paranormalno ne postoji
Paranormalno
- poruka: 2.052
- |
- čitano: 433.606
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne koristim nikakve droge ni toksicne proizvode...i savrseno sam zdrav...sto psihicki sto fizicki...nemam nikakvih posebnih strahova (osim utapanja) tako da me ovo iznenadilo...i hladno mi nikad nije a pogotovo ne bi smjelo bit ispod 3 deke i jos grijem u sobi...
uglavnom bilo je nekaj jako cudno a ne znam sto
Evo, još prije, dok nisam bio na forumu (mislim sa accountom) sam vidio ovu temu i čitao prepirke... A prema prvom postu, mislim da ste vi rekli što ste mislili, a to je da paranormalno ne postoji, i to je to (mislim na vamprla i vjeka). Što sada započinjete rasprave (opet i opet i opet)?
Vidim da se ovom još nekom desilo... Prije par mjeseci sam sanjao neki san, neku pizzeriu u kojoj nisam nikada bio (al baš nikada) i prije jedno 2 tjedna baš odem tamo (u snu nisam znao da je to ta, igrom slučaja sam završio tamo) i vidim da je sve IDENTIČNO onome što sam sanjajo. Svi detalji, sve. Ali 100% sam siguran da tamo nikad nisam bio, niti vidio slike iz te pizzerije niti išta. Neznam kako sam u snu uspio sve to tako IDENTIČNO viditi...
Deja-vu. Meni se to skoro non-stop događa. Sanjam nešto i čim se probudim u roku od 5 min zaboravim to i onda se to isto dogodi za sat, dva, pet, deset, sutra, preksutra, za tjedan, mjesec, godinu, jednom čak i nakon pet godina...
Bas to..Deja-vu..Neki dan sijedim i jedem u restoranu kad pogledam gore i sjetim se da sam tocno taj osječaj doživijo i onda se sijetim da sam to sanjao jako jako davno, ali prođe te taj filing,traje par sekundi i onda sve kao prije...ali postoji to sigurno...
Meni se isto nekad čini da sam predvidio nešto što ću napraviti, ali dok to več napravim, onda to skužim. Ali imam jedan čudan događaj još iz prvog razreda. To je bilo u vrijeme kada smo se učili čitati. I sad ja i frend čitamo iz njegove knjige prije sata, a poslije sata knjige više nema. I nemremo je nač. Kako dok idemo iz škole, ja prolazim kraj njegove kuće te skužimo da mu je knjiga doma. A koliko se sječam, bili smo sigurni da je ona knjiga u školi bila njegova. Inače, još nisam skužio što se sve dogodilo i kako
-Uf, citajuci ovu temu,(procitao sam je oko pola), maloprin kad sam osao da se napijem vode, okolo gledam, oce li se ista pojavit, kao da san gleda neki horor(vidi ovaj post od toxica).FEAR.
-I ja san imao dosta puta osejcaj nesto san sanjao i to mi se sesilo, samo sad se nemogu sitit bas tocno određenog događaja, a nekad mi se desi da se to desi i 3 puta (nakon duugo vremena), ali ne dešava se u zadnje vrijeme.
Sad se nebi usudio vani setat(zivim u selu, nije u nas stanlo dan).
-Također, dešavalo se da mogu upravljat sa snom,pa vrlo često mi se desi da vidim slowmotion, a nekad pokusavam namjerno da to uradim, a to se najvise desi kad je neki događaj(npr. neko padne), pa pokusas ono kao u Smallvilleu, doc do njega usporeno(evo zadnje je sala).
-Taman mi se maloprin nesto cudno desilo, slusam neku pismu bezveze, od Avril Lavigne, i kad je zavrsila i malo poslje jedan tip na xfireu dade mi link(nesmin sad dat link,dobit cu zuti), na toj stranici je Avril Lavigne Nude(ali nije), ito bas mi se deslio kad san cita ovu temu, i jos se tip na xfireu zva Fear.
-I da kazem jos, bilo je jednom na televiziji, kako imaju neke vježbe negdje, legnes otpustiš se i prestanes mislit na sve, i jos nesto uradis i kao mores izac iz tjela, um i tjelo nisu zajedno.
Govore oni koji su to iskusili a da nisu znali da je to to, nego poslje skužili, i kaze neka ženska kao da je ona bila negdje lezala i odjednom kao digne se i okrene i vidi sebe kako leži i ode u neku sobu i vidi brata kako spava, i da brata nesto boli(bili su u bolnici), i vidi kako ga doktori operiraju ili neznan sta vec(nemogu se sitit).
A kad rade te vježbe u tom centru(neznan kako da kažem), morate se otpustit,..., i dignete se iz svog djela(ustanete) morate otic i vidit sta je prikazano na ekranu(tj. koja slika) i vratit se u svoje tjelo i rec njima sta ste vidjeli.
-Također, dešavalo se da mogu upravljat sa snom,pa vrlo često mi se desi da vidim slowmotion, a nekad pokusavam namjerno da to uradim, a to se najvise desi kad je neki događaj(npr. neko padne), pa pokusas ono kao u Smallvilleu, doc do njega usporeno(evo zadnje je sala).
...jedno je kad usnuješ san i to se onda dogodi, a drugo je Deja-vu.
Deja-vu, znam da je, kad imaš osječaj da se je to već desilo. Ali mislim da priča ide neznam sad više kako ali ima veze sa vidom i mozgom, odnosno obradom slike, nešto je brže od nečega (mozak ili vid, obično je sinkronizirano), tako da se dva put jedan te isti događaj obradi u našoj glavi i dobijome takav rezultat.
Bas to..Deja-vu..Neki dan sijedim i jedem u restoranu kad pogledam gore i sjetim se da sam tocno taj osječaj doživijo i onda se sijetim da sam to sanjao jako jako davno, ali prođe te taj filing,traje par sekundi i onda sve kao prije...ali postoji to sigurno...
I kakve to veze ima sa paranormalnim? Informacija se spremi direktno u dugoročnu memoriju u mozgu (inače ide prvo u kratkoročnu memoriju) i onda imaš osjećaj da se to dogodilo prije, a zapravo nije.
-Također, ....
Evo ovo je baš ono što sam želio naći. Hvala, faco! :)
paranormalno nije normalno kaze sam naslov
paranormalno se ne moze opisati
Paranormalno ne postoji modovi bi trebali zakljucat ovu temu

aj nek im bude
aj nek im bude

heh luxx...tebi fakat nije lako...
sad vidim zasto moderatori lude....hehe
Pa to je stvarno vec paranolmalno koje savjete dobivam.
I upita na PM kolko hoceš.
Koda imam privatnu OC i Hardware školu.
Al ajd.
Kad tad ce neki shvatit.
Ako ne ima kartona
I druga stvar je sljedeća. Zna mi se dogoditi ponekad da i ko iz neba uleti u glavu neka misao koja nema veze sa nečim o čemu sam prije razmišljao. Uglavnom radi se o nekoj osobi, filmu, seriji, nekom događaju. I to isto mi se u roku par sati (najviše 36) dogodi... Sretnem tu osobu (primjer: profesorica iz osnovne - sjetio sam se je, pitam se di je, kak je, nisam je dugo vidio, i tog dana ju sretnem na ulici...), zatim se na TV-u prikazuje dotični film koji mi je pao napamet (nisam gledao u TV program), itd. Bio sam u mnogo takvih situacija, ko da predvidim nešto unaprijed.
Meni se isto to dost cesto dogadja, malo mi je cudno, al sam ugl sretan ! xD
Dečki sa ovog threada, evo, u najboljoj namjeri da se afirmirate svi koji vjerujete u paranormalno, upućujem vas kako da zaradite $1.000.000
Sretno i požurite, ponuda vrijedi do ožujka 2010.!
Dodajem i ja svu moju imovinu!
Dodajem i ja svu moju imovinu!

U paranormalno ne vjerujem, i osobno mislim da takvo sto se ne mze desiti niti "postojati". Kao prvo sta je paranormalno? Neke cudne stvari koje se dogadaju?
Meni se takoder puno puta desilo, pomislim na pjesmu ona zasvira na radiu! OH MY GOD!!! Za tu pojavu imam sigurno rijesenje i nije nista neobicno niti paranormalno. Mozak "upija" sve sto cuje, ali apsolutno sve, cak i dok spavamo. A ako neznate vecina radio postaja ima play-listu pjesama, znaci pjesme idu redom, ako ste ikada u zivotu naletjeli na taj redosljed pjesama, negdje u mozgu se javlja to neko sjecanje iz kojeg vi izvlacite pjesmu koja se vama najvise svida i na nju pomislite i "PUF" ona svira, nije to paranormalno.
Za odredene snove koji se kasnije ostvaruju, pa pomislimo na deja vu, nemam objasnjenja, ali brijem da je i to samo jedna "igra" podsvijesti mozga, jer mozak apsorbira 80% informacija vise nego moze obraditi u budnom stanju, znaci kad spavamo mozak ludacki obraduje one stvari koje nije mgao dok smo bili budni, jer se morao baviti s nama, i njih pohranjuje u memoriju koje mi nismo svjesni. Tako ako smo samo negdje procitali o nekom mjestu, ili vidjeli sliku na TV-u a nismo slusali o tome, ili nismo uopce gledali TV, nego su oci "slucajno" uhvatile sliku, mozak, dok spavamo, povezuje stvari, i stvara nam poveznice, kojih se sjetimo tek kada dozivimo odredenu stvar.
Vecina vas zna tko je Dmitrij Ivanovič Mendeljejev, ako ne znate, to je covjek koji je nacrtao sadasnji periodni sustav elemenata. U doba kada je on zivio bila su poznata samo 63 elementa, ali on je napravio sustav koji je imao mjesta za sve elemente, kako? Negdje sam procitao da je jedno vecer sanjao sustav, odmah nakon sna je uzeo olovku i nacrtao sustav i upisao poznate elemente. Slide 1 Da naglasim da je Mendeljejev do Periodnog sustava elemenata došao prije otkrića o građi atoma. Otkrića o građi atoma početkom 20. stoljeća samo su potvrdila ispravnost Mendeljejevog periodnog zakona. Redni broj elementa u Mendeljejevom periodnom sustavu elemenata jednak je protonskom ili rednom broju atoma dotičnog elementa.
Kako je dosao do rijesenja? Dok je spavao, mozak je radio i obradivao informacije koje nije stigao niti mogao obraditi u tolkim kolicinama dok je bio budan, znaci covjek se toliko uzivio u posao da je mozak radio dok je on spavao. Sve to mu je bilo negdje u podsvjesti, i samo je trebalo to povezati.
I sada: Jel to paranormalno? NE (po mom skromnom misljenju).
Znaci za sve "paranormalno" "kriv" je mozak.
Ispricat cu vam jednu pojavu "paranormalnog", momak, kojeg znam, vracao se jednom kuci, bilo je negdje malo poslje ponoci, normalno malo strah, sam ide, malo nerovoza, svako malo se okrce, kao da cuje nesto, neko suskanje. Al' misli se on neka, samo umisljam, nakon par metara, stvarno cuje suskanje, neku buku, nesto ga sljedi, on se okrene nema nikoga. Malo ubrza, zvuk ubrza, on se okrene nema nikoga, on portci zvuk ga sljedi, dok je trcao okrecao se, ali nikoga nije vidio, samo je cuo neki zvuk suskanja, trcao je tako kojih 200-300 metara, uletio u kuci, momak izvan sebe, nije mogao pricati, poceo se tresti i govoriti da ga nesto sljedi. Ustane stari da vidi jel ima nekto vani, tamo nema, momak ustane da vidi s njim opet cuje suskanje, pogleda u pod, jer je sada na svjelu, vidi kesu kako mu je zapela za cipelu. Prica je sto posto istinita, jer znam momka. E sada da je slucajno kesa spala malo prije kuce, 90% ljudi bi reklo paranormalno.
Mislim da za sve postoji objasnjenje, nekada nije lako doci do t oga objasljenje, ali siguran sam da postoji negdje.
P.S.
Stvarno oprostite zbog predugog posta, ali sam dobio neku "inspiraciju". :D
U paranormalno ne vjerujem...
...
Stvarno oprostite zbog predugog posta, ali sam dobio neku "inspiraciju". :D