog programa.

15 godina
neaktivan

evo,nakon godinu i pol zaista se dogodilo...osnovana piratska stranka,doduše ne u mojoj orkestraciji...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
Piratska stranka u HR?
Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice